Arvostele edellisen piirrustus -ketju

Home Forums Piirtäminen Arvostele edellisen piirrustus -ketju

 • This topic has 33 voices and 63 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 64 total)
 • Author
  Posts
 • #85391
  Arisa94
  Member

  Otsikko kertoo kaiken, eikö? 😀
  Eli idea on siis näin:

  A laittaa kuvan.
  B arvostelee A:n kuvaa.
  B laittaa tämän perään oman kuvansa.
  C arvostelee B:n kuvan jne…

  Tämä voi olla hyvä kehittyville piirtäjille, jos heille annetaan rakentavaa kritiikkiä. Olkaa siis avaramielisiä arvostelujen suhteen, ettette heti vedä hernettä nenään. Jotain rajaa kumminkin arvosteluihin, sillä jokaisesta työstä löytyy aina edes jotain hyvää.

  Mutta minäpä nyt aloitan^^.

  Elämä ja Kuolema

  #85395
  mansikka94
  Member

  Arisa94
  Oikein nätti työ kyllä on..! Tykkään noista asuista, ja siitä, että ne on samanlaiset molemmilla. Ja kaikista kivoista pienistä yksityiskohdista tykkään myöskin tosi paljon. Väritys on myöskin oikein nättiä. Mutta taustan valkoisuus hieman häiritsee, ja tuon Kuoleman (jos kuvan oikein ymmärsin) pää ainakin minun silmääni näyttää pienemmältä, kuin toisen, vaikka Kuolema seisookin edempänä. Mutta pääosin tosi nätti työ, jos pitäisi joku arvosana antaa, niin antaisin 8½.

  Omani, eli My puppets

  #85401
  mimeko
  Participant

  Ketjun idea on muuten oikein kiva, ainut "arvostele edellisen—" -keskustelu, jossa näen oikeasti, selkeästi jotakin järkeä. Toivottavasti tänne tulee mukaan vain ihmisiä jotka oikeasti osaavat vastaanottaa kritiikkiä ja toisaalta myös kirjoittaa kunnollista palautetta joista on kehittyville piirtäjille hyötyäkin.

  Arisa94 wrote:

  — Jotain rajaa kumminkin arvosteluihin, sillä jokaisesta työstä löytyy aina edes jotain hyvää.

  Pakko mainita ennen kuin tulen mukaan, että olen osittain eri mieltä. Älkää säästelkö sanojanne kritsoidessanne toisten töitä. Puuttukaa niihin mokiin mitä näette toisen työssä vaikkeivat ne maailmaamullistavia virheitä olisikaan, kunhan vain perustelette kunnolla miksi vaikkapa se oikea jalkaterä näyttää niin omituiselta. Kritiikki auttaa kehittymään toisin kuin ympäripyöreät ilmaisut siitä että "on tää joo ihan hyvä…". Erityisesti kun tämä on nyt heti aluksi tehty selväksi kaikille ja kyse on tosiaan oikeasti piirtämisestä kiinnostuneille henkilöille suunnatusta keskustelusta. Turha tulla jälkikäteen itkemään miten mr. A loukkasi tunteitasi: on oma päätös jos lähtee laittamaan töitään esille ja vielä tämän kautta tietoisesti pyytää kritiikkiä ja rehellistä palautetta eikä niitä iänikuisia perättömiä kehuja. Perättömiä kehuja ja säälipisteitä kaipaaville on tuo galleria puoli, itse ainakin aion täällä sanoa rehellisesti.

  Asiaan.

