Otakucat

Forum Replies Created

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Mangaa suomeksi, englanniksi vai japaniksi? #125575
  Otakucat
  Participant

  Yleensä Suomeksi, mutta lähiaikoina olen alkanut keskittyä enemmän netistä tilattuihin englanniksi käännettyihin sarjoihin. Suomen käännöksissä valikoima ei ole mikään kehuttava(lehtihyllyissä suorastaan onneton). Toki tilannetta auttaisi se, että niitä muutamia sarjoja joita suomessa käännetään ostettaisi mahdollisimman paljon. Koko ajan ollaan kuitenkin menossa parempaan päin.

  in reply to: Soul Eater #125384
  Otakucat
  Participant

  Keskustelun ekalla sivulla puhuttiin lähinnä Soul Eater animesta, mut tää keskuateluosiohan on mangalle ? Pysytään siis aiheessa!

  Itse pidän tästä sarjasta todella paljon! Oli yks mun lemppareista jo ekasta pokkarista lähtien. Ymmärtääkseni sarjan pituus on yli 22 pokkaria? Eli ihan mukavan pituinen. Tarina on mielenkiintoinen ja pitää ainakin minut hyvin otteessaan. Tykkäsin todella paljon myös siitä kun tuli näitä uusia hahmoja. Toivottavasti on yhtä persoonallisia kun nää aikasemmat. 😉

  in reply to: Tiedä japanilainen nimesi #125374
  Otakucat
  Participant

  Kitamotoka 😆

  in reply to: Japanin kieli #125369
  Otakucat
  Participant

  Haen ens syksynä kansalaisopiston japanin kielen alkeiskurssille siitä syystä, että meen pariks viikoks Japanii partioleirille parin vuoden päästä ja muutenkii oon kiinnostunu Japanin kielestä ja kulttuurista. Oon vähän harjotellu sanoja & kirjotusmerkkejä itekseni, mutta se kieli on nii monimutkanen, etten usko siitä olevan paljookaa hyötyy.

  VINKKEJÄNI ALKUUN PÄÄSEMISEEN:

  – Kuuntele japanilaisten puhetta
  – Jos mahdollista, katso joskus animea japaniksi (jos ei muuten ni ihan vaa kokeeks)
  – Kuuntele japanilaista musiikkia

  & jos haluaa kunnolla oppia kannattaa etsiä jostain hyvä opettaja tai hakea kielikurssille

  in reply to: Fillerit #125368
  Otakucat
  Participant

  Japanissa nää ’länsimaalaisittain’ nimitetyt fillerit nähdää ihan eri tavalla. Siellä ajatellaan, että anime-sarjojen kattominen on kokemus itessään, eikä selkeetä juonikaarta välttämättä tarvita. Voihan se ärsyttää kun sarjoja pitkitetää ’turhaa’, eikä kaikissa jaksoissa välttämättä tapahdu mitään, mikä edistää juonta, mut se on japanilainen tyyli. Fillereitä on monissa sarjoissa ja ne kuuluu japanilaisee animaatioo.

  Jos fillerit kerta ärsyttää niin toden teolla en usko, että kukaan teitä pakottaa katsomaan animea ylipäätään.

  in reply to: Piirto-oppaat #125367
  Otakucat
  Participant

  Mun mielestä on hyvä, että on paljon erilaisia & erilaisille piirtäjille suunnattuja oppaita. Itse omistan muutaman ja ne on kyllä auttanu tosi paljon harjottelussa. Sit ku on oppinu perus asiat, ei niistä enää kannata hirveemmin ottaa mallia vaan keksii mielummin ite. Siinä kehittyy luovuus ja kekseliäisyys, mitkä on piirtämisessä tosi hyviä ’taitoja’. Jos haluaa oppia piirtämään ei oo kuitenkaa mikää pakko hankkii piirustusopasta, vaan voi kattoo apua vaikkapa netistä. YouTubessa on paljon videoita joiden avulla pääsee helposti alkuun. Itelläni on myös puhelimessa sellanen sovellus, jossa opetetaan samoja asiota kun tavallisissa piirto-oppaissa.

  in reply to: Mitä animea seuraat tällä hetkellä? #125366
  Otakucat
  Participant

  Ite seuraan tällä hetkellä Soul Eateria ja Kanonia.

  Soul Eater on tällä hetkellä mun ehdoton lempparisarja. Hahmoja on mukava seurata ja niihin on helppo samaistua. Tunnarit, vähän vinksahtaneet taustamusiikit & persoonallinen piirtotyyli on mun mielee. Lisäks luen Soul Eater-mangaa, josta tykkään kans tosi paljon, mut animessa pääsee paremmin oikeesee tunnelmaa.

  Kanon on rauhallinen ja silmää miellyttävä sarja. Rakastan kaikkia muita hahmoja paitsi Makotoa, joka on tosi ärsyttävä. 🙁

  Kaveri on hehkuttanu ja suositellu mulle Sword Art Onlinea. Jokatapauksessa aion jossain vaiheessa katsoa sen sarjan, mutta onko teillä muilla kokemuksia & mielipiteitä siitä?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)