Mikä Mangassa Kiinnostaa?

Home Forums Manga Mangasarjat Mikä Mangassa Kiinnostaa?

 • This topic has 30 voices and 43 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 44 total)
 • Author
  Posts
 • #55502

  😆
  Minusta se miten ne on piirretty.

  #55511
  Mousse
  Member

  Piirtotyyli, hahmot, juoni…. ihan kaikki!!! Manga on yksi parhaista japanista tulevista asioista , kuten mm. hello kitty ja cosplay 😉

  #55514
  MonkeyDBlade
  Member

  En haluis pilata iloanne. 😐

  #55559
  Rubi
  Member

  Minusta mangassa kiinnostaa sen piirtotyyli, erilainen lukutapa,värittömyys,siistit kuvat…. manga on vaan niin täydellistä että pakostikkin se kiinnostaa 😀

  #55616
  Blackbeard
  Participant

  "Manga" ei varsinaisesti kiinnosta erityisesti, vaan sarjakuva. Ja japanilaisilla on oma varsin omalaatuinen skenensä, joka on aivan eri sfääreissä tavanomaisen länsimaisen harrastamisen kanssa. Manga on todella monikirjoista, ja onkin mielestäni jossain määrin surullista että se koko kaikkeus pitää kategorisoida yhden "manga" nimikkeen alle. Sitten "epäfanit" ylistävät tätä "mangaa" ylikaiken, vaikka kosketus japanilaisen sarjakuvanmaailmaan on ollut lähinnä pinnan raapimista, ja usein fokus onkin kaiken muun läheiskäsitteisen japanikulttuurin ympärillä (cosplay, kigurumit, parapara, caramelldansen, j-pop, j-katumuoti yms.) – se sellaista yleistä löyhää habitusta. "Jei, mä oon nyt erilainen ja kuulun johonkin valikoituun eliittiryhmään, joka ymmärtää hyvän päälle"

  Onhan toki kokonaiskäsitteenä mangassa omat kiehtovat puolensa. Sarjojen jatkuvuus, ja rytmittäminen niin että sarja pysyy eläväisenä käsittömän monta sivua, ilman että menettää hohtoaan. Myös reippaus käsittellä ah niin laajasti mitä erilaisempia aiheita, mitään kaihtamatta. Varsinkaan nykyään ei tunnu mitään suuria tabuja olevan siinä, mitä mangaka saa tai ei saa tehdä. Mangaa suunnataan kaikille, kun länsimaissa sarjakuva on joko lapsille, tai sitten nuorille/harrastajille, jotka usein rinnastetaan nörtteihin, ja siten sisällölinen tarjontakin usein pyrkii miellyttämään tälläistä yleisöä. Poikkeuksia tosin on, ainahan niitä on. Mitään ei saa yleistää liikaa, ei mangaakaan. Myös varsin mielenkiintoiseksi kehittynyt tyyli on yksi mikä kiehtoo. On jännää kuinka Disneyn matkimisesta on kehitytty nyky tyyliin. Tai pikemminkin tyylien kirjoon. On hieman häiritsevää puhua manga piirtämisestä, kun sitäkin on fotorealisesta hyvin pelkistettyyn. Hellsing ja One Piece, onko näiden tyylissä sitten hirveästi jotain samaa? Silti ne yleisesti lokeroidaan samaan kastiin, mangaa kun ovat.

  Sitten vähän kritiikkiä ketjun tekijälle; väärä alue, kuuluisi kyselyt puolelle, ei mangasarjoihin. Lisäksi aloitusviestiin voisi nähdä hieman vaivaa… Tarkentaa sitä mistä haluaa puhua, ja esittää myös oma kantansa. Eihän se live-keskustelussakaan onnistu jos toinen vaan kyselee kyselemistään, ilman että itse antaa kunnon kuvaa omista ajatuksistaan lainkaan.