  Mansikka94: Ensinnäkin kuvan idea on varsin käytetty, mutta pakko myöntää että myös hyvin herttainen ja olet toteuttanut sen oikein kivasti. Pidän tyylistä, jolla olet saanut koko työn yhtenäiseksi kokonaisuudeksi: värit sointuvat hyvin, taustan hahmot menevät laidasta laitaan ja kehys on hauska lisä. Värienkäyttö on mukavan rauhallista ja "haaleaakin", eikä sitä silmillehyppäävän räikeää musta-puna-valkoista mitä tämän tyylisissä usein näkee. Haaleampi vaaleanpunaien/liila oli hyvä valinta.
  Pojan päässä taas on pahasti häikkää. Kun pää kuvataan tuolla tavoin osittain sivusta, sen ääriviiva ei suinkaan ole täysin tasainen vaan esimerkiksi n. silmän kohdalla on lievä syvennys, jonka jälkeen otsa nousee esille. Myös leuan tulisi työntyä edemmäs. Katso vaikkapa tästä valokuvasta esimerkkiä : )
  Tytön kasvot taas ovat mielestäni toimivat ja mukavan nukkemaiset. Huulet voisivat toki olla hiukan isommat, mutta siinä nyt on kyse vain henkilökohtaisista mieltymyksistäni. Tytön käsi tosin on aivan liian pitkä, huomaat mitä tarkoitan jos koukistat oman kätesi samaan asentoon ja katsot kuinka matalalle kyynärpääsi laskeutuu: minulla ainakin navan tienoille, ei yhtä matalalle kuin kuvassa.
  Kukat ja ne vihreät tsiegurat ovat ehkä vähän irtonaisia muusta kuvasta, mutta eivät nyt pahaltakaan näytä ja pidän kovasti taustan hahmoissa käytetystä "tekstuurista", joka on saman henkistä kuin kehysten kuviointikin.

  There.

  Itse laitankin sitten fanarttia, Boa Hancock One Piecestä. Kahta semirealistista, linetöntä elukkaa lukuunottamatta tuo on ensimmäinen kerta kun piirsin mitään koneella ja kritiikki&palaute olisi enemmän kuin tervetullutta. Tiedostan itsekkin joitain virheitä ja sain onneksi eräältä todella taitavalta koneella piirtävältä tuttavalta palautetta, mutta ei lisäkritiikistä ole koskaan haitaakaan. Tiedän ettei tuo näy kuin dA:han sisäänkirjautuneille, mutta aihealueen humioonottaen luotan, että täällä liikkuu aivan riittävästi myös niitä joilla dA tunnukset on.

  #85469
  Kawamaru
  Participant

  Vau… Olet siis tehnyt tämän koneella? Etkä ole edes paljon käyttänyt konetta? Tuo kuule veti sanattomaksi.
  Niin, se kritiikki… *ahem* Anatomisesti kuvan henkilö on erittäin hyvin onnistunut: kaikki kasvojen piirteestä ruumiin rakenteeseen on hyvin onnistunutta. Tausta sopii hyvin henkilön olemukseen: kasvoilta heijastuu rauhallisuus. Taustaa on myös rajattu valkealla – mikä on hyvä, sillä pelkkänä värinä se olisi voinut olla tylsä. Vaate lanteilla on sopivasti laskostettu ja kulkee hyvin hänen vartaloaan myöten, mikä näkyy kankaan lävitse jalan pinnan piirteinä. Jopa kädet ovat onnistuneet – plussaa siitä, kädet ovat lähes joka piirtäjällä ikuinen ongelma.

  Ainoa, mikä jäi hieman häiritsemään, on etuhiukset. Ne näyttävät omasta mielestäni hiukka tönköiltä – niihin olisi voinut lisätä muutaman "irrallisemman" hiuksen. Mutta kyllä se menee noinkin, tyylinsä kullakin.

  Ja sitten oma kuvani:
  Löytyy täältä. Tehty Paintilla, siis ihan hiiren avulla, enkä taida olla edes mikään tietokoneammattilainen. En ole saanut siitä vielä minkäänlaista kritiikkiä, joten odotan innolla <3

  #85590
  an&ri
  Member

  Kuvasi on oikeastaan tosi kiva, sitä on helppo katsoa, ja miten sen nyt sanoisi, helppo kohdistaa katseensa, ei liian monimutkainen, ei mene silmät solmuun. Punaiset pallurat toimivat tässä todella hyvin, näyttää jännältä, varsinkin tuo naaman kohdalle osuva. Hylätyltähän se näyttää tosiaan.
  Ja todella hyvä paintilla tehdyksi, ja hiirellä vielä kaiken lisäksi, ei se ihan helppoa ole.
  Kritiikkiin-> Vaikka pidänkin työn yksinkertaisuudesta, olisi ollut kiva, jos siellä olisi ollut vähän enemmän jotain yksityiskohtia, nuo korvakorut olivat hienot. Jonkinnäköinen juttu, joka olisi rikkonut tuon "pallot tasaisella taustalla" olisi voinut toimia myös, ei mikään iso, vaan vaikka juuri joku viiva systeemi tai rajaus reunoilla.

