Re: DragonBall

Home Forums Manga Mangasarjat Re: DragonBall

 • This topic has 53 voices and 113 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 114 total)
 • Author
  Posts
 • #38993
  The Vegito
  Member

  Tämähän on jo klassikko, jonka ansiosta aloitin koko manga harrastukseni, siitä siis suuri kunnioitukseni sarjalle.
  Lukeutuu myöskin moniin lempisarjoihini. Tarinan juoni kulkee mukavasti eteenpäin ja paranee vain loppua kohti mentäessä. Lempihahmoihin lukeutuu Piccolo ja Future Trunks. Jotenkin se Piccolon vihreä olemus ja suipot korvat tekivät vaikutuksen heti ensiesiintymisellään. Saisivat vain julkaista suomeksi muitakin Toriyaman sarjoja.

  #39002
  The Vegito
  Member

  Tori: Samaa tässä tuli itsekkin ehdoteltua, mutta vastaus nyt oli mitä oli.
  Onneksi on kuitenkin tuo enkunkielikin keksitty niin saipahan nekin luettua. Vielä kun saisi jostain Dr. Slumpinkin luettua.

  #39009
  Whistle
  Member

  Juu… Teillä näyttää olevan tälläistä kahden keskistä keskustelua johon liityn mukan.

  Ensimmäinen kosketukseni DB:hen oli anime joka pyöri Subilta. Ei se minuun oikein iskenyt, mitä nyt joskus huvikseni katoin. Ehkä liikaa tappelua minun mieleeni…

  Toinen kosketukseni oli kaverini isoveljen ps2-peli. Se näytti kiinnostavalta, vaikka tiesinkin ettei se ollut minulle mikään suuri juttu. ( ja tein kamehamehaa-iskun siinä pelissä 😀 )

  Ihan tässä äskettäin lainasin kirjastosta kaksi ensimmäistä osaa englanniksi. Mutta mitä ihmettä, näistä minä pidin. Jotenkin se kuulien etsiminen tuntui sykähdyttävän enemmän kuin avaruusolioiden kanssa tappeleminen. En tiedä minkälainen sarja on noiden kahden osan jälkeen, en ole sattunut löytämään seuraavia osia kirjastosta.

  Mutta enivei. Sarja ei kai taida vain olla minulle suunnateltu. Suunnettu. … jotain.
  Ja komppaan mimekoa, pitäkää DB:stä hyvät ihmiset!

  #39017
  Allen
  Member

  N’cha!
  No, jos kerran Kaikista Toriyaman sarjoista saa keskustella niin voisin vaikka ottaa esiin dr slumpin ^^
  Kyseisetä sarjasta pidän kovasti, etenkin Toriyaman vanhan tyylin takia. Huumori on mahtavaa,
  ja hinta on fantasiapeleissä ihna kohtuullinen. omistan tällä hetkellä osta 1-13 joten enkkujulkaisuja puuttuu kolme. DB:stä pidän myös, en vaan niin paljoa kun Slumpista. Ensimmäiset osat ovat etenkin hyviä, koska niissä on eniten sitä huumoria 😀 Ylipäätään Toriyama on oikein hyvä mangaka ja pidän monista hänen sarjoistaan ^___^

  #39020
  Kyoka8
  Member

  Minäkin tutustuin kyseiseen sarjaan Subilla näytetyn animen kautta 9-vuotiaana. Mangan olen myös lukenut. Minusta DB on todella hauska sarja, vaikka tappelut ovatkin välillä jokseenkin puuduttavia.

  Hahmot ovat persoonallisia, ja hauskoja. Ehkä vähän liiankin lihaskimppuja, mutta mitäpä tuosta. Pahikset ovat aina olleet aika huvittavia, jotka tahtovat tuhota maailman tai vaihtoehtoisesti muuta universumia.

  Lempi hahmoni ovat, kuten The Vegitolla Piccolo ja future Trunks. Piccolo on aina ollut todella mielenkiintoinen tyyppi, ja tietyllä tavalla pelottava. Se juttu, jossa Piccolo kouluttaa Gohania oli hauska. Trunks taas on vaan jotenkin niin cool tyyppi. Pidän enemmän siitä pottakampauksellisesta future Trunksista :3

  Valkamoiden käännös suomijulkaisussa on todella onnistunut, ja teksti on luontevaa. Hahmot puhuvat eri tavoilla ja esim. Chichin ja hänen isänsä puhe on todella hauskan kuuloista.

