Minkä/mitkä manga sarjakuva(t) haluaisit suomennettavan

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Minkä/mitkä manga sarjakuva(t) haluaisit suomennettavan

 • This topic has 48 voices and 57 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 58 total)
 • Author
  Posts
 • #51825
  Wazzoft
  Member

  No tälläinen ketju että, minkä manga sarja kuvan haluaisit suomennukseen ????? Sanrjan juoni lyhyesti perään olisi kiva :mrgreen:

  #51850
  mansikka94
  Member

  Minä haluisin Keroro Gunsoun (monestikohan olen jo tästäkin maininnut..?). Olen katsonut animea niin paljon kuin on tekstitettynä tullut ja rakastan tätä sarjaa <3. Sarjan juoni on lyhyesti, että maapallolle tulee aliensammakot joiden tehtävänä on valloittaa maapallo. He kuitenkin jäävät ennemminkin huvittelemaan ja maanvalloitus jää vähän sivuun… Pidän sarjan huumorista ja hahmoista. Olisi kiva saada suomeksi, koska a) ei tarvitsis ostaa kalliilla fantasiapeleistä ja olisi helpompi hankkia kun lähteä ensin Helsinkiin jne. ja b) ymmärtäisi paremmin kun esim. englanniksi. Tämä on kyllä minun kohdalla, jotkut muut saattavat pitää enemmän enkunkielisistä. Ja Lucky Star olisi myös varma hankinta jos suomeksi tulisi. Tämä muistuttaa Azumanga Daiohia, joka todellakin kuuluu suosikkisarjoihini. Animen olen tämänkin katsonut, ja pidän kovasti. Tässäpä nämä, ei tule nyt muuta.

  #51959
  DonTrust
  Participant

  No Trigun olisi kiva saada helpommin käsiinsä, vaikkakin sitten suomeksi. Kerään sitä jo tosin englanniksi, etten varmaan suomenkielisiä versioita viitsisi ostaa toiseen kertaan. On vaan niin turhauttavaa etsiä jostain erikoisliikkeistä tätä sarjaa. Loistava klassikko. Juoni niin moniselitteinen että en uskalla ruveta sitä tässä kuvailemaan. 8D Ja pertskeles, Kuroshitsuji olisi kyllä kiva saada suomeksi! Demoni-hovimestareita lisää maailmaan. ^_^

  #53338
  Pote-wolf
  Member

  Jotain, mitä ei ole englanniksi, myisikin varmaan sitten paremmin kun ernut eivät voi elvistellä enkkuversioidensa kanssa 😛 Tosiaan englanniksi löytyy ainakin omasta hyllystäni moni hyvä sarja, ja silloin kun niitä aletaan suomennella, niin pitää katsoa riittävätkö rahat kaksoiskappaleisiin. Vaikka täytyyhän niitä mangan kustantajia Suomessa tukea, joten kyllä minä varmaan ostan ne omallakin äidinkielellä hyllyyn. Pointti oli kuitenkin siinä, että kaikki eivät näin tee. Eli englanniksi julkaisemattomia sarjoja lisää, kiitos, vaikka sitten tuo DonTrustin mainitsema Kuroshitsuji. 🙂

  #53341
  Devilman
  Member

  Samaa mieltä Pote-wolfin kanssa, eli siis jotain, mitä ei englanniksi saada. Mieleen tulee ainakin nyt mahtava nyrkkeilysarja, Hajime no Ippo, joka jatkuu jo toista vuosikymmentä Japanissa, muttei ole vieläkään tehnyt tietään jenkkeihin (anime siellä on tosin julkaistu).

  Ippo on siis klassinen kasvutarina heittopussista, josta tulee kaikkialla yleisön sydämet valloittava nyrkkeilytähti. Vanhaa kunnon äijäilyä, loistavaa huumoria ja loistavia hahmoja, sekä piirtäjä George Morikawan ällistyttävää nyrkkeilytietoutta riittää joka käänteessä ja hahmoista opitaan usein jopa piinaavan jännittävissä nyrkkeilymatseissa aina jotain uutta. Ippolla on tällä hetkellä pituutta 87 kirjaa ja sarja jatkuu edelleen, joten tämä loistomanga ei noin vain lopu kesken, ihan vain vielä yhden hyvän julkaisuperusteen mainitakseni.

  Ippoa olen kyllä toivonut aiemminkin, mutta eipä kai se tee pahaakaan jatkaa tyrkyttämistä, jos vaikka joskus jotain tapahtuisi.

  #53354
  Pote-wolf
  Member

  Ippo, tosiaan. Olenkin kuullut siitä paljon, mieli tekisi lukea 🙂

  #53389

  Jostain kumman syystä mä en haluais et mitään mangoja suomennettas vaikka kyllähän niitä joitakin sarjoja mulla suomeks on. Lisää vaan englanninkieliseks!!! 😉

  #53393
  Whistle
  Member

  Manga-Alchemist wrote:

  Jostain kumman syystä mä en haluais et mitään mangoja suomennettas vaikka kyllähän niitä joitakin sarjoja mulla suomeks on. Lisää vaan englanninkieliseks!!! 😉

  Öhhöhhööhööö… Joo.

