Täydellinen päähenkilö?

Home Forums Piirtäminen Täydellinen päähenkilö?

 • This topic has 21 voices and 26 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
 • Author
  Posts
 • #53963
  fame_cat
  Member

  Hajimemashite~
  Monet valittavat sarjojen naispäähenkilöistä ja minua on jäänyt askarruttamaan asia, miksi? (no tosin en itsekkään heistä useinmiten pidä ^^’ vievät piruvie kaikki hyvännäköiset miehet :mrgreen:

  #54169
  Yue
  Member

  Minua ainakin ärsyttää lähinnä se yliampuva söpöily. Ja tunteiden näyttäminen liian usein, sekä ei-aivoilla ajattelu. Se menee hyvin usein sellaiseksi ärsyttävän tyttömäiseksi. Poikien/miesten perään kuolaaminen on kyllästyttävä, ja kuinka lähes kaikki pojat ihastuvat juuri tähän päähenkilötyttöön. Tietysti se riippuu sarjasta. Erittäin hyviä esimerkkejä ovat Tokyo Mew Mewin Ichigo ja Sailor Moonin Usagi.

  Ja no, itse en shoujosta pidä, se saa nämä naispäähenkilöt vieläkin ärsyttävimmiksi.

  Millainen sitten olisi hyvä naispäähenkilö? Jaa-a.
  Luonteeltaan älykäs, luotettava, huumorintajuinen. Noh, kunhan on järkevä, eikä sorru noihin yllämainittuihin, ainakaan liikaa.

  Ulkonäöllä ei nyt niinkään ole väliä. Ehkei mielellään pinkkejä hiuksia. Ei ylilaihaa. Muuten ruumis saa olla millainen vain? o.o Ja voisi välillä pukeutua vähemmän tyttömäisesti, ei hameita joka päivä.

  Tuossa minun mielipiteeni, ehkei ole mieleisesi mutta tulipahan kirjoitettua. 😀

  #54188
  Shoe
  Member

  Naishahmot hyppivät liikaa silmille ja yrittävät liikaa. Märisevät lähes joka asiasta ja angstaavat loppu ikänsä. Jos ei saa sitä, mitä/minkä haluaa, märistään suunnattomasti. Yrittävät olla liikaa miesten suosiossa ja tyrkyttävät itseään jatkuvasti jollekulle. Siinä minun mielipiteeni naishahmoista, osittain.
  No hyvä naishahmo voisi olla hieman pahismainen, rauhallinen jossain määrin, mutta ei kuitenkaan anna angstikasta kuvaa itsestään. Hahmo ei saa siis tyrkyttää liikaa itseään ja roikkua jokaisessa vastaantulevassa miehessä. Ainakin runsaasti äijämäisyyttä ja teräksiset hermot, ei kuitenkaan mikään tosikko. Ei saa olla liian paljasteleva ja ylisöpö. Hämärä ja pervo huumorintaju kruunaa kokonaisuuden! Siinä oli sisäisistä ominaisuuksista, nyt sitten ulkomuoto. Eli ämmä (anteekfi ^^”) ei saa siis olla mikään älytön meikkipelle. Ei missään nimessä. Hän ei saa huolehtia liikaa ulkonäöstään, siihen tyyliin siis, että "voi ei, mun meikit on pilalla! Voi iih, mun yks hius törröttää, pitää ruutata puoli pulloo lakkaa!" No ei ehkä ollut paras mahdollinen esimerkki, mutta ei siis saa olla tuollainen. Ei tarvitse olla amppari eikä mikään seksisymboli, ei kaunis, muttei mikään rumiluskaan. ÄIJÄMÄISYYTTÄ SIIS. En jaksa selittää enempää, sillä tästä saisi kirjoitettua kirjan. ^^”
  Mutta naishahmot muuten. Se niissä ärsyttää myöskin, että ne rakastuvat lähes aina miespäähenkilöön. Se ottaa pannuun. Niiden pitäisi rakastua sivuhahmoihin enemmän. Yleensä sivuhahmot, tässä tapauksessa mieshahmot, ovat paljon komeampia kuin päähenkilöt.
  Ei kai tässä muuta. Saatan vielä muuttaa käsitykseni naishahmoista, silloin voin laittaa uuden mielipiteeni. ^^

