Home › Forums › Sekalaista › Japanin kulttuuri › Sushi › Kaikissa sushi-lajeissa ei ole aina kalaa
Muistakaa, että on olemassa sushisortteja, joihin ei raakaa kalaa tungeta, joten kalainhon ei tarvitse olla este sushin syömiselle. Yksi herkullisimmista syömistäni susheista oli erään japanilaisen rouvan valmistama kasvissushi, jossa oli kurkkua, porkkanaa, ruohosipulia ja japanilaista munakasta.
Olen syönyt monia eri susheja, ja parhaimpia ovat olleet raa’alla tonnikalalla ja lohella täytetyt makisushit, sekä edellä mainittu kasvissushi. Raaka tonnikala maistuu täysin erilaiselta kuin purkkikala. Mukavan suolaista ja pehmeää, joten se on helppo saada alas. Itselleni tulee joidenkin sitkeiden kalalajien kanssa nimittäin ongelmia nimenomaan siinä syömisessä.. kun ei sitä voi haukata saati purra. Yritä siinä sitten niellä kokonaista sushiannosta yhdellä kertaa. Ja jos yritätkin syödä annoksen pienemmissä erissä, koko komeus leviää lautaselle.