  Arr. Nyt mun, nyt mun toiveet:

  1) Genshiken. Come oooon, Aoi house ei ole lähelläkään näitä parhaita otakuista kertovia mangoja. : — (
  Genshiken Suomeen hetinyt. Niin ei tarvitse enkuksi ostaa. >3<

  2) Lisää .hackia! Koska koukutuin, mutta en jaksa lukea sitä netistä. Laiskaa.

  3) Kuroshitsuji. Koska Sebastian on niin cool. Ja kröööh, sitä ei saa edes englanniksi mistään.

  4) Higurashi. : —- ) Olis ainakin yksi ostaja~
  Kauhumangaa!

  Jos seuraava julkaisu on shounenia (D. Gray-man yms.) niin parahdan.
  Eri genrejä kehiin!

  Ja kröh kröh, kukaan ei puhunu kuinka hyviä perustelujen piti olla.

  #53402
  Inu-Mimi
  Member

  Whistle wrote:

  1) Genshiken. Come oooon, Aoi house ei ole lähelläkään näitä parhaita otakuista kertovia mangoja. : — (
  Genshiken Suomeen hetinyt. Niin ei tarvitse enkuksi ostaa. >3<

  Puhumattakaan siitä ettei Aoi House edes ole manga. Muttah. Toinen hyvä olisi Tervetuloa NHK:hon! Kumpikin ihan sopivan pitusia, julmaa leikkiä julkaista vain suosittuja sarjoja joissa tietenkin on 20+ osaa ("totta kai koska ne myyvät, miksi lahdata tuottava lehmä" sanoo kyyninen ääni päässäni) ja PAM lukijat ovat saatu koukkuun ja hintoja hinataan huomaamatta ylöspäin kun lampaat eivät voi kuin jatkaa ostamista. No kuitenkin NHK olisi tosi hyvä valinta, tämänhetkiset ottavat lukijakuntansa niin tosissaan, Genshiken osaisi nauraa sille ja NHK kritisoida sitä. Hirttäydyn jos japani/englantinimi säilytetään jos aletaan julkaista suomeksi. Olen jo nyt tottunut suominimeen.
  Kehnolla aasinsillalla päästään Sayonara Zetsubou Senseihin. Koska huumorimangasta on puutetta täällä, ja SZS on jotain aivan toista verrattuna Azuman teoksiin (olenko se vain minä vai onko Yotsuba& koko ajan samaa "yotsuba hämmästyy huutaa jotain lujaa jankuttaa sitä ja hellyyttävä loppu ja vesimelonia"). Ja joo, otakuaihe.
  Entä Fukumoton teokset? Pitkiä kuin nälkävuosi, kyllä, mutta alas yhtäkään ei vielä käännetty suomeksi. Se olisi kulttuuriteko. Ja näyttäisi ettei manga ole vain sitä mitä yällä hetkellä Suomessa huudatetaan; Naruto, Death Note, Tanemurat ja blaa blaa blaa mitä niitä nyt onkaan. Kaiji mieluiten (siitä ei ole edes kunnon fanikäännöksiä).

  #53418
  Pote-wolf
  Member

  Yhdyn Inu-Mimin mielipiteeseen Genshikenistä ja NHK:sta, vaikka omistankin ne jo englanniksi, mutta varmasti tulisi hankittua myös suomeksi hyllyyn :3 Lisäksi, SZS ja Kaiji suomeksi olisivat taivaan lahja, en tosin usko, että tämä tulee tapahtumaan ihan lähiaikoina. Eli yhdyn täysin edelliseen viestiin- oh wait.

  Inu-Mimi wrote:

  (olenko se vain minä vai onko Yotsuba& koko ajan samaa "yotsuba hämmästyy huutaa jotain lujaa jankuttaa sitä ja hellyyttävä loppu ja vesimelonia")

  #54724
  Whistle
  Member

  Inu-Mimi wrote:

  (olenko se vain minä vai onko Yotsuba& koko ajan samaa "yotsuba hämmästyy huutaa jotain lujaa jankuttaa sitä ja hellyyttävä loppu ja vesimelonia")

  \(*o*)/ A soul mate!

  Muutenkin komppaan Inu-mimiä, Zetsubou-senseitä tänne hetinyt. 8<

  Entäs miten olisi Kieli? Kaksiosainen, ja mitä nyt vähän selailin, niin näytti tosi taidokkaalta. Ainakin kannet on nam. :— )
  Tämäkin on sellainen pienen reputaattionin omaava manga vielä Suomessa, niin ei olisi ainakaan englanninkielisiä painoksia kaikilla (vrt. Narska, Death note, Bleach..) viemässä pois potentiaalisia ostajia…

  #55419
  Zaasa
  Participant

  ION: in, Sakurahime kaden:in ja Zettai kakusei tenshi mistress fortune: n
  on aikaa kun viimeksi luin joten en muista juonta tarkkaan ^^” mutta ne on kaikki äärettömän söpöjä ja ihania sarjoja <3

  #57050
  Mikila
  Participant

  School Rumblea ois kiva saada suomeks. Oon kattonu animea ja hyvältä vaikutti. Siinä on niin hauskat hahmot. 😆

  #60776
  Kiyohiko
  Member

  Onko Kamichama Karin suomennettu? Itsellä ei ole silmään osunut. o.o

  #60825

  Varmaankin 07 Ghost,Junjou Romantica,Loveless ja Monochrome Factor…Ihanii!!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 58 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.