Julkaisujen hehkuttamista, itsekehua ynnä kisailua

Love Deeper, Samurai Deeper Kyo -> The One Rose (That’s Left in My Heart), Johnny Cash.

No nyt on. Ei siis Johnny Cashia, vaikka sitäkin on, vaan hävyttömästi uutuuksia joko painossa, lähdössä painoon tai hyvää vauhtia valmistumassa painoon lähetettäväksi. Kummituskokelaan, Velhon morsiamen, Sherlockin ja Hopeasokerimestari ja musta keiju -sarjankin mainitsin jo kesäkuun bloggauksessa. Sen jälkeen on julkistettu Lindbergh ja 7 kuolemansyntiä. Eli tulee monen mittaista kamaa, moneen makuun. Kummituskokelas ja Hopeasokerimestari tuskin ovat monelle tuttuja, eikä Lindbergh ole sekään tietääkseni kovin paljoa Suomessa kohuttu sarja. Toivottavasti jokin näistä iskee suoraan tykkäyshermoon. Itse asiassa minä pidin varsin paljon molemmista tyttöinsarjoista, vaikka hivenen kohdeyleisön ulkopuolella olenkin. Varsin viihdyttäviä omalla alallaan, mielestäni.

Suki, Misato Watanabe.

Lindberghissä taas viehätti erityisesti seikkailun tuntu, lähtö kohti tuntematonta. Kahdeksan osan mittaisena se ei jää ihan pikkustooriksi mutta tarjoaa silti hallittavan mittaisen tarinan. Jos lentäminen ja lento-otukset ovat lähellä sydäntä, L:ä ei sovi missata!

Joku on kenties jo huomannut, että olemme julkaisemassa 7 kuolemansyntiä 13-osaisena. Vaikka sarja jatkuu paljon pitempään! Mitä tämä tällainen on, häh!? No se on sitä, että sovimme Kodanshan kanssa 13 osan julkaisusta, kävi miten kävi. Vaikka sarja floppaisi eli myisi surkeasti ja tuottaisi meille tappiota, itkua ja hammasten kiristelyä, jatkamme joka tapauksessa ensimmäisen tarinakaaren päätökseen saakka. Ja jos vain mahdollista, toisin sanoen jos 7 kuolemansyntiä edes juuri ja juuri pysyy taloudellisesti pinnalla, jatkamme julkaisua osan 13 jälkeenkin. Pahimmassa tapauksessakin siis luvassa on yksi selkeä tarinakokonaisuus. Mutta totta kai oletan, että sarja löytää lukijoita riittävästi ja voimme vielä jatkaakin. Ilman tätä päätöstä olisi ehkä jäänyt kokonaan julkaisematta, tämä. Ja mielestäni se on turhan kiva syrjään sysättäväksi.

Judgement Day, DeGarmo & Key.

Juuri eilen sain loppuun Velhon morsiamen ykkösosan suomentamisen. Melko työläs oli, sillä tunnelma on omanlaisensa, kovin erilainen kuin One Piecessa (jonka osaa 80 tänään aloittelin) ja myös viimeksi kääntämässäni Hopeasokerimestari ykkösessä. Aika paljon piti myös selvitellä ja miettiä kaikenlaisten taruöttiäisten nimiä, sillä tekijä eli Kore Yamazaki ei selvästikään ole repinyt kaikkea omasta päästään vaan käyttää hyväkseen eurooppalaista tarustoa. No, eipä siinä mitään. On ihan kiva tunne se kun saa selvitettyä enemmän tai vähemmän hankalia nimiä tai viittauksia. Kokee olevansa pätevä! (Uskokaa tai älkää, edes minä en aina koe sitä. Vaikka toki tiedän olevani. Vieläpä hyvä, enkä vain pätevä.)

Death on Two Legs, Queen. Ja heti perään Tuuliajolla, Y.U.P.

