Yksityisyys ja oma huone

Home Forums Sekalaista Muut Yksityisyys ja oma huone

 • This topic has 33 voices and 37 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
 • Author
  Posts
 • #60495
  carlos
  Member

  eli mulla on sellanen kysymys,kuka ei saa yksityisyyttä omassa huoneessa eli mulla on veli joka käy aina mun huoneessa tonkimassa ja sitten se kattoo esim mun kännykkää kenellä on sama ongelma eli ei ole yksityisyyttä.jos vaikka oli kauheen raskas päivä sitten kun haluisit olla rauhassa niin joku tulee säheltämään siihen eteen 😥

  #60504
  Kirppu11
  Member

  Ei ne sillon tuu sinne sähläämään, kun en haluu. Kun laitan oven kiinni ja lappusen ovee ni ei kukaan jaksa sitä tulla avaamaa. Paitsi josson asiaa. (ja asia on yleensä joku sellanen et ’tuu syömää’ tms..) Tosin mullei oo kauheesti mitää, mitä pitäis salata tai mitää, joten mullon iha sama kuka sinne tulee kyyläämää, mut jos vaik luen jotai, nii en kestä sitä et joku selittää mulle siin vieres jotai tosi outoo, kun en oikeen pysty keskittyyn.
  Mun siskolla oli joskus sellanen kaveri, mikä aina kun se tuli meille rupes kaiveleen kaikkii sen laatikoit yms.. Kerran se kiipes meille sisää ikkunasta ja mun siskon piti heittää se pihalle.. <— Eli se murtautu meille.. Se oli kyl tosi rasittava.

  #60507
  Shoe
  Member

  Noh, minulla ei ole omaa huonetta, joten eipä ole kehuttavasti yksityisyyttä. Tietysti silloin, kun Saso ei ole kotona, tai sitten kun piirrän jotain kaks kolme tuntia illalla. Ja minähän saan yksityisyyttä, jos sitä haluan. Se vain vaatii yhden raivoisan pikkusiskon. Ja ei minulla ole kamalastikaan mitään salattavaa, päiväkirja, eräs vihko, johon teen kaikenlaista. Kännykässänikään ei ole mitään ihmeellistä. Joskus, kun en haluaisi ketään huoneeseen niin silloin sitä väkeä juuri ruukaa tupata sinne. Ja jos huudan pää punaisena muutaman herttaisen sanasen niin se vaan yllyttää tyyppejä tulemaan. Mutta saan tarpeeksi yksityisyyttä, jos sitä haluan, vaikka jaan huoneen Sason kanssa.

  #60508
  Kyoka8
  Member

  Eipä minunkaan huoneessani oikeastaan mitään tosi yksityistä ole, mutta en kyllä pitäisi siitä, jos joku (nee-chania ei lasketa) alkaisi kaivelemaan laatikoitani. Eipä niissäkään mitään niin erikoista ole, mutta minun on minun. Tietokoneellani tai kännykässänikään ei ole mitään salattavaa, mutta en pidä siitä, jos joku lukee viestejäni, vaikkei niissä mitään ihmeellistä olekaan. Äiti käy joskus koneellani tutkimassa omia juttujansa, mutta eipä se minua liiemmin haittaa.

  Isälläni on toisinaan ärsyttävä tapa tulla huoneeseeni juuri silloin kun animessa on joku tosi jännä kohta, ja hän alkaa höpöttämään jostain ihan turhasta, enkä voi keskittyä. Onneksi en mitään yaoia katsele, joten sinänsä ei ole mitään ongelmaa.
  Olisi aika hirveää, jos ei olisi omaa huonetta. Siitäkin kyllä kokemusta löytyy,kun ollaan joskus asuttu kerrostaloissa.

