mimeko

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 720 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Off-Topic #125437
  Avatarmimeko
  Participant

  Puhuiko joku Suomen kauniista kesästä? Lähdettiin kavereiden kanssa Yyteriin telttailemaan, ja jokaisena päivänä satoi, parina ukkosti, ja korkein lämpötila oli n.16 astetta! Eipä siinä, ihan hauska reissu oli kaikesta huolimatta. Onneksi nyt Juhannukseksi on luvattu parempaa säätä kun lähdetään mökkeilemään.

  Lisäksi vähän tilannepäivitystä, koska why not. Olen nyt ehtinyt olla vähän yli vuoden töissä, ja hain tänä keväänä Aalto yliopistoon/Taikkiin ja pääsin sitten sisään. Minun linjallani aloittaa lisäkseni kolme muuta opiskelijaa tänä syksynä. : ) Oli aika iloinen yllätys, koska vaikka tiesin haastattelun menneen hyvin niin en uskonut töiden olleen riittävän hyviä, että selviäisin niin kovasta karsinnasta.

  …And life is funny, sekä minun että poikaystäväni isosisarukset seurustelevat tällä hetkellä britin kanssa.

  in reply to: Off-Topic #124553
  Avatarmimeko
  Participant

  Hey guys.

  Sangatsula on näemmä kaikkien bugien myötä kuollut ja kuivunut kasaan lopullisesti. Eilen keksin tämän olemassaolon pitkästä aikaa – vielä pari kuukautta sitten en edelleenkään päässyt kirjautumaan joten pääsi vähän unohtumaan – ja kumma kyllä foorumi näytti taas toimivan. Saa nähdä jaksaako taas passiivisesti alkaa seuraamaan.

  Ja näin vuoden(?) poissaolon jälkeen pieni tilanneraportti on kai välttämätön… So yeah, muutaman kuukauden etsinnän jälkeen käyn nyt vakituisesti töissä(vasta alle vuosi takana tosin), muutettiin juuri poikaystävän kanssa yhteen kuukausi sitten ja olen viimeaikoina ollut pelottavan aktiivinen kaikkien omien projektien, kavereiden näkemisen ja muun suhteen. Vuodenaika saattaa tietysti vaikuttaa, vielä kun on ollut niin ihana, sateinen syksy ja nyt saatiin luntakin. Plus, jostain syystä energiaa tuntuu tulevan vain lisää kun pääsen toteuttamaan itseäni kämpän sisustuksen kanssa.

  Mangaa luen niin laiskasti kun vain voin, tänä vuonna en ole tainnut ostaa kuin yhden uuden osan MPD Psychoa : P

  //…ja kyllä minunkin lähikirjastossani on varausmaksu käytössä ihan normaalisti, täällä tosin 50 senttiä. Yleensähän ne varatut kirjat roudataan varaajaa varten jostain toisesta kirjastosta, joten siitä on ihan asiallista veloittaa jokin nimellinen summa. Itse aina vilkaisen ensin onko kaipaamaani teosta lähikirjaston hyllyssä, jos on niin käyn ihan omin kätösin poimimassa sen sieltä.

  in reply to: Off-Topic #122937
  Avatarmimeko
  Participant

  Ai että, aivan ihana sää! Olin päivän keskustassa jouluostoksilla ja Ofelia markettia kiertelemässä, eikä yhtään haitannut ettei ulkona ole kovin jouluista. Niin kova tuuli ja niin pufff hame, että meinasin pariin kertaan kaatua kun tuuli tarttui kunnolla, enkä varmaan koko aamupäivänä pystynyt kävelemään suoraan kun aina joku puhuri yritti itsepintaisesti kaataa tai ainakin estää kävelemästä. : D Ihanaa kun tänä vuonna on kunnon syyskelejä (vaikkei se lumikaan tietysti huono vaihtoehto olisi) ja rankkoja sateita ja myrskynalkuja, I love this. Ja sateenvarjot on kivoja.

