Tsiigaa miten paljon me julkaistaan

(Viimeisellä veräjällä, Jaakko Löytty.)

Aika monta projektia odotti kuukausitolkulla sopimusta: Susilapset, Vahtikoirat, Pulpettinaapurit, Akame… Mutta nyt materiaalia on tulossa, Vahtikoirat 1 ja Pulpettinaapurit 1 menee juuri ladottavaksi ja Akame pian vauhdissa. Pn-materiaali on saatu ja muista japanilaiset suostunevat luopumaan lähitulevaisuudessa.

Kauan odotettu Yotsuba& 13 on lähitulevaisuudessa painokelpoinen ja maaliskuussa myyntikelpoinen, Maaginen suklaapuoti 13 ilmestyy jo ensi viikolla. Takahashin Koiria ja isäntiä on sekin parin viikon kuluttua myynnissä. Muistakaa myös Poksut! Ja Trinity Blood 18 on vihdoin ja viimein ilmestymässä kesäkuussa! Ja näillä näkymin Aron morsiamet 8 samaten. Kesäkuussa alkaa myös Akame, joten muistakaa säästää ahkerasti tasku- ja pullonpalautusrahojanne. Me haluamme ne!!

Myös huhtikuu on kova uutuuskuukausi: Tokyo Ghoul ja Pulpettinaapurit. Jee jee! TG1 on vielä tulossa alennushintaan. Lisäksi yhden kirjan mittainen Kesäyön tarinat (Byakuya Zoushi) tarjoaa hiukan toisenlaista kauhua kuin Saksinainen ja Vaarallinen sivusto. Vähemmän verta mutta ei himppuakaan hilpeämpää. Ehkä päinvastoin. (Tosin siinä on lopussa lisukkeena seikkailustoori, joka voi viehättää myös niitä joille horrori ei ole elämän tarkoitus.)

Toukokuussa Lehtipisteisiin kasahtaa Kuroshitsuji – Piru hovimestariksi 22. Ja Susilapset alkaa sitten heinäkuussa. …ai että mistä saa tarkat päivämäärät? No täältäpä täältä. (Nausicaä Requiem, Joe Hisaishi.) Päivämäärä on vielä nimeämättä yksiosaiselta maatilahupailulta Tähdet laitumen yllä. Hevosia! Poneja! Lehmiä! Lunta! Mallipoikia! Siis kaikki tarpeellinen!! Ostakin sitten!!

Muuten, kiitos kaikille One Piece 77:ään piirroksiaan lähettäneille. Tuli aika monta kymmentä. Tai no, on tässä se ongelma että kun menin lupaamaan jonkin mangan kaikille niin konkurssi uhkaa. Mutta elämä on.

Konkurssista puheen ollen, jään töistä palkattomalle vapaalle.

 

 

…………

 

……………………………………

 

 

…………………………………………äh. Odotin vahvempaa reaktiota, ”älä mee” -huutoja ja sellaista. Nyt kuului vain vaimeaa taputusta. Pilaan heti sen vähäisenkin ilon kertomalla, että häivyn vain kahdeksi viikoksi. Enkä edes kunnolla häivy vaan hoidan kiireisimmät työjutut joka tapauksessa.

Ai että miksikö tahdoin kertoa moisesta? Pelkkää huomionkaipuuta, niinkö? Totta ihmeessä. Mitäs muuta. Ja käytän senkin ajan suomentamiseen, eli ei mitään totaalisen uutta tiedossa. Mutta! En mangan vaan romaanin. Ihka aitoa kirjallisuutta siis, ei mitään lasten piirrettyjä höpöhöpöisosilmäsatuja!! (…anteeksi kaikki maailman mangantekijät ja -lukijat.) Kun sattui sopiva tilaisuus niin päätin ottaa siitä ukin vaarin ja kokeilla. Japanilaista nykykirjallisuutta, varsin kiva tarina. Ei varmaan Suomessa tuttu tekijä. Mutta mainostan sitä sitten tuonnempana enemmän. Piti vain päästä leveilemään jossakin. (Paradise, Crystavox.)

Tulevista uutuuksista: Japanista saapuu pian sopimus kaksiosaiseen Shingeki no Kyojin: Kui naki sentaku -sarjaan. Suomeksi Titaanien sota: Naulatonta pyykkäystä. (Vitsi, vitsi. Japania osaavat varmaan nauraa röhöttävät jo.) Kyseessä on Levin elämään pureutuva stoori. Julkaistaan joskus syksymmällä. Ja muutama muukin sarja on harkinnassa. Eli loppuvuodeksi on vielä luvassa yllätyksiä. Myös minulle, sillä vielä on myös etsimistä.

Yukiconin kävijät! Tulkaa sitten ostamaan mangaa osastoltamme! (Futari wa wasurechau, animesta jonka alkuteos olisi kiva tehdä suomeksi mutta jota ei tehdä.)

Heipparallaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

 1. Antti Valkama

  Jään ikuisesti suremaan Ninja Haun menetystä… Orion tullee mikäli tarjouksemme siitä hyväksytään.

  Vastaa
 2. Phyry

  Onko tietoa tullaanko Ginga Densetsu Weed: Orion suomentamaan kun Weed on ohi?

  Vastaa
 3. Joni P.

  Voi harmi kun en keksinyt tätä aiemmin: Wannin! olisi pitänyt tietysti julkaista suomeksi lasten suosikkiohjelman Ryhmä Haun nimeä mukaillen nimellä Ninja Hau!

  Vaikka kai se Vahtikoirat on nimenä sekin hyvä.

  Vastaa