  #60531
  Rege
  Member

  Jos tietsikalla oon nii äiti rynnii heti kattoon mitä teen. Se nimittäin haluu vahtii mitä animee mä katon, koska sen mielest shonen sarjat on mulle liian raakoja. Äippä muutenki jättää aina oven auki ja saattaa vaikka tonkia mun piirrustuksii.. jos puhelinta en pitäs aina taskussa nii sitäki se varmana menis tutkii…… jne…

  #60559
  Chiibi
  Member

  Vanhemmat eivät huonettani tule tonkimaan, mutta joskus turhan uteliaasta pikkusiskosta voi olla riesaa.Siksi yritän muista lukita aina kaikki lukittavat laatikot ja piilottaa piirrustusvihkoni.No, ei minulla edes ole omaa huonetta, vaan jaan sen pikkusiskoni kanssa.Joskus kuitenkin ärsyttää, kun isä tulee koneelleni asentamaan jotain päivityksiä yms, vaikka itsekkin kyllä osaisin ne virusturvat asennella…En nimittäin tykkää, että koneellani on muita kuin minä itse, vaikka ei siellä sinänsä ole mitään salaista…En kyllä itsekkään mikään älytön pulmunen ole, vaan käyn silloin tällöin kurkkimassa siskon piirustusvihkoja ja muuta, joten taitaa olla ihan oikeutettua, että siskokin saa sitten tonkia minun asioitani.Pitäisi kyllä yrittää päästä siitä paheesta eroon…

  #60560
  Inu-Mimi
  Member

  Kyllä minulla on ihan suhteellinen yksityisyys, ei tänne tule kuin veli makaamaan tuohon minun sängylle ilman sukkia äklöjalkoineen mutta ei yleensä kaivele minun huonetta. Tai siis kaivelee, mutta se ei haittaa koska pahin mitä voi tapahtua on jo tapahtunut. Kuulostaa draamaiselta itsesääliltä mutta ko. henkilö on rullannut tietokoneeni kansioita ja kirjanmerkkejä läpi, pläärännyt piirustukset ja kommentoinut joka ikistä sitä mukaa kun niitä luon ja kaikkea muuta mahdollista. Ei niissä mitään salattavaa ole, niinkuin ei kännykässäkään, ne ovat vain… noloja. On oikeastaan kiva että joku kiinnittää huomiota siihen miten paljon aikaa ja paperia tuhlaan, mutta ne ovat noloja, varsinkin kaikkein vanhimmat joita en ole saanut vielä tuhottua tulella.

  Äiti ja isä ramppaa täällä huoneessa aika paljon mutta eivät yleensä kiinnitä mitään huomiota mihinkään muuhun kuin tietokoneeseen, jonka takia täällä käyvätkin. Äiti vain joskus tsekkaa pöytäni ja kääntää jotain papereita toisin päin jos isä on tulossa koneelle. Näkyy olevan sinut kumman taiteeni kanssa mutta silti hieman varjelee imagoani (ja kaikesta muiden mielestä hassusta harrastuksestani tai tekemisestäni saan kuulla seuraavat kaksi vuotta). Yleensä katson animea yksin, pikkuveljen paikallaolo ei haittaa mutta jos muu perhe on lähellä niin en halua antaa heille saumaa naljailla siitä. Se on suunnilleen kauhin asia mitä voisin tehdä kun joku ryntäisi huoneeseeni, enhän mitä siellä mitään huumeita sekoittele tai muuta laitonta.

  #60566
  an&ri
  Member

  No tuota… Vielä neljä vuotta sitten en ollut mitenkään tarkka yksityisyydestä tai mistään, syy olikin aika simppeli, ei ollut tilaa yksityisyyteen. Neljä henkeä yhdessä pienessä kerrostaloasunnossa, tasan yksi makuuhuone, työhuone ja olohuone. Siinä ei paljoa sulkeuduttu omaan huoneeseen, ei ollut edes mitään omaa kaappia tai mitään muutakaan mihin muut perheenjäsenet eivät kajoaisi.

  Mutta nyt mulla on oma huone, ja olen aika tarkka siitä ettei muut käy täällä ilman lupaani. Kukaan ei tule tänne penkomaan piirrustuksiani tai muitakaan tavaroita, sillä varmaa on, että huomaisin sen, ja kaikki perheessäni tietävät että saatan nostaan melkoisen äläkän siitä.