  #39115
  willer
  Participant

  Hmm, minä törmäsin Dragon Balliin ekan kerran animen kautta joskus vuuuuoooosia sitten. Tykästyin sarjaan heti ja se olikin ensikosketukseni animen ja mangan maailmaan, tosin siinä vaiheessa ei ollut hajuakaan mitä ne on. En edes tiennyt Dragon Ballin ilmestyvän kirjana, kunnes pari vuotta sitten törmäsin muistaakseni vol. 33 kirjaan kaupassa. Tajusin, että sehän on kirja siitä sarjasta jota olin joskus pienempänä katsonut ja ostin sen sitten. Siitä lähtien aloin keräämään kirjoja varsin sekalaisessa järjestyksessä. Nykyisin minulla on kaikki kirjat.
  Pidän sarjasta varsin paljon, ja minusta on aina hauskaa huomata kuinka Akira Toriyama kehittyy Dragon Ballia tehdessään. Hän on varsin loistava piirtäjä.
  Lempihahmojani ovat Gohan, Vegeta ja Gotenks.
  Aivan, ja unohdin täysin Toriyaman muut tuotokset x) Eli siis, minulla on myös Sandland, Kajika sekä Piirrä Mangaa -opas.
  Sandlandia en ostanut itse, vaan sain sen jostain. Muistan lukeneeni siitä sitä ennen, mutten oikein kiinnostunut siitä. Kun se sitten minulle tuli ja luin sen, niin huomasin että sehän olikin varsin viihdyttävä teos. Minua tosin ärsyttää hieman se, että monet hahmot ovat liian samannäköisiä Dragon Ballin hahmojen kanssa, mutta hällä väliä, kiva pikku kirja se silti on xP
  Kajikan ostin lähinnä sen periaatteen vuoksi, että se oli Toriyaman tekemä, mutta pidin siitä silti. En tosin niin paljon kuin Sandlandista tai Dragon Ballista.
  Piirrä Mangaa- kirjan ostin siinä toivossa, että oppisin piirtämään ihmisiä, mutta petyin kun kaikki ne ukkelit siinä olivat Akiran ns. vanhempaa grafiikkaa. Toisin sanoen täysin turha ostos, minua se ei ole auttanut yhtään.

  #39116
  Crazy-One
  Member

  Loistava kirjoittaja tuo toriyama, vaikka liioitteleekin tarinoissaan usein, mutta juuri sen takia niitä vissiin luetaan. Dragonball on mielestäni sen yksi parhaimpia sarjoja johtuu vissiin siitä että en ole kauheasti hänen muita sarjojaan lukenut 😀 Myös kajika ja sandland on loistavia yksittäis-pokkareita, erityisemmin sandland siinä ei ole ihan niin paljon liioiteltu kun vaikka dragonballissa ja kajikassa. No jaa lempihahmoni ovat noista sarjoista selvästikin Kamesennin pappa ja chaoz. Vaikka ne onkin pienessä osassa ne on silti mielenkiintoisia hahmoja ja ne ei ole mitään yber maapallon tuhoajia.

  ps. lempihahmoihin lukeutuu myös piccolo, koska on epä nössö ja samalla epäitsekäs pahis ja pirun ovela. ellei pärjää voimilla niin ainakin älyllä.

  #39294
  Jaylie
  Member

  Haa, Tori on päässyt jälleen iskuun.
  Kyllä, DB on hyvä 😀 Omistan Suomessa ilmestyneet mangat, ja tulihan noita animejaksoja katottua aika paljon, kun niitä telkkarista tuli. Yhden elokuvan olen nähnyt. Lempihahmoja on monia, mutta mainittakoon niistä nyt tähän hätään Gohan, Vegeta, Trunks ja iki-ihana Goku.

  #39587
  Nanakin
  Member

  Dragon Ball, se oli jotain todella suosittua muutama vuosi takaperin, luin liki kaikki niistä. Omistin vaan joku 4 kirjaa mutta lainailin niitä kirjastosta ja kavereilta. Se oli hyvä sarja ja luin mangaa ekaa kertaa leirikoulussa kun kaverilla oli kirja mukana tais olla joku DB vedenalainen labyrintti. Se vaikutti lupaavalta vaikken paljoo juonesta tajunnu. Sitten kun ne kaikki oli ilmestyny, menin kirjakauppaan ja törmäsin manga hyllyllä tällaiseen OP mangaan. Se manga kyllä koukuttaa, ja pahasti. Mutta täähän on siis DB ketju joten en poikkea aiheesta sen enempää. DB oli hyvä mutta tappelut just tylsiä ja niinkun tossa todettiinkin, puuduttavia. Parhaita hahmoja oli kai Piccolo, Vegito sekä Bardock. Selityksiä, ihan Torin iloksi. Vegito: hyvin läppä hemmo, maailman vahvin karkki. Piccolo: ei niin super hyvä kun Goku ja kumppanit. Bardock: se saiyalaisuus jotenkin iskee, se oli kova kaveri. Hmm. Aika laimeeta oli nuo selitykset, mutta voi voi. Tööt!

