Home › Forums › Sekalaista › Japanin kulttuuri › Japanilainen ruoka
- This topic has 42 voices and 55 replies.
-
AuthorPosts
-
29.12.2008 at 17.46 #42989JaylieMember
Jinmaru-chan wrote:
Japanilaiset naiset elävät pisimpään, kuulemma terveellisen ruuan ja saken ansiosta. Eräskin nainen kertoi juovansa joka päivä jonkin verran sakea, ja hän eli n. 120 vuotiaaksi. Mielenkiintoista… xD
Kai sillä jonkinlainen terveydellinen vaikutus on, vähän niinkuin punaviini tekee hyvää verisuonille. Säännöllisesti vain pieniä määriä kerrallaan nautittuna. Uskoisinpa, että kalaisa ruokavalio tekee kyllä eniten kutaa terveydelle, niistä saa omega3 rasvahappoja ja D-vitamiinia sekä kaiken maailman muita hyviä hivenaineita. Ruuat eivät sisällä liikaa kolesterolia tai rasvoja eikä myöskään yletöntä määrää suolaa.
Helsingissä on se hyvä pieni japanilainen ravintola, jossa olen kerran käynyt kaverini kanssa. Pöytä pitää varata hyvissä ajoin, sillä heillä on hyvin täyttä. En tähän hätään muista nimeä…
30.12.2008 at 17.34 #43057SeyraMemberAinakin yksi japanilainen ravintola Hesassa on Tokyo 55. Lämpimiä ruokia en ole vielä siellä syönyt, mutta sushi jota sieltä saa mukaan on todella hyvää.
31.12.2008 at 11.45 #43109JaylieMemberMuistin viimein sen ravintolan nimen, mis käytiin. Se on Kabuki.
7.1.2009 at 14.49 #43950Haru_ParticipantEn oo kamalasti japanilaisia ruokia maistellut, mutta joitakin kuitenkin. 😀
17.1.2009 at 7.51 #44708japanifaniMemberOnko raamen samanlaista kuin tavalliset nuudelit ?
26.1.2009 at 14.32 #45386LinaMemberNammms, itse pidän todella paljon japanilaisesta ruasta <3
Nuudelit ovat hyviä, tosi eivät ne kaupan valmisnuudelit X) Vaan ihan ravintoloiden/ruokapaikkojen.
Yhdessä paikassa oli myös aivan ihania sellaisia mitä ne nyt on "kanapalloja" X’33Japanilainen riisikin on paljon maukkaampaa ja parempaa kuin kaupan ja mitä meillä kotona on.
Äitikin sanoo samaa. Kalasta ja siis sushista en oikein tykkää ;//29.1.2009 at 13.18 #45578KikkichiMemberLina wrote:
Nammms, itse pidän todella paljon japanilaisesta ruasta <3
Nuudelit ovat hyviä, tosi eivät ne kaupan valmisnuudelit X) Vaan ihan ravintoloiden/ruokapaikkojen.
Yhdessä paikassa oli myös aivan ihania sellaisia mitä ne nyt on "kanapalloja" X’33Minäkin olen maistanut! Aivan ihania <33 (siis sellaiset jossa oli noita kanapalloja) >X’3 Sushia olen maistanut, tosin vaan sitä merilevä tuotantoa, en tykännyt. Riisipallot ovat suurta herkkua! En olekkaan paljon päässyt maistelemaan, mutta paljonhan niitä on kehuttu. Pitäisi joskus ottaa itseään niskasta kiinni ja raahata johonkin paikkaan josta saa näitä ruokia/aineksia ;’)
8.2.2009 at 13.08 #46540DJ JackMemberHmm… Ihan pakko kysyä…
Onko japanilainen ruoka tulista? Ja mitä mausteita niissä yleensä oikeastaan on? :O
Entä onko jotain tiettyä maustetta (tms) jota käytetään huomattavasti enemmän kuin muita?12.2.2009 at 13.44 #46796Tiituli83Memberen tiiä, mut kyl musta jotkut on joskus väittäny ettei se mitenkään tulista olis… en sitten tiiä kuka on puhunu ja millon 😀 tietääkö joku olisko jossain turussa joku japanilainen ravintola… olis kiva joskus syödä jotain japanilaista =3
12.2.2009 at 14.10 #46797manga aiParticipantnoi onigirit näyttää hyviltä
mulla on niistä jotain piirrettyjä kuvii koneel ku ne on niin söpöjä 😀6.5.2009 at 15.18 #52245riisipalloMemberDJ Jack wrote:
Hmm… Ihan pakko kysyä…
Onko japanilainen ruoka tulista? Ja mitä mausteita niissä yleensä oikeastaan on? :O
Entä onko jotain tiettyä maustetta (tms) jota käytetään huomattavasti enemmän kuin muita?Joo mun kokemuksen perusteel, ei mitenkään erityisen tulist, toki niil o sellasii mausteit ja mausteseoksii jotka voi olla hiukan tulisii ja sillai mut ei tosiaankaan mitenkään mainittavasti.
