Mangaa suomeksi, englanniksi vai japaniksi?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Mangaa suomeksi, englanniksi vai japaniksi?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 53 total)
 • Author
  Posts
 • #51091
  Padonis
  Participant

  Joo eli idea ois kertoo että lukeeko suomenkielistä, englanninkielistä vai japaninkielistä mangaa??

  Itse luen sekä suomeksi että englanniksi. Kaiken muun suomeksi paitsi Reborn!, Samurai Champloo, D.Grayman
  ja molemmilla kielillä luen Narutoa 😀

  #51095
  Mikila
  Participant

  Suomeksi ja englanniksi niitä, joita en suomeksi löydä. (Muita kieliä en sitte osaakaan. 😆 ))

  #51112
  Shoe
  Member

  Pääasiassa ihan suomeksi tulee luettua, mutta luen myös englanniksi, kun sitä sen verran osaan, että tajuan kutakuinkin. Japania osaan ehkä merkin kahden verran, joten vähän niinkuin arvailun ja mielikuvituksen piikkiin menee japaniksi lukeminen. Tosin saatan tunnistaa joitain sanoja japanin kielestä.

  #51137
  Keiko-chan
  Member

  Juuen lue japaniksi, mutta enkuks on tullut luettuu Doupt, Uzumaki, Naruto, osa Bleachia, Death Note, Orange planet, ja monia muita. Suomeks luen Narutoo, aoi-housea, Gunnmia, .Hackiä ja mitä kirjastosta löytyy.(Tosi vähän, korkeintaan 10 kirjaa) :mrgreen:

  #51141
  Cafekko_96
  Member

  Ite luen suomeksi ja englanniksi. Englanniksi löytyy kylläkin vasta yksi manga, Pokémon, mutta lisää niitä tulee. Tahtoo vaan olla enkuks aika kallista, ja minun viikkorahoillani/muilla rahoilla englanniks mangaa ei juurikaan osteta.

  Joten tyydyn suurimmaksi osaksi suomen kieleen. Suomeksi löytyy tällä hetkellä Rave, Naruto, Hellsing, Furuba, Trinity Blood, Pricess Ai ja joitain muita…

  Kunhan tästä Japaniin joku kesä lähden, olisi myös tarkoitus ostaa Japanin kielistä. Vaikka tuskin ymmärrän sanaakaan, muutaman merkin sieltä sun täältä ymmärtäisinkin, mut siihen se sitten jäisikin.

  #51184
  Shieva
  Member

  Mulla on mangaa enkuksi sekä suomeksi, enimmäkseen suomeksi. Englanniksi kun nuo pokkarit tuppaa olemaan aika kalliita, ja kun niitten ostoon joutuu lähtemään pitemmälle kuin lähikauppaan. Englanniksi kerään kahta sarjaa, suomeksi tällä hetkellä kuutta. Japaniksi en ole lukenut kun en sitä osaa lukea (muutamia merkkejä vain).

  #51208
  Inu-Mimi
  Member

  Suomeksi ja englanniksi. Yksi kiva japaninkielinen Death Note löytyy hyllystä. Suomeksi silti enimmäkseen, asun sen verran kaukana kaikista suurista kaupungeista, mutta eihän sitä edes tarvitsisi puolustella jos lukisi mangaa vain suomeksi. Jos haluaa alkuperäistä, lukekoot japaniksi. Sen verran karmeita esimerkiksi Rozen Maidenin enkkuversiot ovat. On kyllä joitain suomipainoksiakin kössitty aika pahasti mutta meh.

  #51226
  Kuroii
  Member

  Suurimmaksi osaksi suomeksi ostan pokkareita, mut myös netistä enkuksi.

  #51235

  Lukisin japaniksi, jos osaisin. 🙂

  #51243
  Ni-chan
  Member

  Mieluiten suomeks, mutta esim. Fruits Basketia on tullut luettua eka enkuks. Kun suomeks lukee niin ei tartte tankata joka neljättä sanaa, että "mitähän toi taas tarkoittikaan vai tarkoittaako se jotain muuta kun mitä mä luulen että se tarkoittaa" 😀

  #51475
  Sun Summer
  Member

  Suomeksihan sitä tulee luettua, mutta pari pokkaria löytyy enkuksi. Ja miksi suomeksi, en vain oikein muuta kieltä osaa hyvin… Enkuksi on minun hyvin työläs lukea, kun vaivainen enkku sanastoni ei tosiaan riitä manga lukemiseen. Ja jos luen enkuksi mangaa, niin sanakirja on visusti vieressä!

  #51960
  DonTrust
  Participant

  Suomeksi ja englanniksi. Englanniksi luen, jos ei suomeksi löydy. Esim. Trigun.

  #51964
  Afro-ninja
  Member

  Suomeksi melkein aina, mutta jotain englanniksi, kuten 666 satan.

  #52068
  BlackStar
  Member

  Suomeksi luen vain FMA:ta, One Piecea ja…. kyllä… Narutoa… X’DDD
  Mutta enkuksi luenkin sitten muut sarjat, kuten D. Gray-man, Bleach, Soul Eater, ja nuin~~
  En osta niitä, tai mitään, mutta varailen kaikkialta eri kirjastoista. Owwwo
  Mutta kunhan nyt tuota Soul Eateria alkaa tulemaan enkuksi vaikkapa tuonne Fantasiapeleihin, osteken sitä sieltä. ^^

  #52077
  Shalene94
  Participant

  Mieluiten suomeks, mut kyl hyllystä muutama enkunkielinenkin löytyy. Japania en osaa, muuten lukisin varmaan jotain doujinsheja ainakin netist, jos osaisin.. Nyt pitää tyytyä niistä katselee vaan kuvia 😐 huoks

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 53 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.