Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

Home Forums Sekalaista Muut Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

#42348
Shieva
Member

pikku-oRkki wrote:

Mutta oot ihan oikeassa tosta Adam&Eva-jutusta: uskon, että monet tahot on voineet käyttää sitä perusteluna miehen yliasemaan naisen suhteen, tai kaataa koko paratiisista karkottamisen ylipäätään naisen niskoille. Ihmekös meillä on niin raskas taakka kantaa 😆

Juu. Meidänkin rippipappi kertoi tällaisen jutun, että joku pappi oli sanonut jossain tapahtumassa näin:
"Missä oikein olisimmekaan ilman naisia?
…Niin, paratiisissa".
Että silleen.

Itse kuulun evankelis-luterilaiseen kirkkoon, en tosin ole mitenkään uskovainen, eikä kukaan muukaan meidän perheessämme. Iskän puolelta suku tosin on (mummo, täti, serkut ym.), ja välillä tuntuu (eikä välttämättä vain tunnu) että meitä paheksutaan sen takia, että emme Jumalaan usko. Rippikoulun kyllä kävin, tosin suurimmaksi osaksi juuri sen klassisen rahan saamisen ja kumminksi pääsemisen takia. Ja toisaalta taas saa myös pitää kirkkohäät, jos sellaiseen tilanteeseen joskus elämässä päätyy.

Vaikka en olekaan uskovainen, pidän kyllä raamattua sinänsä hyvänä kirjana, että sieltä löytyy ihan järkeviä elämänohjeita. Pääasiassa kyllä noudatan kymmentä käskyä ihan tiedostamatta (paitsi ehkä 1., 2. ja 3.). Eräs toinenkin ajatus Jumalasta minulta löytyy: minusta nimittäin olisi sääli, jos häntä ei olisi olemassa, kun niin monet siihen uskoo. Noin vastaan aika useinkin, jos joku kysyy, uskonko Jumalaan.