Iskän yks kaveri omistaa sellasen liikkeen Tampereel joka myy thaimaast hommattui elintarvikeit, ja me ollaan sen kaut saatu thaimaalaist riisii, paljon parempaa ku joku tavaratalojen riisi. Eli jos teil o mahollisuus maistaa Japanis tai Kiinas, tai ylipäätänsä sielt päin hommattuu riisii (siis ei mitän UncleBenii) ottakaa ihmees.
10.5.2009 at 11.58 #52569Minyalos_3ParticipantOn kyl tultuu syötyy misokeittoo (sitä pusseissa olevaa johon lisätään vettä) ja pakastesushia, ja oon koittanu tehä onigirejä itse, oli ne ihan syötäviä. Vähän aikaa sitten saksassa tuli maistettua sukiyakia (tosi hyvää!!) ja "oikeeta" sushia, mut se ei ollu niin maukasta. Pitäis kai koittaa ite tehä jotain, ku ei tääl lohjal oo mitään japanilaista ravintolaa, jos vaan sais reseptejä ja aineksia haalittuu kokoon…
30.5.2009 at 6.32 #54568AnonymousInactiveEn ole syönyt kertaakaan tulista japanilaista ruokaa, ja aika monenlaisia ruokalajeja on tullut syötyä. Japanilaisten ruokien mausteina on paljon erilaisia soijapohjaisia kastikkeita, jotka ovat useammin ennemminkin makeita tai happamia kuin erittäin mausteisia tai tulisia. Muita makuja, mitä japanilaisessa keittiössä tulee vastaan, on sake, riisiviinietikka ja piparjuuri, joita kaikkia on esimerkiksi sushissakin. Erilaiset liha-, kasvis-, kala- ja merileväliemet ovat tärkeä osa useita keittoja ja tuovat makua moniin muihinkin ruokiin valmistusvaiheessa, vaikkei lopullinen ruoka olisikaan rakenteeltaan keitto. Esimerkiksi raamenin perusmaut tulevat pitkälti lihakasvisliemestä ja porsaan rasvasta, niin ihastuttavalta kuin se kuulostaakin. Tosin raameneita on äärettömän monta sorttia, eli ihan kaikissa ei ole noin lihaliemipitoinen keitto. Tykkää ken tykkää, itse pidän mieluummin sobanuudeleista, jota syödään minulle paremmin maistuvan soijapohjaisen liemen, wasabin ja ruohosipulin kanssa. Japanilainen riisi on myös täysin erilaista kuin suomessa myytävät riisit. Se on kertakaikkiaan niiiin hyvää ihan sellaisenaan. Kummallista, miten eri lajikkeiden välillä voi samassa kasvissa olla niin suuri ero maussa. :]
Joku kaipaili reseptejä tuolla aiemmissa viesteissä. Olen koonnut itselleni omaan ruokablogiini muutamia japanilaisia, suhteellisen helppoja reseptejä: http://ruokakomero.blogspot.com/search/ … panilaista
Blogistani löytyy ainakin onigirien, yakisoban, karee raisun, omuraisun, tempuran ja gyozan reseptit. Toivottavasti niistä on jollekin iloa. 🙂 Osa resepteistä tosin vaatii usein japanilaisia raaka-aineita, pääasiassa eilaisia kastikkeita. Itse olen hankkinut niitä Suomessa ollessani lähinnä Tokyokanista Helsingistä.
30.5.2009 at 14.32 #54605Manga-AlchemistMemberMissä tää Tokiocan tarkalleen sijaitsee??? Vois käydä siellä samalla ku menee animeconiin. Jos joku viittis vaikka laittaa jonkunlaisen kartan ku voin varmuudella sanoa että Helsingin katujen nimet ei sano mulle yhtään mitään. 😀
31.5.2009 at 6.43 #54644AnonymousInactiveTokyokanin nettisivut: http://www.tokyokan.fi
Tokyokan sijaitsee osoitteessa Annankatu 24.Tässä Tokyokan Googlen kartassa. Voit paikantaa itsesi esim. jos tiedät missä on Forum, tai ainakin rautatieasema, jotka molemmat näkyvät kartassa:
http://maps.google.com/maps?f=q&source= … 38624&z=15 -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.