Death note

Home Forums Manga Mangasarjat Death note

 • This topic has 107 voices and 209 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 210 total)
 • Author
  Posts
 • #38963
  kalpa-saukko
  Member

  Pidän death notesta. Se on paras. Mitä pidätte itse?! kommentteja kiitos.

  Ei painavia juonipaljastuksia tähän ketjuun, kiitos!

  #38968
  Allen
  Member

  En haluais nalkuttaa, mutta voisko alotusviestiä muokata vähän enemmän informoivaks?
  Suurin osa on varmaan joo kuullut Death notesta, mutta jos joku ei niin olisi hyvä että aloitusviesti
  kertoo sarjasta yleisesti. Ainakin näin mä luulen 😉

  Mutta itse sarja: Pidän kovastikkin, lempihamoja L, Light ja Near. Animena lähinnä katellut, mutta kyllä
  noi suomijulkasut tuolta hyllystä löytyy ^__^ Takeshi Obatan tyylistä tykkään, ja sen realistisuus etenkin kiehtoo.
  Sarjassa hyvää on esim. huumorin puute. Pidän huumorimangasta mutta miltä se tuntuisi jos Ryuk ja Light
  koko ajan kertoisivat toisilleen huonoja vitsejä? Kaikkiin mangoihin huumori ei vain sovi: ja Death note on yksi niistä.

  #38970
  Whistle
  Member

  Hmmm… Joo. Alotusviesti ois voinu vaikka vähän kertoa aiheesta josta ollaan puhumassa mutta…

  Eli siis Death note, tuo manga joka saa maailman polvilleen pelkällä neroudellaan?
  Count me in.

  Yksi lempisarjoistani ja olin onnesta omena kun kuulin minkälaisen urotyön Egmont teki kun alkoi suomentamaan tätä. Tarina on nerokas ja taide silmiähivelevää. Toisaalta, realistisuus voi olla joidenkin mielestä hieman kummallinen Arina Tanemuran ja muiden suomennettujen sarjojen jälkeen.

  Hahmot ovat kaikki hyvin rakennettuja ja Lightin maailmanvalloitus, hallitseminen tai mikä lie, on upeaa luettavaa. Kahden neron älykkäitä lauseita ja neronleimauksia on mukava lukea, vaikka tekstiä onkin kuin romaanissa.

  Juoni saa aina yhtäkkiä todella uskomattomia käänteitä mutta sekin kai vain on pohjana Death noten menestykselle.
  Pidän siis todella paljon ja tämä ainakin päätyy hyllyyni muhimaan. 😎

  #38986
  Inu-Mimi
  Member

  Hieno sarja, mindgame. No enimmäkseen luen sitä hahmojen takia. Luin sen aikoinaan englanniksi mutta nyt kun seuraan uudestaan suomeksi niin jaksaa kiinnostua juonestakin. kun en kuolaa niin paljon BL-viittauksille. EIKU….
  En kyllä ihmettele miksi se on niin suosittu. DN-kansioni on tietokoneeni ylpeys jota ei koossa yksikään kuvakansio ole vielä ohittanut.

  Kuten Whistle sanoi, pirustustyyli on voittoa (vaikka egmont editoinkin sitä ihan hemmetin huonosti ajatusteksejä pois muokkaillessaan….). Tavallinen mustavalkomangakin on yksityiskohtaisempaa kuin 90% mangasta yleensä mutta eniten pidän pehmeästä värityksestä kansissa ja värisivuissa. Bakumanissa oli muuten muutama värisivu ihan vasta. WOAH? WOAH!
  Lempihahmoni taitaa olla Mikami. Niin vannoutunut Kamillensa. Aah, Mikami/Light, ihan aliarvostettu paritus. Suurin osa täällä tuntuu vihaavan Misaa mutta minusta hänkin on vain omistautunut. Eihän hän itse voi sille mitään että on vähän simppeli. Äärimmäisen söötti hahmo muuten, ach meine nussblase. Ihan vain fanikannan kahtiajaon takia – tykkään Nearista enemmän kuin Mellosta.

  #38995
  räsynukke
  Member

  Death Note on ehdottomasti yksi lempisarjoistani.
  Pidän paljon juonesta, taiteesta ja hamoista sarjassa. Eli siis tiivistettynä kaikesta. Varsinkin taide ansaitsee ihailuni, tosin kuten Inu-Mimi jo sanoikin, Egmontin editointi häiritsee toistuvasti lukiessa. Muuten joka ikinen ruutu on kaikessa yksityiskohtaisuudessaan herkkua silmille.

  Lempihahmoni on Light. Osittain varmaan siksi, että minulla on (paha?)tapa tykästyä päähenkilöihin. Tosin, onhan Light myös komea, fiksi ja psyko… Ryuk on myös lähellä sydäntäni, samoin L.

  #38997
  The Vegito
  Member

  Tällä hetkellä lempisarjani. Juoni ja taide aivan loistavaa ja pidän muutenkin Obatan taiteesta (Bakumankin aivan mahtava). Nyt kerään hyllyn suomennoksia vaikkakin sarja on jo tullut enkuksi läpi luettua.
  Animena on sarja myöskin tullut läpi katsottua ja ainakin omasta mielestäni on mangana parempi.
  Molemmat japanilaiset leffatkin on tullut katsottua ja pidin niistäkin kovasti vaikkakin juoni meni niissä erirataa, kuin mangassa (huvä niin). Pikapuoliin pitäisi katsoa myös L Change The WorLd, jonka katsomista odotan kyllä innolla, sillä keskittyyhän leffa pääasiassa sarjan lempihahmooni L:ään. Kaikenkaikkiaan aivan loistava sarja.

