Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

Home Forums Sekalaista Muut Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

#42452
pikku-oRkki
Member

Boldatut ja isolla kirjoitetut sanat muokattuja. Yrittäkääs pitää säännöistä kiinni.

A-s

Jinmaru-chan wrote:

Anteeksi jos loukkaan jotakuta, mutta kristinusko on täyttä PIIIPS. Syy mielipiteeseeni on enimmäkseen se, että kristinusko ei hyväksy homoja. Tai siis papit ja vastaavat eivät hyväksy. Raamatussa (täyttä sontaa sekin) ei missään ole kielletty homojen välistä rakkautta, mutta seksi on. Sitä minä en ymmärrä. Samoin tämä ’naiset eivät saa olla pappeja’ -juttu on tyhmä. Ja vastahan lehdissä oli juttua siitä miespapista, joka kävi sukupuolenvaihdosleikkauksessa ja menetti sen takia paikkansa pappina. Joo-o. Säälittävää.

Mielestäni on kyllä paljonkin ihmisiä, jotka hyväksyvät homouden+homot, mutta laskevat itsensä myös kristityiksi. Sen takia en jotenkin näe tuota vakuuttavana perusteluna sille, että kristinusko olisi "täyttä PIIPS". Itse olen käsittänyt niin, että Raamattu näkee ainoastaan miesten välisen sukupuoliyhteyden haureuden harjoittamisena, koska Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi ja täten kaksi miestä ei ole Jumalan silmissä luonnollista. Tulkintoja on varmaan tästäkin asiasta lukuisia.
Ja pieni korjaus: ymmärtääkseni kirkkoherra Olli Aalto ei ole vielä käynyt sukupuolenvaihdosleikkauksessa (ja sehän on muutenkin aika pitkä prosessi, kaiken kaikkiaan joku vuosi tai jotain?), vaan on vasta päättänyt tehdä sen. Työpaikasta irtisanoutuminen oli Aallon ja hiippakunnan piispa Huotarin yhteinen päätös, mutta ei ole sanottu, etteikö Aalto vielä tulevaisuudessa työskentelisi kirkon piirissä.

Jinmaru-chan wrote:

ÄKSYTTÄÄ, kun minun ei annettu jäädä pois rippikoulusta.

Miten sinne voisi pakottaa? Jos ei halua mennä, niin ei halua?

Jinmaru-chan wrote:

By the way, kirjoitatteko jumalan isolla vai pienellä kirjaimella? Uskonnonopettaja (lestadiolainen) kertoi ala-asteella, että kristinuskon jumala pitäisi kirjoittaa isolla, ja jos toisessa uskonnossa on jumala, se pitää kirjoittaa pienellä. En nyt tarkoita siis erisnimeä (esim. Zeus) tai jotain vastaavaa, vaan jumala, samalla lailla kuin kristinuskossakin on. Ja taas kristinuskoa ylistetään ja nostetaan erilliselle jalustalle. Muut uskonnot eivät ole yhtä tärkeitä, vai? -.-

Ei kyse mun mielestä ole mistään "arvojärjestyksestä". Kristinuskon Jumala kuuluu vain kirjoittaa isolla, sillä se on erisnimi, ihan niin kuin mainitsemasi Zeus. Toisaalta Jahvella taas voidaan tarkoittaa juutalaisuuden, kristinuskon tai islamin Jumalaa. Allah taas on islamin Jumala, mutta arabiaksi sana tarkoittaa Jumalaa, joten ympäri mennään, yhteen tullaan.

scarecrow wrote:

Esimerkiksi aate siitä, että Jumala on olemassa, ja että Jumala on luonut tämän kaiken, on kiinnostava. En nyt siis tarkoita sitä perinteistä Raamatun mallia, jossa Jumala loi maailman kuudessa päivässä ja lepäsi seitsemäntenä – tarkoitan sitä, että Jumala olisi luonut alkuaseteleman Alkuräjähdykselle ja huolehtinut evoluution nykyiselle tolalleen ja olisi yhä henkenä ympärillä, luonnossa, ihmisessä, kaikkialla.

Kuulin kerran erään helluntaipastorin selittävän maailman luomisen tältä kannalta: Jeesuksen ensimmäinen ihmeteko oli veden muuttaminen viiniksi. Raamatussa kerrotaan, kuinka häävieraat olivat ihmetelleet, miksi hyvä viini tarjoillaan vasta nyt, eli Jeesus oli tehnyt vedestä hyvää, toisien sanoen vanhaa vuosikerta viiniä. Ja pastorin mukaan Jumala tahtoi tällä ihmeteolla kuvainnollistaa maailman luomistakin; Jumala loi maapallon vanhaksi, niin että se vaikuttaa vuosisatoja eläneeltä. Tämän takia maakerrostumat ovat niin vanhoja ja on fossiileja jnejne. Sitä en vaan ymmärtänyt, enkä vieläkään koska en tajunnut silloin pastorilta kysyä, että miksi Jumalan sitten olisi pitänyt luoda maapallo näyttämään vanhalta. Miksei se voinut näyttää uudelta? 😳