Bow

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 81 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Off-Topic #118758
  Bow
  Member

  Ilmoitan olevani elossa, vaikken ole pitkään aikaan mitään kirjoittanutkaan.

  Ensinäkin harmittelen tuota Japanin katastrofia. En ole koskaan kuullut mistään yhtä pahasta: maanjäristys, tsunami, tulivuorenpurkaus ja ydinvoimalan räjähdys muutaman päivän sisällä. Ei kyllä voi paljon pahemmaksi mennä. Toivottavasti raivaustyöt saadaan pian hoidettua sekä järjestettyä kotinsa menettäneille ihmisille jokin asuinpaikka. Vakuutusyhtiölääkään ei taida olla mukavat oltavat, sen verran kalliiksi tuo katastrofi kävi.

  Kemia tuottaa tällä hetkellä päänsärkyä projekteineen ja monine kokeineen. Ensi viikolla pitäisi olla valmiina kemian projekti, jota olen tehnyt tässä jo reilun viikon ajan. Projekti tuntuu aika loputtomalta ja täytyy myöntää, että pieni paniikki rupeaa pikkuhiljaa iskemään.

  Äsken tuli leivottua gluteenittomia suklaamuffineja. Sain noin kuukausi sitten vahvistuksen siihen, että minulla on keliakia, mutta ei ole kyllä paljoa harmittanut. Kaupoista ja ravintoloista löytyy nimittäin sen verran paljon gluteenittomia vaihtoehtoja, että voin edelleen syödä suht. koht. normaalisti. Ainoa harmi on, etten voi enää syödä sushia.

  Ja tänään alkaakin Subilla uusi sarja, Merlin. Ajattelin katsoa ainakin ensimmäisen jakson, sillä kuvaus vaikuttaa ihan lupaavalta. Toivottavasti en pety. Gleen kohdalla nimittäin kävi niin. Ajattelin, että kyseessä olisi jotain mahtavaa, mutta todellisuus ei oikein vastannut odotuksiani.

  in reply to: Omistatko? #118389
  Bow
  Member

  Olen pitänyt pidemmän aikaa taukoa huonekasveista, mutta sain viime viikonloppuna bambun. Tuossa se nököttää vesimaljassaan. Tykkään siitä todella, hoitokin on helppoa.

  Jonkin lehden tilausta? Minkä?

  in reply to: Kysymys seuraavalle #117987
  Bow
  Member

  Kännykä on laite, jonka avulla voi pitää yhteyttä muihin ihmisiin puhumalla tai viestejä lähettämällä. Kun kännykässä olevien näppäimien avulla valitset tietyn henkilön, jonka kanssa haluaisit puhua osoitekirjasta, kuulee tämä kyseinen henkilö oman kännykkänsä soivan ja painaa tietynlaista vastausnäppäintä. Kun hän laittaa kännykän korvalleen (sinullakin tulee olla oma kännykkä korvallasi), voitte puhua keskenänne, vaikka olisitte kuinka pitkän välimatkan päässä. Kun haluatte lopettaa phumisenne, eli ns. puhelun, tulee jommankumman painaa lopetusnäppäintä.

  Jos haluat ottaa yhteyden henkilöön viestin avulla, tulee sinun hakeutua näppäimien avulla "viestit"-kohtaan ja valita "uusi viesti". Kirjainnäppäimien avulla voit kirjoittaa haluamasi viestin kännykän näytölle. Kun olet valmis, paina valitse "lähetä"-kohta ja valitset kenelle haluat lähettää viestisi. Kun valinta on tehty, voit lähettää viestin valitsemalla uudestaan "lähetä". Henkilö tulee saamaan viestin omaan kännykkäänsä, ja luettuaan sen, hän voi lähettää sinulle vastausviestin.

  Kännyköissä on myös muita erikoisominaisuuksia. Niiden avulla voi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, ottaa valokuvia ja videoita, mennä internettiin ja muuta mukavaa.

  Kännykkä näyttää pitkulaiselta laatalta, jonka toisella puolella on näyttö sekä näppäimistö. Kännykän sisältä löytyy mm. akku ja sim-kortti (kortti, joka on välttämätön viestien ja puheluiden kannalta). Näytöllä näkyy aloitusnäkymä, johon sisältyy yleensä taustakuva, kello, akun tila sekä yhteyden laatu. Aloitusnäytöltä on mahdollista päästä "valikkoon" nappia painamalla. Valikosta löytyvät "viestit", "osoitekirja", "sovellukset, "asetukset", sekä muut kohdat, joista pääsee muokkaamaan kännykän asetuksia tai käyttämään kännykän eri toimintoja.

