Punainen jättiläinen

 

Punainen jättiläinen oli alkujaan korealaisen manhwan ja japanilaisen mangan kustantamiseen keskittynyt kustantamo, jonka perustivat Antti Grönlund ja Minna Haverinen Tampereella toukokuussa vuonna 2005. Yrityksen tavoitteena oli ”elävöittää suomalaista sarjakuvakenttää uusilla sarjakuvilla ja mahdollisesti viedä uusia lupaavia suomalaisen sarjakuvien tekijöitä maailmalle.”

Vuoden 2009 tammikuussa Kustannusosakeyhtiö Tammi osti Punaisen jättiläisen. Itsenäisestä kustantajasta tuli Tammen toinen mangan julkaisulinja Sangatsu Mangan oheen. PJ:n nimellä on sittemmin julkaistu keskimäärin hiukan varttuneemmille lukijoille suunnattua mangaa kuten Black Lagoon, Kuroshitsuji ja Vampire Knight. Sangatsun leipälajina taas ovat nimekkäät poikien sarjat (Naruto, Soul Eater) ja nuoremmille tytöille suunnattu manga (Shugo Chara, Navi Luna).

 

Punaisen jättiläisen manga- ja manhwajulkaisut itsenäisenä kustantajana:

Azumanga Daioh 1-4

Gunnm 1-9

K2 Kill me Kiss me 1-5

Les Bijoux 1-5

Princess Ai 1-3

Princess Ai: Rumors from the Other Side

Ragnarök 1-10

Vampire Hunter D 1-2

Yotsuba& 1-5

.

13 kommenttia

  1. Satsuuh

    Fanitan eniten Hopsuu ja Weedii ^^ Mun kaveri repee aina, kun se näkee, että mun jossain mangassa näkee ton niin sanotun ”punaisenjättiläisen”. En ite kyl ymmärrä miksi… :DD

  2. rukimotaka

    Muistan kun luin joskus vampire knightiä 😛 Nykyään olen kiinnostunut hyvin paljon Hopsusta ja Weedistä kuten moni muukin..Myös Aot/Snk on lähellä sydäntä…:3<3 Muita Weed ja Hopsu faneja?? Tai Aot/Snk faneja??

  3. TheJudy

    Pidän Hopsusta ja Weedistä. Mun lempi mangoja ja ekoja mangoja, joita tiesin. nykyään mulla on hirveet laatikolliset eri mangoja, yli 100 mangaa jo kerättynä. Mangojen avulla luonteeni on muutunu. Rakastan Mangoja!!!!! oon muuten Hopsu ja Weed fani :33

Kommentoi

Sinun tulee kirjautua sisään kommentoidaksesi
Kirjaudu sisään