Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

Home Forums Sekalaista Muut Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

#46546
pikku-oRkki
Member

Al Chemist wrote:

Se on täyttä bullshittiä, että evoluutioteorian keksijä eli Darwin kääntyi uskoon kuolinvuoteellaan. Se on vain 150 vuotta vanha juoru. Hänen tyttärensä oli koko ajan hänen vierellään ja vakuutti, ettei mitään tällaista olut tapahtunut.

Minä taas olen ymmärtänyt, että Darwin oli itsekin kristitty, eikä yrittänyt teoriallaan millään tavalla suututtaa kirkkoa. Eli ei hänen sillon olis tarvinnu ’kääntyä uskoon’ kuolinvuoteellaan, jos hän kerta uskoi jo?

Al Chemist wrote:

Ja tässä teille taas vähän pähkäiltävää: Jos Jumala on olemassa ja Hän on kaikkivoipa, niin silloinhan Hän myös tietää kaiken. Eli, miksi Jumala loi ihmis-lajin, jos Hän tiesi, että se saastuttaa koko tämän maapallon ja tuhoaa monta eläinlajia.
Nyt joku varmasti sanoisi jotain vapaasta tahdosta, mutta siihen nyt vastaus: Jos Jumala tietää kaiken, niin Hän myös tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Nih!

Ilmestyskirjahan on täynnä ennustuksia ja kuvauksia siitä, miten tulee olemaan sotia ja nälänhätiä ja ihminen tuhoaa luontoa ja muita ihmisiä. Ja että johtajat kiistelee keskenään ja on luonnonkatastrofeja ja monet menettää uskonsa ja plaaplaa. Muistan, kun luin sen ekan kerran ja monet jutut piti pelottavan hyvin paikkansa. Tietysti samoja asioita on voinu olla jo noina päivinä, kun kyseinen kirja on kirjotettu, mutta aika hyvin on sattunu yksiin joka tapauksessa. Eikö tää puhu sen puolesta, että jos Raamattua pidetään kristittyjen mukaan Jumalan Sanana, niin Jumala on tiennyt jo tuolloin, mitä tulee tapahtumaan?

Tietysti se on juttu erikseen, että miks Jumala sitten loi ihmisen, jos hän kerta tiesi, mitä tulee tapahtumaan ja mitä ihminen tulee tekemään. Kristityt varmaan selittäis tän sillä, ettei Jumalaa voi täydellisesti ymmärtää, koska sillon ihminen laittas ittensä Jumalan yläpuolelle.

Mutta mitä Jumala sit olis tehny, jos se ei olis luonu ihmisiä? 🙄 Ehkä se halus vaan antaa ihmisille mahdollisuuden. En mä tiedä. Ehkä se, että Raamatun mukaan kuitenkin osa pelastuu on sen arvosta, että kaikki ei pelastu?

Cadmium wrote:

Uskonnoissa on kyllä ihan hyviä ideoita, kuten lähimmäisenrakkaus. Mutta niin kuin Tori taisi sanoa jossain päin tätä topicia, sellaisen asian tulisi olla itsestäänselvyys.

Niin, sen tulisi olla, mutta ei se vaan ole. Minkä takia muuten ihmiset tarvitsisivat jonkun kertomaan sen? Ja niin kuin on tullut ilmi, rakkauteen kehottavia käskyjä on lähes joka uskonnossa, joten minkä takia Jeesusta, Muhammedia, Siddharta Gautamaa, Laotsea tai muita uskontojen keskushahmoja pidetään ympäri maailmaa niin mullistavina filosofeina ja ajattelijoina tai minä tahansa, jos he kerta ovat kertoneet vaan asioita, joiden pitäisi olla itsestäänselvyyksiä?

Monesti tuntuu olevan niin, että ihmiset kyllä oikeasti tietävät, miten asioiden pitäisi olla tai miten pitäisi toimia. Silti aina on tarvittu ihmisiä, jotka kertovat sen muille. Omalla tavallaan se on aika hassua.