  Kännyköissä on mallikohtaisia eroja ja käyttöön liityyviä yksityskohtia kannattaa tiedustella myyjältä tai käyttöoppaasta.

  Minkälainen olet tyyliltäsi? Onko tyyli merkityksellinen sinulle? Anna esimerkki parista vaatekokonaisuudesta.

  in reply to: Off-Topic #117496
  Bow
  Member

  Kieltämättä tuo "yksi viesti päivässä"-idea kuulostaa hyvältä, mutta toteutus saattaa olla ongelmallisempaa. Ainakaan itselläni ei välttämättä ole riittävästi aikaa kirjoitella tänne. Usein taas, jos aikaa löytyy, ei ole mitään kirjoitettavaa. Voin kyllä yrittää tulla aktiivisemmaksi ja pysytellä tuossa "yksi viesti päivässä"-perjaattessa, mutten voi taata, että se onnistuu. Yritän kuitenkin.

  Viikonloppu sujuu mukavasti tietokoneella, lukuunottamatta muutamaa mieltä häiritsevää seikkaa. Sain eilen tietää jotain varsin ihanaa, joka tulee muuttamaan seuraavat kaksi ja puoli vuotta, huonompaan suuntaan. Lisäksi tämä viikko on ollut varsinainen väärinymmärrysten ja ongelmien kasauma. Ärsyttää ja paljon.

  Kemian kokeesta rapsahti 9+, josta olen varsin ylpeä, kun ottaa huomioon, miten puutteeliset kemian taitoni ovat. Maantiedon kokeesta en voi sanoa samaa. Kokeeseen vastasin lähinnä arpomalla, paria kysymystä lukuunottamatta. Saa nähdä, miten paljon joudun häpeämään arvosanan saatuani.

  Tänään voisin tehdä valmiiksi joitain äidinkielen tehtäviä, jotta saisin kurssin loppuun hyvillä arvosanoilla. Onneksi suurin osa tehtävistä on jo valmiina, ettei tarvitse kuunnolla stressin jyskytystä pässään.

  in reply to: Omistatko? #117490
  Bow
  Member

  En. Vitsikirjojen vitsit tuppaavat olemaan vähän typeriä, joten en ole koskaan edes miettinyt sellaisen hankkimista. Vitsikirjanani toimii Facebook, josta löytää paljon huvittavia tykkäyksiä.

  Jotain, joka aiheuttaa tällä hetkellä suurta ärsytystä?

  in reply to: Off-Topic #117404
  Bow
  Member

  Täältä ilmoittautuu yksi syyllinen Sangatsulan mahdolliseen kuolemiseen. En tosiaankaan kirjoittele tänne usein, silloin tällöin joihinkin topiceihin. Yksi syy on ajanpuute ja toinen on se, ettei ole mitään sellaista kerrottavaa, jota lukiessaan ihmiset eivät nukahtelisi.

  Tosiaan, aikaa on ollut vähän, ja siihen löytyy syy: halleluja, omistan ensimmäistä kertaa pitkään aikaan koulun ulkopuolisen sosiaalisen elämän! :’D Ennen sosiaalinen elämäni rajoittui lähinnä kouluun ja se oli ainoa paikka, jossa tapasin ihmisiä. Nyt taas käyn kavereideni kanssa sushilla, istun heidän kanssaan kahvilassa hekottamassa ja kirjoittamassa ficcejä, kyläilen heidän luonaan… Joillekin tämä voi olla itsestäänselvää, mutta tälläiselle kotona homehtuvalle rotalle, mikä itse olen… :’D Ei. *innostuneen onnellinen*

  Olen alkanut kirjoittaa ficcejä, enimmäkseen Harry Potter-ficcejä. Osa niistä on varsin jänniä, mutta osa ihan hyvää luettavaa. Nyt on tekeillä eräs ficci, joka tulee eräälle kaverille synttärilahjaksi. Ficcien kirjoittelu on yllättävän mukavaa puuhaa.

  Koulussa kokeita pukkaa. Niihin lukeminen on kyllä jäänyt vähän puutteelliseksi, kun on ollut niin paljon muuta puuhaa… Täytyy kuitenkin yrittää vähän ponnistella, jottei jaksotodistuksesta tulisi liian häpeällistä.

  in reply to: Omistatko? #117324
  Bow
  Member

  Juu, joululahjaksi saatuja Fazerin ananaskarkkeja löytyy vielä.