  Sään fiilistelyn ja kahvittelun lisäksi oli muutenkin hyödyllinen reissu; Ofeliassa oli taas kerran mukavia ihmisiä, löysin itselleni kaikkea pientä kivaa ja keskustan kaupoista myös joululahjoja muille. Vielä tietty on ostettavaakin, mutta onhan tässä aikaa. Kiireellisempiä on joulukortit, vissiin muutaman päivän sisällä pitää lähettää jos tahtoo että ne ehtivät ajoissa perillekkin.

  //Ja vaatekehut (joita tietysti Ofeliassa kuulee _paljon_ kun tapahtuma muotiin ja eri tyyleihin keskittyy) on aina mukavia, mutta erityisen herttaista oli kun muutama tyyppi kehui Ironman kuulokkeitani, olivat muutenkin niin mieluinen löytö tuossa aikaisemmin syksyllä. Yllättävän hyvä äänentoistokin, ja sopivat täydellisesti tällaiselle suht. pienipäiselle tyypille.

  in reply to: Off-Topic #122845
  Avatarmimeko
  Participant

  Cadmium wrote:

  Onko kukaan sangatsulaisista käynyt katsomassa Tintti-elokuvaa? Ajattelin mennä perjantaina katsomaan sen ihan silkasta uteliaisuudesta. Luin joskus nuorempana Tinttejä ja tykkäsinkin niistä, mutta tämän leffan ulkoasu ei trailereiden perusteella ihan miellyttänyt (motion capture on liian uncanny valley D: ). Toisaalta sitä on kehuttu ihan viihdyttäväksi. Onhan Milou-koirassakin tarpeeksi syytä mennä elokuviin, ja toki näyttelijöissä sekä käsikirjoitustiimissä on paljon houkuttelevia nimiä.

  Itse kävin ensi-illassa katsomassa poikakaverin kanssa, ja vähän petyin leffaan. Periaatteessa se oli "hyvä", mutta ei kyllä yhtään enempää. Animaatio oli kaunista, mutta paikoittainen epätasaisuus häiritsi – hahmojen kasvot oli mielettömän hienosti tehty, mutta kroppa ja vaatteet olivat keskinkertaisia, "vahamaisia" kuten ensimmäisissä 3D leffoissa aikoinaan. Liike ja action kohtaukset oli komeaa, mutta esimerkiksi Miloun kömpelöä animointia oli pikemminkin tuskallista katsoa kaikkien niiden suht. sulavien ihmisten rinnalla.
  Karikatyyrit oli viety niin äärimmilleen, että hahmojen monipuolisuus hukkui, ja kaikenkaikkiaan leffa oli käytännössä animoitu ja uusilla hahmoilla höystetty Indiana Jones. Ainakaan minä en saanut ollenkaan sitä Tintti – fiilistä, vaan tuo jäi paikoitellen kivaksi action-pätkäksi jossa ei ollut juurikaan sisältöä. Kaikki pisteet kuitenkin näyttelijävalinnoista, ja kun kaikki hyvät puolet summaa niin olihan tuo ihan semihyvä toimintaleffa, ei vain kovin "tintti".
  Suosittelisin siis Tintin faneille vain hyvin varauksella, ja muillekkin lähinnä jos tekee mieli tuijottaa jotain kohtuullisen nättiä action pläjäystä, en minä siitä juuri enempää saanut irti.

  in reply to: Arvostele edellisen piirrustus -ketju #122597
  Avatarmimeko
  Participant

  Jaksettaisiinko tännekkin taas alkaa kirjoittamaan vähän perusteellisempia palautteita? pretty please? : ) Edellisessäkään ei ollut juuri mitään sisältöä…

  Elikkä OtaQ:n kuvasta. Ensimmäisenä tosiaan tökkii vinous – vaikka itse piirrokseen olisikin panostettu, niin vaikutelma on silti hutaistu kun kuvaa ei ole viitsitty edes suoristaa. Myös molemmat tekstit ovat vinossa suhteessa toisiinsa ja kuvan ylälaitaan.

  Asetelma taas on oikein simppeli ja veikeä, samoin värimaailma. Tämä toimii hyvin myös näin ilman mainittavia varjostuksia, koska väritys on sen verran siististi tehty että se toimii tyylillisenä valintana. Taustaan kaipaisin kuitenkin jotain huolitellumpaa. Veikkaisin sen olevan taivas jossa on pilviä(?), mutta mikään ei oikeastaan määritä valkoisia alueita pilviksi, ja ne sekoittuvat tekstejä ympäröiviin laatikoihin. Lisäksi noin laajalla alueella ja sinisen rajoilla tussinjäljet näkyvät ikävän selkeästi.

