Sushi

Home Forums Sekalaista Japanin kulttuuri Sushi

 • This topic has 45 voices and 57 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 58 total)
 • Author
  Posts
 • #38952
  Amppu
  Member

  Kuka tykkää sushista? Voitte kertoo täällä "reseptejä" erilaisiin susheihin :> Mä tykkään muuten, mut levä ei oo iha mun juttu.. Teidän mielipiteitä?

  #38977
  Kyoka8
  Member

  Tykkään kovasti sushista, mutten ole hirveän monenlaista sushia syönyt. Maki- ja nigirisushia olen syönyt. Sushi ei ole ihan sellaista ruokaa, jota haluaisi ihan joka päivä syödä, koska se on sen verran erikoista, ja erilaista, kuin suomalainen ruoka.

  Minäkään en norista (siis merilevästä) erityisemmin perusta, mutta kyllä sitä ihan syö, ja on se parempaa, kuin misokeitossa käytettävä waka-merilevä.

  Erilaisia ohjeita tosiaan olisi kiva saada, ja mielipiteitä, että minkälaisesta sushista tykkäätte.

  #38983
  Seyra
  Member

  Sushi ei kuulu lempiruokiini, mutta silti se on hyvää. Syömme sitä usein, sillä koko perhe pitää sushista.
  Laitoin tähän reseptin jonka olen löytänyt vuosi takaperin netistä. Itse olen pitänyt tästä paljon.

  Norimaki (6 rullaa)

  Sushilaji, jossa riisi ja täyte rullataan yhteen norin avulla. Rullan tekemiseen tarvitaan sunokoa, bambumattoa. Rullan tekeminen vaatii yleensä hieman harjoittelua, jotta siitä tulisi hyvä.

  Ainekset:

  Sushiriisiä
  Noria

  Täytevaihtoehdot:

  Kurkku
  Porkkana (puoliksi keitetty)
  Savulohifile
  Kananmuna
  Tonnikala (öljyssä)

  Rullan täytteeksi voi laittaa yhtä tai kahta ylläolevista vaihtoehdoista. Seishi itse sanoo käyttävänsä usein täytteenä tonnikalaa ja kurkkua.

  Norimakin valmistus aloitetaan täytteestä. Leikkaa kurkusta, porkkanasta, savulohifileestä tai paistetusta munasta ohuita – kynänmuotoisia- ja paksuisia – sekä bambumaton pituisia suikaleita.

  Munatäytteen valmistus:

  Riko astiaan 5 munaa ja lisää siihen kaksi lusikallista sokeria ja hieman soijakastiketta ja sekoita ne hyvin keskenään. Lämmitä pannu (hieman öljyä) ja laita sille noin 3 lusikallista tätä seosta. Kun muna on puoliksi valmis, rullaa sitä varovaisesti. Laita lisää munaseosta pannulle ja paista se samoin, mutta rullaa se edellisen päälle. Jatka tätä kunnes olet käyttänyt kaiken valmistamasi munaseoksen. Tällä tavalla saat aikaiseksi paksua munakasta. Jäähdytä munakas hyvin ennen kuin leikkaat siitä siivuja.

  Jos käytät tonnikalaa, valuta öljy tonnikalasta mahdollisimman hyvin, ettei sushista tule liian rasvaista. Jos et pidä tonnikalan hajusta, sekoita joukkoon hieman tilliä.

  Laita norilevyke bambumaton päälle kiiltävä puoli alaspäin. Levitä riisi norin päälle tasaisesti. Käytä niin vähän riisiä kuin mahdollista eli tee riisikerroksesta ohut. Laita yhtä tai kahta ylläolevista täytteistä toiseen reunaa ja rullaa matto siten, että alat taittaa mattoa hitaasti reunoista. Kun löydät oikeanlaisen otteen, matto alkaa rullautua lähes itsekseen. Rullaa saattaa joutua jossakin kohtaa painamaan, mutta koeta tehdä se varovasti. Kun rulla on valmis, leikkaa terävällä veitsellä rullan molemmista päistä hieman. Leikkaa rulla kahtia ja leikkaa kumpainenkin puoli vielä kolmeen osaan.