  Mun kuva. En nyt tiedä kuinka kovaa kritisointia tämä kestää, ihan hirveästi aikaa en juuri siihen huolitteluun käyttänyt, enkä työhön kyllä muutenkaan, mutta mielestäni se on ihan kiva, niin laitanpahan kuitenkin. Mutta tosiaan, saa antaa kritiikkiäkin ihan miten vain haluaa.

  #85603
  Hant
  Participant

  Kuva on kooltaan aika pieni, mutta tykkään lämpimästä, jos ei suorastaan tulisesta värimaailmasta. Naishahmon kasvot ovat kauniit, varjostus ehkä niissä hieman yksinkertainen mutta siitä huolimatta toimiva.
  Joissakin kohti kuva vaikuttaa hieman luonnosmaiselta, kun taas toisissa kohdissa jälki on selkeää, esimerkiksi tausta on jäänyt aika sumeaksi ja naisen käsissä on paksuhkot ääriviivat. Mutta oletan että neitonen itse on kuvan "päähenkilö".
  Väritys on kyllä aika erilainen kuin mitä yleensä näkee ja se on kivaa vaihtelua. Hassua, mitä pidenpään kuvaa katson, sitä hankalanpaa on erottaa onko se tehty koneella, sillä jokin kuvassa luo todella öljyvärimäisen tunnelman.
  Tykkään yläreunan kehyksistä niiden osittaisesta sumeudesta huolimatta, on myös mukava etteivät ne ole täysin symmetriset, minusta kuva näyttää paljon luovemmalta (siis luova on se sana, en osaa taivuttaa…) noin ja myös jossain määrin vapaammalta. 🙂
  Numeroksi voisin antaa peräti 9½ sillä henkilökohtaisesti tykästyin tähän kuvaan suuresti. Vaikka numerolla on mielestäni hankala arvioida.

  Tässä olisi seuraavalle, tämän laitoin sangatsun galleriaankin, mutta jos joku haluaa ilman teksti-rajoitusta antaa kritiikkiä niin olisin iloinen. Eli fan art Fujimotosta (Ponyo Rantakalliolla) meikäläisellä on jo kuvaa että mikä meni pieleen mutta rehellinen palaute olisi toivottua. 😀
  Linkki: http://i232.photobucket.com/albums/ee17 … o_meri.jpg

  #85784
  Lejo
  Participant

  #85817
  Blackbeard
  Participant

  Tästä kyllä näkee, että tekijä on nuori ja harrastus vasta aloitettu. Yksi jos toinenkin asia on vinossa. Ensin voisin arvata, että Katy Coopen piirrosopas löytyy hyllystä? Toki tälläiset oppikirjat ovat oikein käteviä aivan aloittelevalle piirtäjälle, mutta kannattaa muistaa, että kirjailijan sana ei aina ole laki. Kannattaa jo myös alusta asti soveltaa, kokeilla omia juttuja ja kehittää sitä persoonallista tyyliään, turhan identtiseen kopiointiin ei kanna lähteä. Toki sekin opettaa, mutta jos käytännössä aikoo sarjakuvaa piirtää, niin on laiha lohtu että osaa kopioida hyvin, mutta ei oikein soveltaa itse.

  Ensin on hahmon suunta. Mihin se oikein katsoo? Koska en todellakaan osaa sanoa, onko kyseessä suoraan edestä, vai hienosti viistosta kuvattu pärstä. Silmät ja nenä suosivat jälkimmäistä näkemystä, mutta leuka on aivan saman lailla kuin olisi suoraan edestä kuvattaessa. Leuan kärkipisteenhän olisi tarkoitus kulmasta riippumatta olla suurinpiirtein samassa linjassa suun keskiosan ja nenän kanssa. Tässä se osuu aika keskelle hahmon vasenta silmää. Leuan pitäisi myös ’työntyä’ ulos päin, varsinkin tuollaisessa kulmassa. nyt se on tuollainen epämääräinen viiva kaulassa.