  Hahmot ovat hauskan näköisiä, vaikka olisi tietysti kiva lisä, että nuorten kasvonpiirteissä olisi jotain eroja. Erityisesti vasemmanpuoleisin hahmo ja partaveikko ovat hienosti onnistuneita, vaikka harmaahiuksisen päälaki on kumman mallinen. Myös toiset kaksi hahmoa ovat periaatteessa ihan toimivia, mutta kannattaa kiinnittää huomiota symmetrisyyteen. Nyt kasvot ovat vähän vääristyneen näköiset, ja erityisesti kun piirrät tuollaiset piikkileuat, niin kasvojen epäsymmetrisyyden näkyvät helposti. Hiukset ja silmät olet tehnyt kaikille hienosti!

  Lineartista vielä pakko mainita, että hiuksissa ja kasvoissa se toimii hyvin, mutta paikoitellen rajaus kaipaisi minusta vähän siistimistä. Kokonaisuudessaan siis vinous ja kasvojen epäsymmetrisyydet häiritsevät, mutta muuten onnistunut kuva ja oikein hyvä väritys! : )

  Minulta sitten arvosteltavaksi fanarttia Sherlock Houndista.

  //EDIT: Kiitos paljon, pappis! Tuo valon suunta on kyllä ikuinen kompastuskiveni, enkä edes tajua sitä maalatessa – hyvä että huomautit, pitää jatkossa kiinnittää siihen taas enemmän huomiota. : )

  in reply to: Vesivärimaalaus #122322
  Avatarmimeko
  Participant

  Johapossu wrote:

  Itse en menisi maalaamaan tavalliselle A4 vesiväreillä mitään, suoraan sanottuna siitä ei tule kuin kylmää vettä niskaan. Paperi räpristyy ja menee ruttuun, mutta kyllä nuo ohuet maalauspaperitkin menevät liiasta veden käytöstä hieman ruttuun. Olen sen verran noitten maalien kanssa touhunnut että tiedän suhkot hyvin minkälaista paperia kannattaisi käyttää, mutta älkää missään nimessä maalatko tavalliselle paperille vaan käyttäkää maaleille tarkoitettuja papereita.

  Totta kai lopputulos on vesiväreille tarkoitetulla paperilla parempaa, mutta en näe mitään syytä olla noin ehdoton – minusta ainakin on satunnaisesti hauska tuhria ihan kopiopaperillekkin. Väreistä ei tule yhtä hyviä ja paperi ei kestä paljoa työstämistä, mutta esimerkiksi tämän olen tehnyt niin, että maalasin vesiväreillä tavalliselle kopiopaperille ja parantelin tiettyjä kohtia tusseilla, ja kyllä lopputulos on minusta ihan kelvollinen. Kopiopaperia käyttäessä pitää vain huiomioida sen ominaisuudet eikä odottaa, että jälki olisi samanlaista kuin paksummilla papereilla.
  Jos taas paperi käpristyy liikaa (maalasi sitten tavalliselle- tai vesiväripaperille), niin itse odotan että työ kuivuu, kostutan sitten sen nurjaa puolta ja jätän painon alle suoristumaan. Hyvin toimii.

  in reply to: Promarker #121995
  Avatarmimeko
  Participant

  Käytän promarkereita satunnaisesti yhdessä copiccien kanssa, niitä on tuolla hyllyssä ehkä kymmenisen eli aika vähän, mutta sopivasti vähän eri tyyppisiä värejä kuin copicceina joten käyttöä on. Näillä saa kivan tasaista pintaa isommillekkin alueille, ja ainakin puuvärien kanssa käytettynä aika elävää jälkeä.

