Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

Home Forums Sekalaista Muut Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset Re: Uskonnollinen/aatteellinen vakaumuksenne?

#46772
Kyoka8
Member

Mikrosiru? Mielenkiintoinen teoria, voisihan tuo joskus hamassa tulevaisuudessa olla totta, mutta kuulostaa aika utopistiselta.

Uskonnon tunnilla olen oppinut Johanneksen Ilmestyksestä tämän:

Ilmestyskirjaa lukiessa pitää muistaa se, että kyseinen ooppus on kirjoitettu kristittyjen vainojen aikana keisari Neron (tvs) ollessa vallassa. Nimen luku on todella helppo laskea erään tietyn menetelmän mukaan, ja minun oman etunimeni luku on 102. Kyse on silkasta matematiikasta. Jollakin kielellä keisari Neron nimen luku on muuten 666 ja se ei ole mitään sattumaa. Alkuaikojen kristityt joutuivat piileskelemään katakombeissa ja siihen malliin. Heitä vainottiin, ja etsittiin. Siitä johtuen Johanneksen Ilmestys on kirjoitettu vertauksin. Ilmestyskirjan tarkoitus (vaikka siinä puhutaankin pedosta ja lohikäärmeestä jne.) oli herättää toivoa synkässä tilanteessa elävissä kristityissä. Ja kun ilmestys kirjaa lukee huolella niin huomaa, että kauhuista huolimatta sen sanoma on hyvä ja lopulta Jumalan seuraajat selviävät ja kaikki on hyvää.

Ilmestyskirja sisältää paljon apokalyptisiä kuvauksia, mutta olen kuullut sanottavan, ettei siitä pidä etsiä petoa, vaan pelastusta. Mutta jos sieltä alkaa oikein hirveällä innolla etsimään enteitä maailmanlopusta ja tuhosta, niin hyvällä mielikuvituksella se ei ole kovin vaikeaa.