  Tussiviivan piirtämisessä pitää kanssa tsempata. Nyt viivojen päät ovat pyöreitä ja niin kuin ’töks’. Hiuksissa ja silmissäkin viiva yleensä ohunee päähän päin. Silmissä on kanssa parantamisen varaa. Pupillit ovat niin pienet viirut, että nuo silmät voisivat melkein yhtä hyvin seistä tyylitelly kissan päässä.

  Kaula on tyylin nähden hitusen paksuhko, ja hartiat muodottamat ja ehkä hieman kapeat. Ja paita ei todellakaan laskostu hartiolla tuolla tavalla. Kannataa katsoa vaikka mallista, ihan jopa peilistä miten laskostukset menevät oikeasti, ei niin että heitetään vaan kirjassa nähtyjä yksityiskohtia sinne tänne. Paidan vinot kirjaimet entisestään hämmentävät, mistä perspektiivistä puhutaan.

  Pään muoto on kyllä kohdallaan, ja hiuksetkin aika suorassa. Kasvot vaan menevät ristiin pään asennon kanssa. Värityksestä en osaa paljon sanoa, mutta minun silmääni hiukset näyttävät oikein hyviltä, pari kiilto kohtaa vain vähän epäilyttää. Eikös myös kasvoissa varjo ole poskipään alapuolella, ei sen kohdalla? Kaulan varjokaan ei mene ihan yksiin leukalinjan kanssa. Tussin loppuminen näkyy paidasta, mutta pidä silti värittäessä tietty suunta, älä ihan sikin sokin vedä, se näyttää rumalta. Toki erinlaisia pintoja voi kuvata myös sekaisella vedolla.Tasaisen pinnan saamiseksi kuitenkin ehkä yksi suunta, ja sitten vielä toinen vastakkaissuuntainen kerros.

  Vähän hirvitti neuvoa näin aloittelevaa taiteilijaa, kun en itsekään ole mikään mestari, varsinkaan kritiikin antamisessa. Muuta saavat ihmeessä korjata, jos puhuin ihan reikiä päähäni. Ettei vaan muodostu alottelijalle vääriä käsityksiä.

  Ja minun teokseni;

  http://riksa90.deviantart.com/art/Old-Drunk-137849005

  #85883
  Harakiri
  Member

  tsiisus te jaksatte kirjoittaa pitkiä.

  Lyhyestä virsi kaunis.
  Tykkään todella paljon sarjakuvaominaisuuksien ja eri luonnostyylien käyttämisestä. Olen hirveän kateellinen kun jotkut, sinä erityisesti, osaatte tehdä niin persoonalliset mutta samalla elävät kasvonpiirteet. Viivavarjostusta olisi kiva nähdä jopa enemmän ja jonkinlaisia ’pummin’ piirteitä hahmolla, sillä vasta kun nimen lukee niin tajuaa keneksi sitä ollaan piirretty..

  Toivon että teet lisääkin tuollaisia.
  Comicstyle on vaan niin nam ~

  Asure Nio

  en kaipaa todellakaan mitään pilaa-toisen-päivä kommenttia. Osaan vastata ihan samalla mitalla jos lähdetään äksyily linjalle.

  #86005
  Kawamaru
  Participant

  Siistä työtä, nähtävästi (?) lyijykynätyö. Hahmo näyttää eläväiseltä, ja ulkonäkö on keksitty mukavasti erikoiseksi. Fantasia on aina kiehtonut minua, joten sarvet ja "haltiamaiset", suipot korvat antavat vain plussaa.
  Varjostus pelaa hyvin, eikä väritys ole levinnyt tai vastaavaa mikä on inha ja hyvinkin mahdollinen virhe työtä tehdessä. Olet osannut lisätä varjostusta siististi myös hiuksiin.
  Olisiko työ silti hieman liian yksinkertainen? Kuvaan olisi voinut tehdä jonkinmoista rajausta taikka taustaa, ja erityisesti toisesta hartiasta hahmon leikkaus kiinnitti häiritsevästi huomioni.
  Kaiken kaikkiaan työ on aika hyvä. Olet osannut luoda kuvan henkilölle jonkinlaisen tunteen, joka erottuu heikosti erityisesti kasvoissa ja katseessa. Kuvaan olisi voinut lisätä jotain, mutta kyllä se noinkin menee ^^

