Kesän ja syksyn uutuuksia

27.3.2017

Kas pahusta. Taas unhottui bloggailu hyväksi aikaa. Muistuttakaa, ihmiset, muistuttakaa!

Toissapäivä oli Sangatsu-päivä. Kovin valtava ei ollut se kansanjoukko, joka konttorillemme kokoontui, mutta olipa aikaa rupatella miltei kaikkien kanssa. Ja Reima Mäkisen sarjakuvaklinikalle näytti olevan tilausta. En itse ehtinyt kokeilla, mutta pelihuoneessa olisi päässyt uudella Zeldalla leikittelyn lisäksi myös ajamaan partaa tai nukuttamaan vauvaa. Kaikkea ne japanilaiset peleihinsä keksivät, kerrassaan. Himpun verran tuli kiusaus hankkia Switch-konsoli, kun selvisi että Zeldaakin voi halutessaan pelata japaniksi myös. Tarttee vain vaihtaa konsolin kieli. Dragon Questin klassikoiden Switch-julkaisua odotellessa… Kiitokset Reimalle, Nintendo Suomen uroille sekä kaikille kävijöille – etenkin niille jotka vaelsivat paikalle hamasta pohjoisen äärestä (lue: Oulun paikkeilta) saakka.

Stay, David Zaffiro.

Piirustus- ja runokisan tuotoksia iskemme ehkä kotisivuillekin, jos jaksamme ja ehdimme. Tällä viikolla lähettelen mangapalkintoja sekä diploomeita. Kummankin kisan kolme voittajaa ovat jo saaneet meilitse lahjakortin Urumin puotiin. (Jos joku ei ole saanut niin ilmoittautukoon.)

Ja sitten julkistukset, jotka tein jo lauantaina: Yksiosaiset tarinakokoelmat Pyhäkön kulkukissat ja a girl’s melancholy ovat tarkalta ajaltaan tuntemattomat – kun japanit pihtaavat materiaalia kuukausitolkulla, perhana – mutta eiköhän se siitä. Ilmestymisajat Tulossa-sivulle heti kun selviävät. Romantiikkaa ja melko arkista menoa luvassa. Sori, taikatyttöfanaatikot! Sitten Kuinka maailma pelastetaan, kaksi osaa. Kahelin komedian kaunis kukinto, jossa nuorukainen saa tehtäväkseen pelastaa maailman. …ok, ei vielä kovin omaperäistä, tiedän. Mutta ne tehtävät ovat luonteeltaan sellaisia, että parhaimmillaan ne vaarantavat suorittajansa hyvän ja säädyllisen maineen, ja pahimmillaan veisivät putkaan ja käräjille (jos jää kiinni). Ykkösen kannesta voi ehkä päätellä jotakin. Joo, muutamalle teistä tuo on ihan arkipäivää, mutta pysykää te perveertikot poissa. Hus, menettekös!

Juu niin, yksi vielä: Poika ja peto. Neljä osaa samannimisen animaatioleffan perusteella. Tässä linkki elokuvan sivulle. Toimii sekä itsenäisenä että leffan ”fanituotteena”. Sen verran erilaiselta jutut näyttävät sarjakuvamuodossa, vaikka tarina onkin se sama ihq-lysti. Päivämääriä tästä ja muista Tulossa-sivulla. Ja hei, mikset jo ole ostanut poistuvia sarjoja?? Kiire, kiire!!

(There’ll Be) Peace in the Valley, Johnny Cash.

Muuta: Seuraaviin tapahtumiin osallistumme, ainaskin.

Popcult Helsinki 6.-7.5.

Hypecon 13.5.

Desucon 17.-18.6.

Animecon 15.-16.7.

Murhaaja soittaa pasuunaa, Yup.

Loppuvuodelle on vielä ainakin kaksi uutuussarjaa julkistettavana. Ehkä kolme. Tai sitten seuraavat jäävät juuri vuoden 2018 puolelle. Kahtellaan. Mainittakoon myös, että Velhon morsian jatkuu vähintään osilla 6 ja 7. Tein tarjouksen noista vähän aikaa sitten ja tuli Japanista ok. Ja hei, vihjatkaa mistä kirjoitan, niin muistan ja maltan kirjoitella useammin.

Natsu Kagiri no Image, sarjasta Seto no Hanayome.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 kommenttia

  1. Antti Valkama

    Joo, on myöhässä… Tällä viikolla pitäisi ilmetä.

    Vastaa
  2. Venire

    Onkos Lindbergh 5 myöhässä kun ei ole vielä osunut silmien eteen?

    Vastaa