  #38999
  Whistle
  Member

  Hmm. Itsekkin tekisi mieli katsoa nämä elokuvat ja anime, mutta päätin että luen ensin mangan loppuun. B)

  Kysäisempäs tässä niiltä jotka nämä elokuvat ovat nähneet, että olivatko ne hyviä? Hintansa väärtejä, jos oikeen ostaa aikoisin

  #39022
  Mörkö
  Member

  Oijjoij, aivan loistava manga<3 Death note on piirretty loistavasti ja siinä on hyvä juoni. Mä en vaan Lightista tykkää kauheasti, se on vaan jotenkin sellainen etten vain tykkää. :s Mutta lempihahmoni onkin L. :>

  #39027
  mimeko
  Participant

  Kuulun itsekin sarjaa lukeviin ihmisiin. Tutustuin ensi kertaa Death Noteen kun sitä oli englanniksi käännetty se ensimmäinen pokkari, ja myönnän että mielenkiinto heräsi heti. Piirostyyli on ensin varsin "tylsän" näköistä jos on esimerkiksi shoujoon tai liitoittelevaan shouneniin tottunut, mutta lukiessa se tempaa mukaansa ja ihmetyttää, ilahduttaa kuinka lukija on saatu mukaan ILMAN rumaa liitoittelua, esimerkiksi hahmojen ilmeiden ja yleisten kuvakulmien voimalla.

  Itse tarinakin on varsin hyvä, mutta tämä "mindgame" on mielestäni vedetty valitettavaksi överiksi. sarja on kaikenkaikkiaan varsin alleviivattu ja kaikkialta paistaa "katsokaa kaikki kuinka ylimaallisen älykkäitä olemme, lälläslää, ettepä tyhmät lukijat tajuakaan mitä kaikkea ehtii tapahtua" – asenne, joka minua ainakin rasittaa: hyvä lähtöasetelma, paikoitellen vähän kaksiulotteiset mutta kumminkin hyvät hahmot ja näin, joten miksi se piti vetää överiksi?

  #39036
  The Vegito
  Member

  Whistle: Suosittelen kyllä katsoman elokuvatkin, jos sarjasta muuten pidät.
  L:n nättelijä suoriurui roolistaan erinomaisesti. Shinigamit oli saatu toteutettua yllättävänkin hyvin. Lightin näyttelijästä en erityisemmin pitänyt. Omastamielestäni ei ollut niin uskottava, mitä olisi pitänyt kyseisen hahmon kohdalla olla.

  #39045
  Milzukka
  Member

  Hahaa!<3 Death Note,itse tykkään kovastikin ja lempihahmoni ovat Matsuda,L,Misa ja Kira/Light 😎 )
  Itse aloin vasta tutustumaan tässä näin kun tuli suomennos,en ollut aiemmin jaksanut vaivautua edes onemangasta lukemaan 8’D Seuraavassa a-conissa minun kaverini cossaa L:ää ja serkku Misaa…(en varmasti pakottanut..)minä haluaisin itse ehkä cossata Kiraa/light:ia : D Minä tykkään mangan ideasta/juonesta,henkilökaartista jne… :3

  #39075
  Shiro-chan
  Member

  Minunkin hyllystä löytyy Death Noten osat 2-5… Ensimmäistä pokkaria en ole löytänyt mistää… 😉

  #39100
  zany
  Member

  Death Note on yksi lempisarjoistani. Omistan kaikki suomenkieliset pokkarit mitä tähän mennessä on ilmestynyt.. Tosin aluksi meinasin alkaa lukemaan sarjaa englanniksi, mutta päädyin kuitenkin suomenkieliseen versioon.
  Sarjan juoni on mukaansa tempaavaa ja mielenkiinnolla jaksaa lukea pokkarin loppuun.
  Animea olen aloittanut katselemaan parin jakson verran, mutta päätin että lukisin mangan ensiksi loppuun ^^
  Takeshi Obatan piirrostyyli on kiehtova. Sinäällään kun vertaa muihin sarjoihin joissa ilmeetkin ovat sellaisia että silmät pullistuu päästä, mutta Death notessa ilmeet ovat paljon rauhallisempia ja realitisempia. Death Note on muutenkin sisällöltään hieman "synkempää" materiaalia joka on minun mieleeni : )

  #39118
  kalpa-saukko
  Member

  Omia lempi hahmojani ovat ehdottomasti Light, L ja Ryuk. Pidän lightista koska hän on itse (omasta mielestäni) paha 😈 . L on kova, koska hän on outo.. ihme metsäläinen…

  #39139
  Kirppu11
  Member

  En voi oikeastaan sanoa mitään… Se on niin hyvä! Animena olen katsellut loppuun, ja suunnittelen kyseisen sarjan animea jo ostavani heti kun saisin vain vähän synttärirahaa… Manganakin olen lukenut, suomijulkaisuna lähinnä mutta mikäs siinä.
  Lempparihahmojani ovat ehdottomasti Light ja L. L varsinkin.
  SPOILERI (jonka kaikki tosin varmaan tiesivätkin…)
  Eli L kuoleman jälkeen mielestäni ainakin anime muuttui huonommaksi, vaikkakin loppua kohden parani huomattavasti. L oli koko animen tähti, sanon minä 😯

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 210 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.