  Tässä oma työni ^^

  #86054
  Arisa94
  Member

  Aika jännä työ, oli eka ajatus. Jouduin katsomaan ninjakissan selässä istuvaa useammankin kerran ennen, kuin lopulta tajusin mikä se on. Olenko tyhmä vai…? Työ on joka tapauksessa toteutettu hienosti pelkillä tussivarjostuksilla ja mikä parasta kuvassa on asennetta :D. Kädet lanteilla on hieno yksityiskohta ja repeillyt nukke(tai mikä lie) on hieno myös. En viitsi anatomiasta hirveästi puhumaan, koska kyseessa on mielikuvitushahmo, mutta toteutuksesta voisin sanoa sanasen. Kuva on täytetty hyvin. Ovela veto oli tehdä työ mustavalkona niin kukaan ei ihmettele taustan puuttuvuutta. Jatka samaan malliin^^

  Ihmis Mörkö
  Mörkö ihmisenä^^

  #86175
  räsynukke
  Member

  Njuu, ihan eka täytyy sanoa, että tykkään ideasta. En ole aiemmin samankaltaisiin töihin törmännyt. Tosin heti tässä vaiheessa pistää silmään pieni toteutuksellinen juttu -mörkö on suuri kokoinen, joten "ihmishahmon" ajattelen ainakin itse hieman tukevammaksi.

  Tässä on aivan liikaa valkoista tilaa. Tekee hallaa kokonaisuudelle ja kuvasta luonnosmaisen. Jonkinlaista taustaa siis kaipaisi (havumetsää, niin kuin Muumeissa?), eikä kuvan rajaaminenkaan olisi pahitteeksi.

  Hahmo on kivan mystinen, mutta anatomiaan kannattaa vielä kiinnittää huomiota. Hartiat näyttävät alkavan vähän eri tasoilta ja maskia pitelevä käsi on _hieman_liian_iso_. Myös olkapään ja kyynerpään väli näyttää liian lyhyeltä.
  Värit ovat uskolliset mörölle, puvun helmassa ehkä hieman töksähtävät, mutta muuten kivat. Varjostuksiakin näyttäisi olevan, mikä on aina plussaa. Helman rypytyksiin olisi voinut käyttää enemmän aikaa, nyt näyttää vähän tönköltä. Varsinkin tuo pisin, muita ylempänä oleva viiva näyttää eksyneeltä. Sopisi paremmin ylä oikealle.

  Lisäksi en oikein pidä tekstistä. Makukysymys, kind of, itseen eivät nimitekstit kuvissa iske.

  Ideana siis kiva, eikä toteutuskaan ole sieltä huonoimmasta päästä, mutta kompastelee paikoin.

  Ja sitten omaa matskua… Vaikkapa tämä. Fanarttia eikä-niin-kovin-uusi ja itsekin huomaan joitain parannettavia juttuja, mutta katsotaan nyt mitä sanotte.

  #86512
  Hant
  Participant

  Hmm, itselleni Deidara ja Sasori (?) ovat vielä todella tuntemattomia ja etäisiä hahmoja joten katsotaas nyt mitä tästä arvostelusta tulee, vaikka eihän tuo pikku seikka paljoa vaikuta, luulisin.
  Ensiksi, pidän värityksestä paljon ja kerrankin fan art joka on paljon muutakin kuin mallista piirtämistä, tämä on jo tavallaan fan artin tasolla kolme: Luovaa ja omaperäistä fan arttia.
  Line on todella selkeä ja yhtenäinen, kuvan idea on myös aika hauska. Sasorin torso on myös väritetty niin että todella saa sellaisen nukkemaisen vaikutelman tavallisen ihon sijaan. Kiva myös huomata että tukassa on varjostusta ja valoja, ettei esim. jäänyt vain punaiseen ja valkoiseen.