  Hankalaahan tuo ihmisten mainitsema leviäminen on, mutta jostain syystä x tykkään silti tusseilla paljon enemmän piirtää tavalliselle kopiopaperille kuin hyperohuelle copic paperille, vaikka väri siinä leviäisikin vähemmän. Kyllähän siihen leviämiseen tottuu ja oppii varautumaan, itse väritän nykyään aina tusseilla tehdessäni suoraan lyijykynäluonnoksen päälle ja tussaan rajat vasta värittämisen jälkeen – tuleepahan varmasti siisti lopputulos.

  in reply to: Fanart #121963
  Avatarmimeko
  Participant

  Hohoo, tilanne onkin muuttunut sitten viime viestini.

  Nyt suunnilleen viimeisen vuoden aikana on tullut piirreltyä varmaan enemmän fanarttia kuin tähän mennessä yhteensä – eikä enää vain silloin kun ei ole omia ideoita, kuten ennen, vaan fiilispohjalta silloin kun nyt sattuu inspis iskemään vaikka jotain leffaa katsellessa. Aihepiiritkin ovat laajentuneet huomattavasti, fanarttia tulee piirreltyä/maalailtua niin leffoista, kirjoista, sarjoista kuin peleistäkin ja useimmiten omalle tyylille uskollisena (tosin uutta kokeillen). Tekniikkana lähinnä vesivärit kuten viimeaikoina muutenkin, mutta on jotenkin kiva huomata että pystyy luomaan jotain pientä omaa myös olemassaolevien juttujen pohjalta.

  Jos jotakuta kiinnostaa katsoa minkätyyppisiä töherryksiä niistä sitten tulee, niin deviantARTin fanart kansiooni olen jotain laittanut. Tällä hetkellä on työn alla pieni maalaus Sherlock Houndista ja Moriartysta.

  in reply to: Vesivärimaalaus #121962
  Avatarmimeko
  Participant

  Tämän vuoden alusta olen alkanut maalaamaan vesiväreillä enemmänkin, nykyään varmaan tekniikka jota käytän kaikkein eniten. Tykkään noista Winsor & Newtonin vesiväreistä jotka Michirukin mainitsi, vesiväripaperista taas en ole kovin nirso kunhan paperi ei ole liian tekstuurista (cold press is good for me), mutta se on kyllin paksua (300gsm usually). Voi sitten halutessaan käyttää reilusti vettä ja paperi kestää työstöä. Viimeaikoina olen tosin alkanut yhä enemmän käyttämään perus vesivärikakkujen lisäksi tuubivärejä ja musteita, saa tarvittaessa huomattavasti intensiivisempiä värejä.

  Yhä tosin "maalaan" lähinnä niin että piirrän lieartin perus tusseilla ja käytän vesivärejä pikemminkin värittämiseen, ei siis esim. mitään maisemamaalausta tms. Sitäkin olisi tosin kiva joskus opetella.

  in reply to: Arvostele edellisen piirrustus -ketju #121315
  Avatarmimeko
  Participant

  Ensinnäkin pisteet siitä, että työ on kokonaisuus. Sinulla on myös joitain aika näyttäviä yksittäisiä hahmokuvia, mutta kyllä tässä vain on ihan omanlaisensa ilme kun siinä on selkeästi jokin tilanne, useampia hahmoja ja tausta.

  Ottaen huomioon kuinka paljon hahmoja olet kuvaan laittanut, niin tällainen yksinkertainen tausta sopii oikein mainiosti, erityisesti kun olet hyvin onnistunut luomaan syvyysvaikutelman ettei tausta "yksinkertaisuudestaan" huolimatta näytä hutaistulta. Sielläkin on kuitenkin jotain tuomassa elävyyttä (muutama taustahahmo kauempana, yläkulmassa kaide&katuvalot). Lähinnä taustassa häiritsee, että horisontti on vinossa! Kuinka ihmeessä niin on päässyt käymään? Ja lisäksi veteen heijastunut aurinko näyttää olevan väärässä kohdassa ottaen huomioon mistä päin itse auringonsäteet tulevat, peilikuvanhan pitäisi olla varsinaisen auringon alapuolella. Ja kun valaistuksesta puhutaan, niin hahmot kyllä tarvisivat myös varjot.