  Jotain tavaraa, jonka todella haluaisit, mutta et voi ostaa/saada sitä?

  in reply to: Omistatko? #117303
  Bow
  Member

  Löytyypä hyvinkin. Laatikostoista löytyy vähän kaikenlaista tarpeetonta roinaa, josta hankkiutuisin mielelläni eroon. En vaan ole laiskuuttani tehnyt asialle mitään.

  Juuri alkavaa koeviikkoa?

  in reply to: Off-Topic #117032
  Bow
  Member

  Kyoka: Todella ikävää kuulla tämänhetkisestä tilastasi. On varmasti hirveää kuulla sairastavansa syöpää ja käydä läpi kaikki siihen liittyvät hoidot. Toivottavasti paranet! Jaksamisia~

  in reply to: Off-Topic #116992
  Bow
  Member

  En ole tähänkään topiciin kirjoittanut sataan vuoteen.

  Ehdin unohtaa joululoman aikana sen tosiasian, että koulu vie paljon aikaa. Ja sen, miltä tuntuu herätä aamulla kuudelta, jotta ehtisi sinne. Karu herätys arkeen sattui viime maanantaina:´D

  Asiasta toiseen. Rakkaat ystäväni, joiden nimet ovat inspiraatio ja piirtotaito, ovat kuolleet. Tahtoisiko joku lahjoittaa jommankumman niistä..?

  Cadmium wrote:

  Maistuisiko?

  Jumbo on näemmä laajentanut tuotevalikoimaansa.

  Tulipa häpeällisen lyhyt offi.

  in reply to: Kumman elokuvan katsoisit mielummin? #116991
  Bow
  Member

  Vaikka olenkin jo nähnyt Henkien kätkemän, näkisin sen mieluummin. Pidän nimittäin todella paljon kyseisestä elokuvasta ja olisi ihana nähdä se uudelleen.

  Rare Exports vai Nightmare Before Christmas?

  in reply to: Omistatko? #116986
  Bow
  Member

  En omista. Oranssi ei kuulu lempiväreihini, joten korvisvalikoimani rajoittuu lähinnä hopeisiin ja mustiin korviksiin.

  Ystävää, jonka kanssa on tullut vietettyä yhdet hauskimmista hetkistäsi?

  in reply to: Osaatko puhua japania? #116528
  Bow
  Member

  Opiskeluintoni palasi reilu kuukausi sitten takaisin. Nyt olen opiskellut aika ahkerasti, useamman kerran viikossa. Kirjana käytän Takako Karppisen kirjaa nimeltään Japanin kielen alkeet. Kirja on hyvä ja olen oppinut japania ihan hyvin, vaikken opettajaa omistakaan. Tietysti, onhan kielitaitoni vasta alkeiden tasolla.

  Osaan tällä hetkellä hiraganat, joitain katakanoja, sanastoa (perheenjäsenia, joitain eläimiä, ruokia yms.), fraaseja ja numerot 1-10 000. Lisäksi osaan muodostaa lauseita, vaikkakin aika yksinkertaisia sellaisia. Verbejä en nimittäin osaa kuin muutaman (arimasu, imasu, desu) ja verbien aikamuodot ovat hakusessa preesenssiä lukuunottamatta. Olen kuitenkin iloinen siitä, että osaan jo tämän verran, sillä vielä kuukausi sitten kielitaitoni oli paljon huonompi. Aion jatkaa opiskelua jatkossakin ja toivon, että vuoden kuluttua osaan jo enemmän.

  in reply to: Kysymys seuraavalle #116505
  Bow
  Member

  En usko, sillä tyylini on aika tavallinen. Olen kuitenkin pikkuhiljaa muuttanut sitä vähän persoonallisempaan suuntaan. Muutokset ovat kyllä tähän mennessä olleet niin pieniä, ettei niitä oikeastaan huomaa. Muutosprosessi on siis vielä käynnissä ja toivon, että ensi vuoden aikana tyylini muuttuu enemmän persoonalliseksi, ja että siitä huomaisi Japanikiinnostukseni.

  Mitä mieltä olet hymiöistä, Caps Lockin käytöstä, ylimääräisistä huuto- ja kysymysmerkeistä sekä puhekielestä keskustelufoorumeilla esiintyvissä viesteissä? Käytätkö itse joitain näistä? Missä määrin?

  in reply to: Fobiat #116410
  Bow
  Member

  Tämän ketjun perustajana olisi varmaankin ihan kohtuullista, että kirjoittaisin tänne itsekin ja herättäisin samalla tämä ketjun takaisin eloon.