  #54273
  *_Hakun_*
  Member

  itse ajattelen että ei sillä ulkonäkö seikalla oleväliä koska päähenkilö on päähenkilö.no totta kai se vähän poikkeaa muista hahmoista ulkoisesti että sen erottaa muttei liikaa. Minua ärsyttää se kun usein päähenkilöt joka helkkarin sarjassa kokee jonku angsti kauden. Se o koettu joka sarjassa joten: nähty ja tiedetään.
  Mutta tärkeintä minusta hahmoissa on että ne erottuu toisistaan, ei liia vaikea nimi, luonne, ei eri sarjoista tehtyä yhdistelmä hahmoa *ku useat tekee että tykkää vaikka erianimeista tutuista hahmoista ja sitten piirtää oman hahmon joka on kaikkien niiden sekoitus*. kuitenki… ei mitä vaan hahmoa voi laittaa päähenkilön saappaisiin. siitähän tulisi täysi fiasko.

  #54278
  Fieri
  Member

  Nosiis…. Kai nyt sellainen totaläijämäisyys sopisi? Kaikki kissatyttöjuttuminihamepinkkisydänkawaiitytöt ovat rasittavia… Elikkäs tälläistä olen mieltä: Joko todella äijämäinen taikka ystävällinen Nico Robinimainen nainen. Nosiis… Mahtavan lyhyt viesti jälleen…

  #54286
  Inu-Mimi
  Member

  Minä pidän siitä että päähenkilö on jollain tapaa tavallinen (siis ei tyyliin olin ennen ihan tavallinen koulutyttö mutta sitten…. vaan verrattain normaali). Se antaa vapautta sivuhenkilöiden persoonille eivätkä ne jää sivuun silloin kun tekijälle tulee juonenkehityskompleksi. Se myös estää hahmoja Mary Sueistumasta (lol suistumasta) liikaa. Taitolaji. Usein tekijät haluavat tehdä päähenkilöistään persoonallisempia sillä että lisäävät heille jonkun heikkouden, mutta yleensä käy niin että ihmelapsipuoli pääsee niskan päälle ja teoksen muut hahmot jäävät tuijottamaan suu auki; hän jatkaa taistelua vaikka hänellä on…. ja tähän kohtaan lisätään se pinnallinen heikkous. Tämä on varsinkin naishahmoissa tavallista – ei haluta että hahmosta tulee stereotyyppi heikommasta sukupuolesta joka miehen täytyy pelastaa, mutta kun siinä epäonnistutaan niin siitä tulee yliampuvaa. Huono tapa japanilailla, en tiedä olenko sovinisti vai feministi vai ihan tavallinen fanityttö mutta ns. vahvoja HOTBLOOD -naishahmoja on tullut viime aikoina aina vain enemmän (ks. kallen kallen kallen kallen). Pidän naishahmoista jotka ovat kuitenkin femiinejä ja muihinkin henkilöihin nojautuvia, olivatpa ne muut henkilöt miehiä tai naisia. Uskomatonta miten vaikeaa toimivia canon-parituksia on tehdä, mutta siinäkin onnistutaan silloin tällöin. Ja mieshahmot… no, aika samanlaista, mutta vihaan Narutomaisia kahden ilmeen päähenkilöitä, jos ei hymyillä pahanilkisesti niin silloin angstataan miten taistellaan suojellakseen ystäviä (NAKAMA.)
  Minä feilaan aina päähenkilöiden tekemissä, pidän enemmän sivuhahmoista.
  Ulkonäöllä ei ole väliä, ja siihenkin pätee samat kuin hahmon luonteessa – ei liian kaunis eikä liian rumakaan. Vaikka ruma päähenkilö olisi hauskaa katsottavaa. Täytyy saada Kouji Kumeta tekemään one-shot.
  Casshernissa on herkullista (ja tahatonta) parodiaa tästä. "oh kyashaan y r u so pretty." "nobody wants me, they all want casshern and his NICE BODY."

  #57091
  Kyoka8
  Member

  Usein on niin, että päähenkilö on se henkilö, joka ärsyttää minua eniten. Päähenkilö tuntuu aina olevan jollain tapaa raivostuttavan tasapaksu, ja tylsä. Minä olen sitä mieltä, että persoonaton hahmo altistuu Mary Suelle/Gary Stulle erikoista hahmoa helpommin. Mangassa Mary Suet ja Gary Stut ovat kyllä valitettavan yleinen ilmestys (esim. Bleach, Trinity Blood ja Vampire Knight). Ainoa manga/anime-sarja, jossa pidän päähenkilöstä on muuten Darker than Black.
  Luulen, että päähenkilöstä tehdään tylsä varmaankin sen takia, että sivuhahmoilla voitaisiin ikään kuin luoda kontrastia.