  Mitä hahmoihin muuten tulee, olet luonut tilanteen hyvin. Kenji on fiksusti keskellä kuvaa, ja hahmot ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Pidän siitä miten sinulla on selkeästi omanlaisesi tyyli (eivät ne pitkät kaulat joista aina välillä mainitset haittaa ainakaan tässä työssä), mutta siitä huolimatta ihmisen perus anatomia kaipaa vielä treeniä. Erityisesti hartioiden seutu näyttää monilla hahmoilla epäluonnolliselta. Tästä tosin saattaa olla vähän turha mainita, koska vaikka edelleen piirrät hahmoille turhan ulkonevat olkapäät, olet selvästi kehittynyt paljon kun uudempia töitäsi katsoo. Myös siistimpää rajausta jään paikoitellen kaipaamaan: toimintakohtauksissa tyylisi tukee fiilistä, mutta tämän tyyppisiin kuviin sopisi mielestäni siistimpi lineart.

  Sitten vielä väritys. Vahvat vihreät, siniset ja punaiset ovat kivoja ja näyttää hyvältä kun olet käyttänyt muutamaa eri ihonväriä myös vaaleammissa hahmoissa, mutta muuten tähän sopisi minusta vielä rohkeampi väritys. Aurinkoiseen kesäfiilistelykuvaan sopisivat vahvemmat varjostukset ja kirkkaammat, monipuolisemmat värit. Näinkin työ toimii, mutta vaikutelma jää kaikista hyvistä elementeistä huolimatta vielä vähän vaisuksi.

  …Hope this helped?
  //EDIT Good to hear. Ja mitä linearttiin tulee, niin eihän ohuus mitään haittaa jos lopputulos on siisti, ei kai sitä väkisin tarvi tussiteriä käyttää jos ei tunnu omalta? : P Hyvää jälkeä saa ihan perus rajaustusseillakin jos vaan treenaa.

  Minulta sitten vähän fanarttia (vaikkei vissiin suoraan mistään tietystä sovituksesta) joka ernun suosikkiteoksesta, Liisa Ihmemaassa.

  in reply to: Off-Topic #121193
  Avatarmimeko
  Participant

  Onnittelut Kyokalle tervehtymisestä ja Southpawille kämpän löytämisestä! That’s awesome, dudes!

  Pff, teitä onnellisia epäsosiaalisia! Tuntuu ettei minulle ole tänä kesänä jäänyt paljoakaan omaa aikaa kun on
  tullut pyörittyä sen verran paljon kavereiden kanssa ja erityisesti alkukesä meni mökiltä toiselle ravatessa. Ehdottomasti kyllä mukavaa ja silleen, mutta en jotenkin ollut edes tajunnut ennen kuin tällä viikolla, kun
  ehdin pitkästä aikaa piirtää jotain. Jotain, mistä olen btw oikeastaan melkein ylpeä. : P Olen niin kovin huono
  sommittelussa ja taustoissa, mutta tuohon sain suht. järkevästi useamman hahmon, vaikka aiheena onkin
  Alice in Wonderland(eikä kunnollista taustaa vieläkään ole)… Mutta hei, sehän on kaikkien pikku ernujen suosikki, joten kai
  minun ennemmin tai myöhemmin täytyi vaikka ihan vaan velvollisuudentunnostakin piirtää jotain siihen perustuvaa.

  in reply to: Off-Topic #120824
  Avatarmimeko
  Participant

  Blackbeard wrote:

  Tuli katsottua nuo Walking Deadin 6 jaksoa sitten yhteen putkeen. Vaikea sitä on uskoa, mutta totta se on. Oikeasti laadukas draamasarja zombie-epidemiasta. Yleinen positiivinen palaute ja Frank Darabount (Shawshank Redemption, Green Mile) puikoissa saivat ostamaan boksin. Lavasteet, puvustus, meikit, efektit, kuvauspaikat ja ennenkaikkea itse kuvaus olivat upeita. Näytteleminen oli tasaisesti hyvää, ja käsikirjoitus tosiaan zombienlahtaus tarinaksi jotain varsin hienoa. Olihan juonessa reikänsä ja eihän siitä pääse yli millään, että täysin uskottavaa zombierainaa voi tehdä sitten millään. Mutta Walking Dead oli erittäin hyvä yritys, ja hemmetin hyvä ja tyylikäs sarja. Oikeastaan suurin vika sarjassa oli, että sitä oli vain 6 jaksoa. Noh, onneksi kakkoskaudelle on luvattu kokonaisest 12 jaksoa.