  Itselläni on useita pelkoja. Kerron tässä nyt vain osan niistä, kun en viitsi kirjoittaa pitkää selostusta. Ensinäkin, pelkään joitain aika lailla samoja asioita kuin varmaankin kaikki. Pelkään, että jollekin itselleni tärkeälle henkilölle tapahtuisi jotain. Se on mielestäni aika normi pelko, mutta välillä vähän hankaloittaa elämää. Saatan nimittäin kytätä itselleni tärkeitä ihmisiä vähän liikaakin, jotta olisin varma että he ovat kunnossa.

  Sitten muihin pelkoihin. Yksi pelko, joka on ollut itselläni niin kauan kuin muistan, on hyönteispelko. Hyönteiset. Ne kauhistuttavat, saattavat pakokauhun valtaan ja ovat kuvottavimpia eläviä otuksia mitä tiedän. Niiden epämuodostuneet jalat ja vartalot, kuvottavan rahisevat ja sirisevät äänet ja taipumus kävellä ihmisen käsivartta pitkin kirkumista aiheuttamisen ovat kuvottavia. Jos näen hyönteisen, pienenkin tai vaikka pelkän hyönteisen kuvan, panikoin. Kiljun ja tarpeen vaatiessa juoksen pois. Kuulostaa varmaan vähän naurettavalta, mutta pelkään todella paljon kaikkia hyönteisiä (paitsi kärpäsiä). Kaikki sanovat, että "eihän se mitään sulle tee" tai "se pelkää sua enemmän kuin sä sitä" hyönteisistä. Tuollaiset lausahdukset eivät auta. Pelko on pelko, vaikka se järjetön olisikin.

  Sitten on myös lento-, ja autoilupelko. Lentäminen on asia, jota jännitän aina. Vaikka olen lentänyt elämäni aikana monta kertaa (arviolta jopa n. 90 kertaa), pelkään lentämistä silti. Lentopelko ei kuitenkaan ihan hirveä ole, sillä pystyn lentämään ihan hyvin. Autoilupelkoa ei muuten ole, mutta moottoritiellä ajettaessa on aika levoton olo. Varsinkin kun rekkoja tai muita autoja ohitetaan.

  Lisäksi on myös pimeän ja yksin olemisen pelko. Yöllä, kun muut ovat jo mennet nukkumaan, käy usein niin, että valvon, koska en uskalla mennä nukkumaan pimeän takia. Se on aika hirveätä, vaikkei välttämättä siltä kuulosta. Olen nimittäin usein iltaisin kauhean väsynyt, jolloin kaikki kuuluvat äänet saavat mielikuvituksen laukkaamaan aika ikävällä tavalla. Aamulla olen taas ihan kuollut, kun pitää herätä aikaisin ylös. Enkä ole tietenkään saanut nukuttua, kun olen yölla valvonut pelkoni takia. Yksin olemisen pelko taas ilmenee silloin, kun joudun olemaan jossain yksin. Yksinäisyyden pelko ilmenee kuitenkin vain jos joudun olemaan yksin pimeässä tai muuten vain pelottavassa paikassa. Myös suljetussa paikassa voi yksinäisyys ahdistaa (en nyt kuitenkaan tarkoita, että pelkäisin olla yksin WC-kopissa, vähän yksityisyyttä kiitos:"D). Esimerkiksi en tykkää käyttää hissiä yksin.

  Pelkään myös peilejä. Varsinkin pimeässä peilit kammottavat. Pelkään, että peilissä näkyy joku itseni sijasta, että näen peilissä esim. vieressäni jonkun kammottavan hahmon, tai että nën peilissä jonkun tulevan takaa päin uhkaavasti. Kammottavinta on se, että huoneessani sattuu olemaan hyvin iso kokovartalopeili. Voi kuvitella miten ihanaa on herätä yöllä ja katsoa suoraan edessä olevaan peiliin.

  Lopuksi listaan pienemmällä selostuksella vähän vähemmän tärkeitä asioita, joita pelkään. Pelkään mm. jollain tavalla pelottavan tai epäilyttävän näköisiä ihmisiä. Lisäksi pelkään tuntemattomia miehiä, jos joudun kulkemaan heidän ohitseen kapeassa paikassa, ilman että lähietäisyydellä on muita ihmisiä. Myös se on epämielyttävää, jos kävelen jossain ja kuulen, että takanani kulkee joku. Tulee sellainen epävarma tunne, kun ei näe ihmistä.

  Enempää ei juuri nyt tule mieleen. Mutta tulihan tästä aika pitkä selostus kuitenkin.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 81 total)