Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

Home Forums Sekalaista Muut Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

#48767
meizi
Member

pikku-oRkki wrote:

PrincessOfParadise wrote:

Tällä hetkellä uskon ihmisen jälleensyntymiseen, eli siis siihen että hän syntyy uudestaan kuoleman jälkeen.

Rupesin miettimään tota jälleensyntymistä. Eikös se vaatisi käytännössä sen, että aina olisi ollut vakiomäärä elollisia asioita? Koska jos jokainen yksilö (paitsi ne, jotka vapautuvat jälleensyntymisen kehästä ja sulautuvat osaksi maailman sielua) syntyy kuollessaan uudestaan, niin miten ihmisten määrä on aiemmin ollut nykyistä paljon pienempi? Ja miksi se kasvaa jatkuvasti? Mistä ne uudet ihmiset oikein sikiää?

Ei se ihan noin yksioikoista varmaankaan ole, enkä tosiaan ole jälleensyntymis-/sielunvaellus-/vastaaviin oppeihin kovin hyvin perehtynyt, mutta tuli vaan mieleen.. 🙄

En ole minäkään perehtynyt, mutta muistaakseni joskus uskonnon tunneilla on kerrottu että ihminen voi syntyä vaikkapa koiraksi, eikä välttämättä ihmiseksi. Onko siis näin että myös koira voi syntyä ihmiseksi? Liittyikö tähän nyt niitä karma juttuja vai miten se sitten menikään.. Jos vain ihmiset voivat syntyä ihmisiksi, ja osa syntyisi eläimiks, niin silloinhan ihmisten lukumäärän kuuluisi pudota kokoajan.. En kyllä tiedä.. Mielestäni tuo koko jälleensyntymis juttu on täyttä sontaa.