  Joskus tosin kun olen koneella, niin joku saattaa tulla roikkumaan mun ovelle ihan turhaan. Yleensä mummo, äiti tai isoveli. Ilman mitään varsinaista syytä, mummo tulee aina siihen sanomaan että minun pitäisi syödä jotain, äiti tulee ihastelemaan mun huoneen ulkonäköä (ei se niin hieno ole) ja veli tulee siihen ihan vaan ärsyttääkseen. Ja jos sanon sille että mene pois siitä, niin se liikkuu sentin, ja sanoo että ei enää ole siinä.

  Ihan hyvin mulla nykyään on yksityisyyttä täällä.

  #60585
  Monninen
  Member

  No mun vanhemmat ei melkein ikinä käy mun huoneessa, paitsi illalla, kun ne tulee sanomaan hyvää yötä.

  Mut mun pikkusisko on yks apina… se tosi usein vaa marssii mun huoneeseen, kun en oo siellä, ja sitte se penkoo mun tavaroita ja saattaa varastaa sieltä jotain. Ja sitten kun saan sen kiinni niin vetelen korville. 😈

  Kirppu11 wrote:

  kauheesti mitää, mitä pitäis salata tai mitää, joten mullon iha sama kuka sinne tulee kyyläämää, mut jos vaik luen jotai, nii en kestä sitä et joku selittää mulle siin vieres jotai tosi outoo, kun en oikeen pysty keskittyyn.

  Ei mullakaan oo mitään salattavaa, eikä mua haittaa jos joku tulee siihen mun viereen selittää jotain, koska mä en kuule sitä, koska mulla on sen verran hyvä valikoiva kuulo. Kerran ku luin jotai Harry Potter kirjaa ja äiti tuli saarnaamaan mulle, että siivoo huonees nii en kuullu mitää ja olin vaa sillee "joo joo" enkä sitten siivonnut sitä ja äiti suuttu….. OwwO

  Kaikki muut saa kyl iha vapaasti marssii mun huoneeseen, paitsi mun pikkusisko (5v…)

  #60606
  räsynukke
  Member

  Kyllä minä saan oman huoneen ansiosta ihan tarpeeksi yksityisyyttä eikä sinne paljoa ketään tule kuin nopeasti jotain hakemaan. Sinne on sitten hyvä sulkeutua yksinäisyyteen. Ja äiti luottaa minuun tarpeeksi, ettei urki tekemisiäni liikaa tai pengo tavaroita. Ainoastaan kerran kävi pientä häslinkiä, joitain vuosia sitten kun ikäisillä tytöilläni oli tapana lähettää pojille tekstareita tyyliin "alax oleen?!;):O". Minua ei ole koskaan erityisemmin pojat kiinnostaneet, mutta äitini silti kysäisi, että teenkö minäkin tälläistä saaden totuudenmukaisen vastauksen ei. Samoihin aikoihin eräs ärsyttävä luokkalaiseni oli meillä yötä, ja muualla ollessaan sai loistavan idean lähettää kännykästäni omaansa viestin tyyliin "tykkään susta", nauraen sitten minulle kun palasin, että olin lähettänyt sen (lol, kännykkäni oli hänen luonansa eikä huoneessa ollut ketään muita… minähän sen lähentin juu). Äitini sitten katsoi kännykästäni viestejä (suurta luottamusta, muh), näki edellä mainitun ja järjesti kohtauksen. Sain asiat selitettyä, mutta jäi siitä aika karvas maku.

  Itselläni tosin oli nuorempana ärsyttävä tapa penkoa siskoni huonetta aina tilaisuuden tullen. Nykyään en sitä enää tee ja tuollainen näin jälkikäteen tuntuu aika tyhmältä.

  #60650
  Mörkö
  Member

  Kyllä minä saan olla huoneessani aivan rauhassa, ja ovessani on jopa lukko joka varmistaa asian. Vanhemmistani ei ole onneksi riesaa, eivät ne jaksa välittää mitä kaapeissani ja laatikoissani on. Pikkuveljistä tai siskoista ei ole ongelmaa koska niitä ei ole, ja isoveljenikin on muuttanut ajat sitten pois kotoa. Toisinaan kun veljeni tulee käymää hän menee tutkimaan piirrustuksiani, mutta sekin johtuu siitä että hänen mielestään osaan piirtää hyvin ja veljeäni kiinnostaa jos olen piirtänyt jotain uutta kivaa.

  #60664
  Engaru
  Participant

  Ihan mukavasti yksityisyyttä riittää meillä. Ainoa vaan, kun äidin vaatekaappi, iskän toinen kaappi ja pyyhekaappi sijaitsevat huoneessani. Se ärsyttää hieman, mutta huoneessani onkin suurinosa koko kämpän kaapeista…. Ja olemme pikkusiskoni kanssa tehneet diilin, että kumpikaan ei tule toisen huoneeseen ilman lupaa, ja silloinkin kun olemme omissa huoneissamme, niin koputtaa pitää, ennen kuin tulee sisään. Vanhemmat tosin ole omaksuneet tätä tapaa, koputtavat ehkä vain jos ovi on kiinni.
  Molemmat koneet ovat yhteisissä tiloissa, mutta se ei haittaa, koska uudempi kone on sopivasti nurkassa, näyttö seinään päin niin, että jos ei halua että muut näkevät jotain näytöltä, niin se onnistuu.
  Ja kukaan ei onneksi tongi tavaroitani, eikä piirroksiani.

  #60977
  _kyori
  Member

  Yleensä kyllä saan olla ihan rauhassa omassa huoneessani, mutta on paljon semmossii tapauksii et mun sisko (joka on noin vuoden vanhempi) tulee penkoo mun kirjahyllyst mangaa (Fullmetal Alchemisteja) keskel yötä. Se hiippailee jossai kahentoist maissa mun huoneesee, ottaa pari mangaa ja hiippailee pois. 😀 Mä kyllä yleensä pidän että ketkään muut ei pääse mun huoneeseen paitsi minä (tietty) koska siekl on sina jotai epäsiistii. Eli jos äiti tai iskä menee sinne heti alkaa "herranjumala ku täällä sun huoneessa on törkystä, nyt siivoomaan!" ja semmosta vastaavaa…

  #60981
  BlackStar
  Member

  Noo, eipä tää mun huone juurikaan ole kovin yksityinen.
  Tänne tullaan aina oven suulle kurkkimaan, ja jatkuvasti tuodaan pyykkejä kaappiin ja haetaan teippiä tai jotain.
  Yhteen aikaan mun huoneessa oli pleikka ja tietsikka. Silloin ainakin mun huoneessa rampattiin ihan kaveriporukalla.
  Nykyyään ei enää niin paljoa, mutta jatkuvasti ollaan varmistamassa, mitä teen, miten menee ja noin.
  Onhan se nyt ymmärrettävää ,jos halutaan varmistaa, olenko mää kunnossa.
  Mutta silloin se ärsyttää, jos haluaa olla yksin, eikä halua puhua kenellekkään.
  Silloin vaan ängetään huoneeseen, ja kakistetaan kaikki ulos. =ww=
  Ja pikkuveljellä on tapana aina illalla tulla mun huoneeseen, jos se huomaa, että oon hereillä.
  Pitäis varmaan puhua vähän asiasta. :”3
  Tavaroita muut ei sentäs tongi~

  #60984
  Yue
  Member

  No, minulla ei tuota ongelmaa ole. Huoneeni on alimmassa kerroksessa, voisiko sitä nyt sanoa ’kellarikerrokseksi’. xD Nojoo, kaikki perheessäni tietävät varsin hyvin että tykkään olla yksin.
  On minulla sisko kylläkin, mutta ikää on jo 15, joten osaa hän käyttäytyä. Ainakin yleensä.

  Jos minulla olisi samainen ongelma kuin topicin aloittajalla, ’heittäisin’ veljen vaan ulos, ja tekisin selväksi ettei tule huoneeseeni tutkimusretkelle. Ja varsinkin tuo tavaroiden penkominen ja kännykän selailu hermostuttaisivat, josta ei ajan mittaa mitään hyvää seuraisi. -.-

  Mutta joo, teet vaan selväksi veljellesi ettei tule penkomaan tavaroitasi.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.