  Allekirjoitan lähes kaiken tuon. Katselin sarjan kavereiden kanssa syksyllä sitä mukaa kun jaksoja tuli ulos, ja hienohan se oli. Juonen pienet epäloogisuudet olen valmis jättämään huomiotta koska pääpiirteittäin homma pysyi kasassa aika hyvin, lähinnä hahmosuunnittelu alkoi kauden loppua kohden pänniä niin pahasti että meinasin lopettaa katsomisen. Mutta se on kuitenkin vain yksi osuus isossa kokonaisuudessa joten onnistuin jättämään omaan arvoonsa ja keskittymään niihin hyviin puoliin. Onneksi. Kakkoskautta odotellessa siis~

  Joku mättää kun alkukesä on mennyt paljolti kavereiden mökeillä ja aina on ollut vilpoisaa tai satanut, ja nyt kun olen ollut melkein viikon kotona niin on tällaiset helteet. : D Hupsua. Ai miten niin mökkeilyä suunnitellessa voisi vilkaista säätiedotuksiakin?

  in reply to: Arvostele edellisen piirrustus -ketju #118489
  Avatarmimeko
  Participant

  Ihan ensimmäisenä pakko sanoa, että jos kuva on skanneria isompi, niin sen voi aina skannata kahdessa osassa. Kun kuva on näin yksinkertainen niin on oikeasti häiritsevää että se on aivan liian ahtaasti ja jopa teksti johon kuva perustuu näkyy vain osittain. Tulee niin hutaistu fiilis.

  Muutenhan tämä on yleisilmeeltään ihan peruskiva, varsin suoraviivainen kuvitus. Värimaailma on mukavan rauhallinen, ja pelaa hyvin yhteen, mutta kaipaisi vähän monipuolisuutta. Saisit ihmeitä aikaa jo käyttämällä useampia eroavia ruskean sävyjä, ja kenties myös aavistuksen muita värejä esim. Varjostuksissa. Väritys on myös skannatussa kuvassa aika rakeista joten eri elementtien tekstuurit eivät oikein erotu.

  Käsi (ja omena) on tosiaan varsin hyvin piirretty, mitä nyt vahvat mustat viivat rystysiin asti saavat etu- ja keskisormen näyttämään turhan pitkiltä. Muuten olet saanut tuon käden asennon etc. Oikein mainiosti ja luonnollisen näköisesti tehtyä.

  Käärmeessä kumminkin on useita pikkujuttuja joita itse muuttaisin. Ensinnäkin, voi olla että tuon mallisiakin käärmeitä on olemassa, en tiedä, mutta useimmiten ne ovat kyllä suhteessa paksuuteensa paljon tuota pidempiä. Pää on myös varsin iso ja… no, liian palikka. Työsi näyttää kuitenkin more or less (semi)realismiin pyrkivältä, joten käärmeen paikoittainen epärealistisuus pistää silmään. Siitä myös puuttuu käärmeiden ”sulavuus” osittain lyhyyden vuoksi, mutta myös koska sen ääriviivat ovat niin muhkuraiset.

  Kaikenkaikkiaan tämä siis on peruskiva ja käsi+omena näyttää oikeasti tosi hyvältä, mutta muuten aika luonnosmainen juuri noiden (semi)realistisuutta syövien piirteiden, varsin yksipuolisen värityksen ja tietysti kuvan rajauksen takia. Yleisilme kohenisi huomattavasti jo jos työ näkyisi kokonaan, se olisi vähän vähemmän rakeinen ja valkoiset osat (ya’know, tausta etc.) näyttäisivät puhtaammilta. : )

  Tällainen sitten. (Haha vain kaksi viestiä tämän ja edellisen postaukseni välissä, eikä edes hävetä!)

  in reply to: Off-Topic #118181
  Avatarmimeko
  Participant

  mansikka94 wrote:

  Toissayönä sai myös meidän koira pentuja. Joka kerta kun on kävelemässä ohi niin jää jumiin katsomaan kuinka söpöjä ne on… > w <

  Onnittelut! Niiden hoitamisessa sitä sitten on hommaa, tuliko isokin pentue ja aiotteko itse pitää yhtään?
  Näillä näkyminen meidän koirammekin saa kesäpennut, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.
  mansikka94 wrote:

  Ja se mimekon Amnesiakuva on tosiaan hieno.