  #39037
  Milzukka
  Member

  Miih,tässä yks viikonloppu pääsin maistamaan muutamaa sushia,ja rakastuin täysin niihin ja ….Syömäpuikkoihin 😀 ainakin maki- ja nigirisushia maistoin ja sitten sellasta sorttia missä oli katkaravun pyrstö päällä <3
  Tosin nämä sushit eivät olleet tuoreita joten en ole paras kertomaan onko ”aito” hyvää…Sillä nämä löytyipirkan pakastealtaasta… *punast* mutta wasabi oli niiin hyvää niitten kanssa <3 namm…

  #39142
  Norachuu
  Member

  Sushia oon syönyt vasta kerran elämässä, mutta se oli tosi hyvää ^^
  levä ehkä ei ollut niin maukasta mutta kyllä sekin menee, sushissa kun tykkään siitä kokonaisuudesta.
  kasvistäytteiset ovat tosi hyviä ja tonnikala täytteiset 🙂
  äh, en osaa puhua susheista niiden oikeilla termeillä kun en niistä vielä tiedä oikeastaan mitään 8D
  mutta tulen vielä syömään sushia, ja paljon :p

  #39356
  oonu
  Member

  olen syönyt kaksi kertaa, mutta ei ole oikein maistunut DD: en nimittäin hirveästi tykkää kalasta enkä kasviksista >__>

  #39726
  Osaka
  Participant

  En oo ikinä maistanut, mutta kyllä olen jo pitkän aikaa halunnut maistaa. Luultavasti tosi hyvää, tykkään merilevästä ja kalasta sekä muista systeemeistä mitä sinne voi laittaa. :mrgreen: ajattelin kotona kokata, sillä helsinkiin on täältä korvest jonkun verran matkaa, ja Japanilaisia ravineteleita ei ihan joka kulman takaa löydy.

  #39756

  paras- ruoka-IKINÄ! jos joku tarjoo sushia oon salamana paikalla, syön ison satsin ja misot päälle. tykkään ihan perus lohesta, tonnarista, tonnikalamakeista ja se kananmuna on kivä syödä lopuks

  #39926
  Sun Summer
  Member

  Sushi, hyyi. Itse en pidä sushista lainkaan ja yhdesti söin ja siihen se loppu. Pahaa mikä pahaa ja ei voi mitään. Mitä tässä vielä sanomaan?

  #40220
  Awway
  Member

  En ole koskaan maistanut, mutta raaka-kala ei innosta :mrgreen:

  #40658
  hese-chan
  Member

  Olen aina halunnut maistaa sushia, mut ei oo ollu mahollista 🙁

  #41158
  An94
  Member

  kävin tässä muutama viikko sitten japanilaisessa ateriassa alajärvellä. menussa oli mm. makisushia, jotain aasialaista keittoa ja vihreää teetä. lautaselta löytyneitä susheja oli kolme: tämä kyseinen makisushi ja kaksi muuta kalalla marinoitua/päällystettyä sushia. makisushi oli parasta, eli se joka on kääritty merilevään. sushin sisällä oli pala kalaa ja kurkkua. oli siellä lisäksi jotain muuta, mutten muista mitä… ne kalaan käärityt sushit ei ollu niin hyviä. maku oli jotenkin… erikoinen. xD

  tässä vielä sivusto, joka käsittelee sushia ja sen valmistusta :3 >>klick

  #41194
  Awway
  Member

  Viekö tämä sushi nälän pois??? Se levä vain hirvityttää, ei niinkään sisältö 😕 Paitsi se raaka kala….

  #41479
  Amppu
  Member

  Nii Tori on oikeassa.
  Mä en itsekkään aluksi hirveästi innostunut raa’asta kalasta, mutta ei se pahaa ollut. Ja jos ei tykkää merilevästä, ei tarvitse välttämättä tehdä norimakeja. Voihan kokeilla nigirejä (kirjotetaakse noin?? 😳 ) tai jotai muut.

  Mä ite vihaan merilevää, mutta ku sitä syö sillee sushissa, nii ei sitä melkee ees huomaa.. Ja ite laitan sisälle yleensä kurkkuu, kananmunaa, kalaa tai nakkii..

  #43644

  nakki maki, täytyy koittaa ku ite teen taas joskus

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 58 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.