  Jumasviidu, tulipa taas kunnon "hardcore harrastajan" valitus… Ja vieläpä pirun huonosti jäsennelty ja argumentoitu sellainen. Pah, menkööt. Koittakaa kestää. Tuskin valtaosa tätä kokonaan lukikaan 😀

  #55678
  Kyoka8
  Member

  No. Ensin alkuun manga kiinnosti piirrustustyylinsa puolesta, siis sen aina joka paikassa vallitsevan moe-tyylin. Mutta nyt olen enemmankin sita mielta, etta siita tekee kiinnostavaa sen monipuolisuus. Valikoima on kaytannossa mita tahansa maan ja taivaan valilta. Tottakai siisti piirrustustyyli on plussaa ja on myos mukavaa kun mangassa ei ole vareja. Minusta varittomyys tekee kuvista tarkemman nakoisia.

  #55908
  Mousse
  Member

  Minusta juuri toisin päin..XD olisi mukavaa, jos esim. furuban aloitus kuvat julkaistaisi värillisinä kuten japanissa.

  #57195
  namae
  Member

  Niin, hyvä kysymys. Jutusta voi vääntää sivun tai lauseen verran tekstiä, riippuen kirjoittajasta. Itselläni on ollut kiinnostus sarjakuvia ja vastaavia kohtaan jo useamman vuoden ajan. Aikaisemmin en tiennyt mangasta mitään, lukemistoon kuuluivat vain aku ankat 😆

  #57211
  Rie chan
  Member

  Se taide. 🙄

  #57327
  Shoe
  Member

  Hyvä kysymys. Ehkä kaikki eivät vaan jaksa lukea jtn Aku Ankkaa.
  Japanilainen sarjakuva on mielestäni omalaatuisuudellaan jo kiinnostavaa. Ketä kiinnostaa lukea jotain Aku Ankkaa. Värittömänä, no jos musta lasketaan väriksi, niitä on mukavampi lukea, ei värit hypi silmille. Yksillöllisesti käsialakin viehättää. En ole oikeasti koskaan osannut lukea mitään sarjakuvia länsimaisesti, en koskaan. Aina on ollut vaikeuksia. Ja kun aloitin japsusarjikset, se onnistui huomattavasti helpommin, vaikka sekin tuotti alkuongelmansa. Minä en pidä pahemmin siitä, kun sellaiset kaverini, jotka eivät mangaa lue, sanovat, että miksi tuota luetaan väärinpäin. Tuo sana "väärinpäin" ottaa päähän. Ei se ole sen kummemmin väärinpäin kuin länsimaalainenkaan. Siksi minä sanon jostain Aku Ankasta, että sitä luetaan "väärinpäin". Tuntuu jotenkin luontevammalta lukea sarjiksia japsulaisittain. Mustavalkoisina kuvat ovat paljon taiteellisempia kuin kauhean värillisinä. Joten lyhyesti vastaan: En tiedä mikä mangassa kiinnostaa, minä vain luen sitä harrastuksena. Tiivistettynä noin.

  #57613
  Mousse
  Member

  manga on erilaista kuin tavallinen sarjakuva, ja se just on ainutlaatuista… sitä ei vaan yksinkertaisesti voi kopioida.

  #57639
  Dark_ice
  Member

  Olen ihan samaa mieltä! Manga vaan on sitä mitä on eli täydellistä! ; ))

  #57841
  Choppah
  Member

  Jaa-a.. En erittele lukemiani sarjakuvia kylläkään "Länsimaalaiset sarjakuvat" ja "Manga" Kategorioihin, enkä lue sarjoja vain sen takia, että ne ovat Mangaa.
  Kerään vain muutamaa sarjaa, jotka nyt ovat mielestäni loistavia, ei sitä voi enempää perustella :l

  #57851
  Chibi’
  Member

  Piirrostyyli….hahmot ja juoni.Mangaa on kivempi lukea ns.mustavalkoisena…

  #58003
  ^ann-manga^
  Member

  ne silmät eniten ja sitte miten luetaan ne kirjat 😀

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 44 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.