  Olen ideoinut omaa fantasiaromaania ala-aste ikäisestä asti, ja olen huomannut, että miten vaikeaa on olla tekemättä hahmoista täydellisiä. Kaikista hahmoistaan haluaisi tehdä kauniita, ja komeita ja taitavia jne. Mutta niinhän ei oikeastikaan voi olla, ja ymmärrän hyvin, että täydelliset hahmot ärsyttävät. (Minuakin). Ja olen pannut merkille, että tykästyn kirjassa helpommin hahmoon, jonka rehellisesti myönnetään olevan ruma.

  Ja sitten naishahmoista. Miksi naisista on aina pakko tehdä sellaisia vahvoja, ja poikamaisia, ja yli-itsenäisiä jne. Kyseinen stereotyyppi on harvinaisen rasittava, eikä siinä ole mitään omaperäistä. (Juuri niin: Kallen). Vaikka naispuolinen olenkin, niin voin myöntää olevani enemmän sovinistinen, kuin feministinen. Naisten ei kuulu olla mitään sotasankareita!

  #57210
  Rie chan
  Member

  Sellanen joka ei vie kaikkia söpöjä poikia 👿

  #57235
  Padonis
  Participant

  Se olisi hyvän näköinen,
  osaisi taistella eikä olisi aina tiellä,
  tulee juttuun kaikkien kanssa ettei ole mikään inhottava ja sillee,
  Sillä on jotain juttua jonkun muun päähenkilön kanssa
  ja paljon muuta jne..jne..

  #57336
  Hant
  Participant

  Naispäähenkilöissä on kyllä useimmiten jotakin ärsyttävää vaikka sellaiset sarjat ei oikein lukemistoon kuulukaan missä naispuolinen päähenkilö vetää soolona tarinaa eteenpäin.
  Mutta jos on ryhmä päähenkilöitä, ei nainen joukossa haittaa tietenkään. Outoa. 😐

  Minusta "täydellisen" naispäähenkilön tulisi nimenomaan olla vähemmän täydellinen. Ok, ulkonäköä vaaditaan edes hiukan mutta ei päähenkilö (kuten tässä jo tulikin aikaisemmin) saa missään nimessä täydellinen olla!
  Luonnetta neitoselle tulee sitten sarjan tyylin ja teeman mukaan, eli jos on söpöily sarja niin tuskin päähenkilötär on pahasuinen ja maskuliininen rämäpää.

  #58262
  Alchemist144
  Member

  Täydellistä päähenkilöä tuskin on, sillä kaikki voivat käsittää sen eri tavalla. Mutta itse en pidä shoujo-hahmoista, sillä jo esimerkiksi mainittu Tokyo Mew Mew on minun makuuni liian tyttömäinen; liikaa pinkkiä, kukkasia, söpistelyä, turhaa vinkumista ja sateenkaarien oksentelua. Pyydän vielä anteeksi shoujon faneilta, mutta se ainainen ja turha pillittäminen pilaa lukuhetkeni.

  En nyt sano tämän olevan se täydellisen päähenkilön kuvaus, mutta omat päähenkilöni(vaikka shoujoa piirränkin), ovat melkein aina hirveän poikamaisia(enemmän tai vähemmän). Pidän voimakastahtoisista(itsepäisistä -w-) hahmoista. Eivätkä he ole mitään ruiskukkasia. Lainatakseni idoliani Hiromu Arakawaa: "Laiheliinit näyttävät siltä, kuin heitä pidettäisiin nälässä!" Hahmoni ovat aina hyvässä lihassa >:3.
  Hiukan tyttömäisyyttä saa kyllä olla, mutta silti Tanemuran hahmoissa on aina se jokin, joka saa minut napsahtamaan ja heittämään sen kirjan seinään.
  Olen kyllä hieman huono sanomaan tätä, mutta pidän myös pojista päähenkilöinä, jos sen osaa tehdä. Kaikki lempisarjanikin ovat shounenia, sillä shounen-sarjoissa on sitä pöljää huumoria, jolle jostain syystä nauran. Naisen tekemää shounenmangaa voi olla vaikea löytää(varsinkin hyvää sellaista), mutta Fullmetal Alchemist on siitä hyvä esimerkki. Innostuin ensimmäistä kertaa tieteestä ja armeijasta kertovasta sarjasta ;3. Eikä siinä ole sitä ala-arvoista ja ällöttävää vessahuumoria.