  Why, thank you. Niitä on kyllä vissiin tulossa lisää… Sellainen fanartin piirto fiilis vaihteeksi, kun nyt innostuin pitkästä aikaan kokeilemaan ihan vaan Micron markereilla mustavalkoista töhertelyä. Olin unohtanut miten hauskaa se on, koettaa niillä saada varjostukset, eri materiaalit ja muut kohdalleen. Plus, olen vakaasti sitä mieltä että Amnesia fandom tarvii lisää fanarttia VANHASTA Alexanderista joka oikeasti näyttää vahalta. C’mon, parisataa vuotta vanha ryppyinen iivul kääpä, miten siitä muka saa bishien? Eww.

  On muuten hämäävää, joka pirun kerta kun jossain on Blackbeardin viesti katson edelleen että se olisi Inu-Mimin. Sitä se avatar joskus teettää.

  in reply to: esikuvanne #118057
  Avatarmimeko
  Participant

  Ai miten kiva aihe~ Inspiroidun helposti kaikenlaisesta ja haen niin tietoisesti kuin tiedostamattakin jatkuvasti vaikutteita kaikesta kivasta mitä näen. Minulla ei ole mitään suuria, kaikkein merkityksellisimpiä piirtäjäesikuvia joita olisin vuosikausia palvonut, mutta kyllähän näitä kunnioitusta ansaitsevia ja minullekkin uusia ideoita antavia tulee jatkuvasti uusia. Kieltäydyn pitäytymästä mangakoissa, ihan vaan koska mangakat eivät minulle ole niitä läheskään suurimpia esikuvia.

  Tällä hetkellä Yoshitaka Amanon työt tekevät suuren vaikutuksen. Viivan käyttö on ihailtavan hienovaraista ja elävää, väritys niin vaihtelevaa että joka työstä löytää uusia, uniikkeja piirteitä. Hän myös hyödyntää erilaisia asentoja ja kuvakulmia minua miellyttävällä tavalla ja ulottaa kulloinkin kuvattavan hahmon persoonallisuuden myös taustoihin ja kuvan abstrakteihin elementteihin. Very pretty.
  Takato Yamamoto taas vaikuttaa minuun tällä hetkellä kenties eniten. En kaipaa taiteelta välttämättä minkäänlaista makaaberiutta, mutta ei se häiritsekkään jos työt kuitenkin ovat näin… kauniita. Siihen se analyysi varmaan jääkin. Kaunista. Kaunista jälkeä ja huolella tehtyjä, kiehtovia kuvia, hahmoilla arvoituksellisia ilmeitä ja kokonaisuudet vain ovat täydellisiä juuri sellaisenaan.
  Vähän aikaa sitten löysin myös uudelleen Harry Clarken hienouden kun sain käsiini hänen kuvittamansa englanninkielisen Edgar Allan Poen kokoelman. En voi kuin suositella tutustumaan.
  Velvollisuudentunnosta täytynee laittaa myös edes yksi kunnon mangaka. Shoen viesti muistutti, että kyllä se Kouta Hirano ansaitsee maininnan. Tyyli vain on riittävän hyvässä mielessä persoonallinen ja viivankäyttö erottuu edukseen, joten minuun osui ja upposi (Oh my god, en lakannut pitämästä Hellsingistä vaikka se käännettiin : D )

  Näiden lisäksi aivan yhtä vahvoja esikuvia ovat ihan amatööripiirtelijät. Ihmiset, jotka jaksavat panostaa vaikka kyseessä olisikin vain harrastus, joilla on oma persoonallinen tyylinsä ja oivaltavia ideoita, sekä rohkeutta ja taitoa käsitellä töissään myös erilaisia teemoja.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 720 total)