Muistakaa tsiigailla tulevien julkaisujen päivämääriä tältä Tulossa-sivulta! Ja poistuvat sarjat löytää tältä Poistuvat sarjat -sivulta. Myös Kuroshitsuji – Piru hovimestariksi 23 ja Maaginen suklaapuoti 14 ovat saaneet julkaisupäivän. Seuraavaksi katsotaan Trinity Blood 19:n päivämäärä. Sain kirjat jo, mutta syksyn julkaisuruuhkaan en sitä edes yritä tunkea. Jää siis ensi vuoden puolelle, mutta ei kauas. Jos hyvin käy niin saadaan pian perään myös osa 20, vaikka sen ilmestymisestä Japanissa en tiedäkään mitään.

Vielä uutinen: Sangatsu Mangan piirustuskisa on ollut jonkin aikaa tauolla. Nyt se kuitenkin palaa jälleen kuvioihin – eikä yksin, vaan runokisan kanssa! Tällä kertaa nimittäin kilpaillaan kahdessa lajissa. Voit osallistua joko toiseen tai molempiin. Tässä säännöt vielä. Julkaisemme asiasta tiedotteen myös mangapokkareissa, kunhan ehdimme.

1. Piirustuskisan teemana on ”Kahden sankarin kohtaaminen”. Runokisassa aiheena on runo omalle suosikki- tai inhokkihahmolle.

2. Toivomme, että hahmot on valittu yhdestä tai useammasta Sangatsu Mangan tai Punaisen jättiläisen julkaisusta.

3. Töitä saa lähettää sekä meilitse että kirjeitse. Muista liittää mukaan omat yhteistietosi! Muuten emme tavoita sinua, mikäli satut voittamaan.

4. Saat osallistua kumpaankin kisaan vain yhdellä työllä.

5. Töiden on oltava perillä viimeistään 21.2.2017. Sen jälkeen tulleita emme lupaa ottaa mukaan kisaan.

6. Arvovaltainen raatimme valitsee palkintosijoille kolme piirustusta ja kolme runoa. Halutessaan raati voi jakaa myös kunniamainintoja.

7. Voittajat palkitaan erilaisilla oheistuotteilla sekä mangalla.

8. Lähettämällä työn hyväksyt, että voimme julkaista sen kotisivuillamme sekä muissa sopivissa medioissa.

9. Lähetä työsi osoitteeseen postia@sangatsumanga.fi taikka tänne:

Sangatsu Manga

PL 410

00101 Helsinki

Pane kirjekuoreen myös merkintä ”Kisa 2017” helpottamaan elämäämme!

 

…ja lopuksi vielä Tabi no Tochuu sarjasta Ookami to Kooshinryoo. Tämä kappale on yksi suosikeistani. Iskee jostain syystä lujaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

 1. Antti Valkama

  FW on tuttu, pidän sarjasta kovasti. Tarttee kyllä vielä huolellisesti pohtia, myisikö se Suomessa riittävästi… Kisatyöt voi tehdä kynällä ja paperilla, öljyvärein, varpailla tai tietokoneella. Kunhan ovat itse tehtyjä ja pystyt lähettämää ne meille!

  Vastaa
 2. Mizusi

  Pitääkö kisatyö tehdä käsin, ja onko väliä onko se mustavalkoinen vai värillinen?

  Vastaa
 3. juha90

  Saanko heittää ehdotuksen suomennettavaksi sarjaksi? Sellainen olisi Saori Ishizukan ”Flying Witch.” Mitä sarjaa olen animen ja netin mangasivujen kautta tutkiskellut, kyseessä on rauhallinen ja lempeä fantasiasarja, joka voisi käydä Pohjolan perukoiden markkinoille ymmärtääkseni tummasävyisemmän Velhon morsiamen kaveriksi.

  Vastaa
 4. Antti Valkama

  Seitsemän kuolemansyntiä: Joka toinen kuukausi. (Tosin osat 1 ja 2 ilmestyvät yhtaikaa.)

  Velhon morsian ja kaikki muut: Joka toinen kuukausi.

  PAITSI että Lindbergh ilmestyy tavallista tiuhempaan tahtiin, viiden viikon välein!

  Vastaa
 5. Strange_Creature

  Tuleeko Seitsemän kuolemansyntiä ilmestymään joka toinen kuukausi vai joka kuukausi? Mitenkäs Velhon morsian sitten?

  Vastaa