  #58310
  räsynukke
  Member

  Minulla on se ongelma, että päähenkilöön on aina ja pakko kehittää jokin vahva näkökanta. Jos päähenkilö ei ole suosikkini, niin alan kuin itsestään vihaamaan häntä (eli aika usein). Ja on välillä aika rasittavaa lukea mangaa tai kirjoja yleensä jos vihaa päähenkilöä. Joitain poikkeuksia tietysti on, esmes Harry Potter, mutta se tekee asioista entistä vaikeampaa.

  Jaa että miksi naispäähenkilöistä ei pidetä? Vähän liian usein päähenkilöt sortuvat siihen liikaan söpöilyyn/ihkutukseen/angstaukseen, surullisen kuuluisana esimerkkinä TMM. Itse tosin pidän vielä Ichigoakin ärsyttävämpänä kahdessa viimeisessä osassa esiintyvää Berryä.
  Onneksi naispäähenkilöissäkin on piristäviä poikkeuksia, itse ainakin pidin Nausicaästa ihan hirveästi.: )

  Täydellinen päähenkilö… Noh, itse pidän ns. cooleista hahmoista, joten oma täydellinen päähenkilöni olisi luultavasti tälläinen tavalla tai toisella. Ei siis huuda ja hypi ympäriinsä ja on fiksu. "Narutoimaisia" hahmoja vihaan, sellaiset yliriehuvat perussankarit ovat vain ärsyttäviä pellejä. Päähenkilön pitäisi silti olla vahva, mutta ei rehentelevällä tavalla. Olisi hyvä jos menneisyydessä ei olisi kamalia kliseekökkötraumoja ("yhyy olen orpo ja ollut yksin pienestä pitäen, orpokodissa kasvanut ja paras kaverinikin kuoli"). Esmes Fuhigi Yuugin Miakallahan ei ollut kontolla juuri mitään, pidin siitä todella (vaikkakin tästä hahmo sai hyvän syyn angstata kuinka ei ymmärrä muita ym, mutta jätetään se nyt huomiotta). Ja nämä edellämainitut pätevät niin miehissä kuin naisissakin.

  Ulkonäöllä ei mielestäni ole niin kamalaa merkitystä, kunhan sopii hahmon luonteeseen eikä erotu liikaa (mutta ehkä vähän) sivuhenkilöistä.

  #62200
  ToLu
  Member

  Hohhoo, löysin tällaisenkin keskustelun!

  Tätä oli itse asiassa kiinnostava seurata, keskustelun nimeksi sopisi: "Tokyo Miu Maun vihaajille, jotka voivat antaa vinkkejä päähenkilön suunnitteluun" ^^”’

  No, olen samaa mieltä teidän kaikkien kanssa. Berry, Ichigo ja kumppanit ajavat minut raivon partaalle, sellaista lässytystä ja ovat ihastuneet johonkin neitimäiseen poikaan.

  Jos naispäähenkilöä kaivataat, niin täydellinen henkilö on epätäydellinen. Epätäydellisyys merkitsee sitä, ettei ole mikään söpöstelevä pimu, poikamainen look, kuten edellisissä viesteissä sanottu, ÄIJÄMÄINEN sekä ehkä kiusattu. Koulussa ongelmia? Jep.
  No, en osaa sanoa muuta, en ole suurikaan ekspertti tällaisissa asioissa.
  Näkemisiin!

  #62327
  Rie chan
  Member

  Jos olisi täydellistä hahmoa, se tuskin olisi täydellinen, koska se alkaa pian ärsyttämään lukijoita aivan kuten edellä mainitut…

  #63339

  Mun oman mielikuvitukseni tuottaman tarinan päähenkilö on tyttö joka ei ole kawaiiteiniylisöpömeikkaaja vaan hieman poikamainen tyttö…Se ei roiku poikien perässä eikä pojat roiku sen perässä.Yhtä tyyppiä lukuun ottamatta…Se ei meikkaa tai käytä tyttömäisiä vaatteita jos sitä ei pakoteta.Kyllähän se niissä voi olla mut ei mieluusti pue niitä.Se räyhää monesti ja sillä on valikoiva huumorintaju.Hauskan tyypin mäkin sain aikaan! =3 Haluutteko tietää sen nimen? Se on……!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.