  Ensimmäisenä pistää silmään punatukkaisen hahmon silmät, meikäläisen mielestä ne ovat liian alhaalla pään muotoon verraten. Lisäksi leuka on todella pieni, ja nenä myös, mutta nehän ovat osittain piirtäjän tyylistä kiinni. (itse teen aina liian isot päät ja toisinaan liian suuren leuan)
  Taustan säikeet eivät meikäläistä kamalasti säväytä mutta tykkään katkoviivamaisesta reunuksesta Sasorin ympärillä, tulee mieleen jokin paperi nukke. 8-D
  Kokonaisuudessa oikein kiva kuva jos ei kauheasti rupea silmistä nipottamaan. Voisin arvosanaksi antaa 9½.

  Itseltäni sitten tälläinen kuva, jossa on omia hahmoja… Olisi tarkoitus tulla nettisivujeni joulukalenteriin jonne laitan chibejä ja juhlapäiville isompia kuvia, tässä kuvassa on viittaus Saturnaliaan. Skanneri pahensi väritystä, nimittäin tämä on tehty "väärälle puolelle" markerpaperia, värit eivät meinanneet tarttua ollenkaan.
  http://portal8.webs.com/luukku_17.jpg

  #86539
  Miss Majin
  Member

  Pidänpidänpidän.
  Tausta on ehkä vähän tyhjä, mutta ei liian. Hahmot ovat taidokkaasti piirrettyjä, varjostukset ja valot paikallaan. Erityisesti pidän tuon oranssin hahmon hiuksista. Muuriin olisin ehkä kaivannut lisää materiaalin tuntua, jonkinlaista pintakuviota. Kuvassa on tunnelmaa, ja se on hieno juttu. Arvosanaksi 10-. Pahoittelen älyttömän lyhyttä arvostelua.

  Sitten minun töherrykseni. Se on lyijykynätyö, joten ei parhaimmillaan näin tietokoneen ruudulta katseltuna. Tässä näin.

  #86566
  mimeko
  Participant

  hmph, kaikesta 9½ – 10- kun ei muiden töistä uskalleta sanoa mitään ettei olisi iih niin kamalan ilkeä ja paha ihminen..

  Miss Majin: Kuvauksessakin mainitsit Phantom of the Operan inspiroineen, ja rehellisyyden nimissä on sanottava, että ensimmäisenä katsoinkin sen olevan fanarttia ko. elokuvasta. Idea ja asetelma on oikein kiva, kuvasta myös välittyy yllättävän hyvin tunnelma. Fiilispohjalta pidän, mutta tekninen toteutus on vielä hiukan tönkköä.
  Ensinnäkin yleisilme on vähän epäsiisti, kuin työn kaikkiin osiin ei olisi panostettu yhtä paljon: kynttilöiden ja tuon sauvan/melan ääriviivat eivät ole edes suoria ja esimerkiksi veneen ääriviivat näkyvät kynttilöiden läpi.
  Tytön hiusraja menee äärimmäisen omituisesti, kuin kyseessä olisi nukke jolla on huonosti aseteltu peruukki. Muuten tyttö on kuitenkin onnistunut – asu näyttää nätiltä, sopivan koristeelliselta ja ilme on epätoivoinen, minusta onnistunut.
  Vene ja lyhty ovat myös hyvin onnistuneita.
  Mieshahmo on miellyttävän raamikas, tumma ja näinollen "uhkaava" sauvoessaan venettä eteenpäin, pidän myös maskin mallista (tuli mieleen Salapoliisi Conan) ja kaapu luo mielikuvan tuonelan lautturista.
  Eniten jäin tosiaan kaipaamaan siistimpää yleisilmettä, ja olisi ehkä luonut vielä synkempää tunnelmaa jos nuo lukuisat kynttilöt olisivat heittäneet vahvempia varjoja esim. hahmojen vaatetukseen ja veneeseen eikä työ olisi ihan näin luonnosmainen. But not bad, not bad at all!
  Kouluarvosanako näihin sitten laitetaan vielä päätteeksi?.. No sanottakoon vaikka 7+

  Tällä kertaa minulta arvosteltavaksi jotain omaa fanartin sijaan. Ei kuulu suosikki töihini, mutta ihan hauskahan tuota oli tehdä ja siinä on muutamia erityisen mieluisia elementtejä. Olisi kiva kuulla kunnon palautetta.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 64 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.