  #39615
  Hant
  Participant

  Haha, meinasin itse tälläisen tehdä, mutta löytyihän tämänhenkinen topic jo, ja yllätys yllätys, Torin tekosia!
  On tullut koko sarja luettua DragonBall:ia, itse asiassa tuossa ne kaikki hyllyssä on, toisinaan nappaan aina numeron tai pari ja lukaisen, olen myös harkinnut, että jos joskus sairastun, pidän DB maratonin…!
  (Mutta yleensä sairaana lukeminen ei oikein suju. :’-D )

  DragonBall Z on ehdottomasti suosikki sarjani, sen fanitus onkestänyt jo… Kahdeksan vuotta, ohhoh! :-O
  Khöh, yllätyin itsekin, noh, aluksi kosketus tuli ulkomailta, kun katsoin espanjassa TV:stä DBZ:taa ja GT:tä, vaikka myöhemmin minusta on tullut todella välinpitämätön Dragonball GT:n suhteen, ei kaikesta voi tykätä.

  Takanani on tällä hetkellä kangas-juliste Dragonball Z:tasta, ja kaikkea muuta sälää löytyy myös, anime ja manga tavarat ovatkin alkaneet valloittaa lisää tilaa huoneestani lähi aikoina, toivottavasti en huku tänne.

  Lempi hahmoja sarjasta ovat Vegeta, Trunks ja Bulma.
  Vegeta on minusta siisti tyyppi, saiyalaissotureissa vaan on sitä jotakin. 🙂
  Trunks on hauska, varsinkin kun tekee Gotenin kanssa jotain hassuu, ja "Future" Trunks on kanssa aika jänskä persoona, se näytti ihan hevarilta kun sillä oli pitkä tukka, ois ollu kiva nähä minkälainen seka sotku ois tullu jos se ois sillon muuttunu supersaiyalaiseksi kun oli tukka auki…
  Bulma on lempparini siksi, että hän on yleensä mukana kaikissa hauskoissa kohtauksissa, lisäksi hän on fiksu, mutta silti naisellinen ja värikäs hahmo.

  Muistaako joku muuten erään lehden, olikohan nyt ilta-lehti tai vastaava, kuvauksen DragonBall Z:tasta, kun se taas alkoi Subilla?
  – Siinä luki suurin piirtein näin: "Japanilainen animaatio sarja jonka päähenkilö on Bulma Briefs, hän etsii maagisia kuulia ja on tauotta hengenvaarassa"
  …Oikeasti, en ollut uskoa silmiäni kuin luin sen, jotenkin totta mutta toisaalta täysin metsään! ;-P
  Ja sori jos tää viesti vähän venyttää sivua, mutta laitan aina välejä noihin "kappaleisiin" kun minusta se on selkeämpää.

  #39632
  Milja92
  Member

  DragonBall oli ensimmäinen lukamani mangasarjani, ja pidän siitä edelleen! ^^
  Herra Toriyaman piirustustyyli on jotain sellaista, joka viehättää minua. Plus hahmot ovat hyviä, eivät liikaa toistensa kaltaisia.
  Lempihahmoja Gohan, Goten, Gotenks, Androidi 17 & 18, Raditz ja Bulma.

  #39646
  vegeta95
  Member

  katoin sarjaa ekaa kertaa subilla ku se tuli lauantai ja sunnuntai aamuisin ja kiinnyin sarjaan silloin. sitten kaverini sai budokai 3 pelin ja se vaikutti tosi hienolta kävin suurin piirtein joka päivä heillä vain pelaamssa sitä ( jopa silloin kun hänen pikkuveljensä oli sairas! 😀 .

  #39837
  vegeta95
  Member

  löysin sen ku pistin googlen kuvahakuu hakusanaks "vegeta" nii se oli siinä ekojen joukossa

  #39853
  oblivion
  Member

  Minä löysin DB:n kun kaverini osti 13 pokkarin. Nykyään tulee aina nostalgiset tunteet kun luen 13:sta 😀 Pokkarit ovat kyllä jo aika kuluneet kun olen lukenut ne niin monta kertaa.

  En osaa sanoa lempi hahmoani, koska pidän kaikista hahmoista, niin pahiksista kuin hyviksistäkin…
  Olen todella iloinen että löysin mangan DB:n avulla ja nyt kerää jo montaa eri sarjaa, suomeksi että englanniksi tulevia.

  Itse pidin DBGT:n alusta, aina baby vegetaan asti, mutta sitten sarja alkoi edetä turhankin nopeaan tahtiin, eikä oikein saanut oikeata tunnelmaa mukaan.

  #39874
  vegeta95
  Member

  ittekki kerään kahta sarjaa ( Dragon Ball ja Yu-Gi-Oh! ) sain myös kaverini lukemaan DB:tä mutta nyt se on ruvennut lukee narutoa

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 114 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.