Re: Onnettomuuksia/tapaturmia

Home Forums Sekalaista Muut Onnettomuudet & tapaturmat Re: Onnettomuuksia/tapaturmia

#50715
Shoe
Member

Ei kyllä ole mikään kuolemanasia, mutta kakarana putosin ihan tavalliselta tuolilta niin, että oikea olkapää nyrjähti. Vieläkin se vaivaa, ei kärsi paljoakaan tehdä niin käy julmetun kipeetä.

Tätä ei kyllä onnettomuudeksi voi mitenkään kutsua, mutta ajattelinpa pistää tämänkin tänne: eli, kun olin kahdeksan vuotias, heti uuden vuoden jälkeen minut vietiin Helsinkiin täältä Kalajoelta junalla. Noh, en ollut siellä kuin viikon, mutta minut leikattiin siellä, sillä olipahan sydänvika. Jos nyt oikein olen ymmärtänyt, minulta puuttui käytännössä kokonaan sydämen eteisväliseinä. En kyllä tajua siitä hevonsontaa, mutta näin asia kutakuinkin oli. Reikä oli about 2cm halkaisialtaan, melkoisen kokoinen siis, kun nyt vertaa itse sydämeen. Vika huomattiin vuotta ennen (muistaakseni) leikkausta, ja jouduin käymään miljoonissa tutkimuksissa. Lääkäri huomasi sivuäänen kun olin kuumeessa. Ennen kuin reikää oltiin huomattu, olin harvinaisen huonokuntoinen, väsähdin liikuntatunneilla paljon nopeammin kuin muut. Nyt rinnassani paistaa komea about 13-15cm pitkä arpi, sekä ihan sentin mittainen letkunreikä (sillä nimellä sitä kutsun, siinä oli nähkääs letku, joka kiskottiin pois. Se sattui, oikeesti.) <– tuo ei kyllä liittynyt asiaan, toistan itseäni. ^^’

EDIT.
Muistin juuri erään tapaturman, joka tapahtui viime kesänä. Pikkusiskoni (täällä nimellä Saso) potkaisi omalla paljaalla jalallaan minun paljaaseen jalkaani, kun pelasimme parin kaverin kanssa jalkkista. No, Sasolle (eli pikkusiskolle) ei tullut jalkaan mitään, mutta omani meni hetkessä ihan siniseksi, turposi kolmenkokoiseksi kirjaimellisesti. Menin sitten nilkuttaen näyttämään jalkaani äitille ja pyysi ystäväänsä antamaan kylmäkallen. ei se sillä kyllä helpottanut mutta ajatushan on tärkein. Jouduin pitämään jalkaani siteessä. Se ei kuitenkaan murtunut. Niin, ajattelin vielä sanoa, että tälli tuli jalkapöydälle. olin kesäloman alussa, tapahtumasta seuraavalla viikolla menossa kaverini kanssa Särkänniemeen. En viitsinyt peruttaa koko hommaa joten nilkuttaen kävelin sielläkin. Reissun jälkeen minulle hommattiin kepit, ettei jalkani rasittuisi enempää. Ja jälki näkyy vieläkin. ^^” Ihmettelen vieläkin, että miten siihen jäljen kohdalle oli tullut rupi, mutta ei pisaraakaan verta. O.o’ Kohta, jossa jälki on, on vieläkin kipeä. En esmes kärsi kunnolla potkaista jalkapalloakaan ilman kenkiä. Aina karjun kuin mikä, jos satun vahingossa potkaisemaan. Ja kaikki tämä tapahtui oikealle jalalle.

Ei kovin vakavaa, mutta onpahan vasen nilkka mennyt päreksi nelisen kertaa. Koskaan ei ole poikki mennyt, mutta sen verran huono, että menee herkästi kirjaimellisesti _____. Keppejä en ole suostunut käyttämään, sillä asia ei kuulemma ollut mielestäni niin vakava. Viikon kaks jalka oli aina kipeenä. Ensimmäisen kerran jalka meni _____ liikuntatunnilla, kun pelasin sisäfutista ilman kenkiä. Hyppäsin oman jalkani päälle, niin että nilkkahan siinä taittui. Sekin meni luonnollisesti siniseksi. ’Onko jaloissani vikaa, kun ne tuppaavat aina menemään sinisiksi?’ Menin tunnin jälkeen terkkarille, joka passitti minut menemään TK:hon pyörällä. Siellä jalkaani laitettiin tukeva sideharso ja jotain ihmeteippiä, joka tuki vielä sidettä. Huh, sen kanssa oli vaikeaa liikkua.

Ylläpidon huomautus: Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel