Jaylie

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 64 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Japani, geenit & ulkonäkö #50248
  Jaylie
  Member

  Minorea wrote:

  Itsellä japanilainen kirjekaveri oli kanssa vaaleahiuksinen, tosin luonnostaan, jota kummastelin hirveästi. Tällä oli vaaleanruskeat hiukset vaikka oli puhdas japanilainen ja koko perheellä muuten mustat. Hyvä varmaan äidin yrittää miehelleen selitellä, että kyllä tyttö on sinun ihan varmasti.

  Johtunee siitä, että ne joilla on tummat hiukset/silmät (nää kulkee usein käsi kädessä, ei läheskään aina kuitenkaan) saattaa kantaa myös resessiivistä eli peittyvää ominaisuutta, ja jos ne perii molemmilta vanhemmilta, ilmenee ominaisuus vaaleahiuksisuutena ja sinisilmäisyytenä. Että näin.

  in reply to: Jääkiekko #48898
  Jaylie
  Member

  En varsinaisesti seuraa jääkiekkoo, mut kyllä sitä aina välillä peliin tulee mentyä, ihan viihdyttävää. HPK rulettaa 😛 En oo vielä käyny kattoon niitten uutta ja upeaa Patria-areenaa, täytys käydä joku kerta.

  in reply to: Koulu #48381
  Jaylie
  Member

  Joo-o tänään oli äidinkielen ylioppilaskokeen toinen osa, eli nk. essee koe. Eli tarkoituksena on kuuden tunnin aikana vääntästä yksi hieno ja täydellinen 4-5 sivun essee joka arvostellaan asteikolla 0-60 viiden pisteen välein. Aiheet voi olla pelkkiä otsikoita tai vaihtoehtoisesti aineistopohjaisia. Ite kirjotin jäätiköiden sulamista käsittelevien artikkeleiden pohjalta esseen. Toivon saavani n. 45 pistettä, sain saman verran preliminäärikokeesta, eli harjotuskokeesta. Mites muut jotka kirjotti tänään?

  in reply to: IRC-galleria #48089
  Jaylie
  Member

  Niji wrote:

  Ensinnäkin olen katkera siitä että siellä on todella paljon niitä jotka eivät irkkaa. Irkkaajillehan se tehtiin.
  Onhan galleriassa hyviä ja huonoja puolia vaikka kuinka paljon mutta ei kannata heti poistaa profiilia jos joku tulee sanomaan jotain.
  No kumminkin mut löydätte nickillä: janniq

  Jep, sama.. näin tässä yks päivä maikkarilla mainoksen.. -_____-’ ei näin.

  in reply to: Hevi #47885
  Jaylie
  Member

  Hant wrote:

  Metalli musiikki on suosikki genreni, ja lähes kaikki kuuntelemani bändit kuuluvatkin siihen,
  näitä bändejä ovat mm:
  Sonata Arctica
  Turisas
  Ensiferum
  Finntroll
  Korpiklaani
  Kiuas
  MoonSorrow
  Wintersun
  In Flames
  Vreid

  Päätämpä listan tuohon…
  Jos tarkempia ollaan, niin viikinki/pakana metalli kolahtaa minuun lujaa, ja mielestäni suomalainen metalli on parasta musiikkia maailmassa. 🙂
  Mutta tottakai hyvää metallia löytyy muualtakin.

  Kyllä, näin. Tosta listasta kolahtaa Turisas (ehdottomasti, ne kun täältä Hämeenlinnasta kotosin) ja Korpiklaani, Kuusurukin joskus, samoin Ensiferum ja Finntroll. Ulkomaisista viikinkimetallin edustajista Fär-saarelainen (oon käyny paikanpäällä ^^) Týr ja sveitsiläinen Eluveitie. En ennen tykänny moisesta musiikista, mutta pikkusiskoni tutustutti tähän kauniiseen maailmaan. Aivan loistavaa musiikkia!

  in reply to: Re: Sangatsu-miitti #47884
  Jaylie
  Member

  Pientä offtopiccii tähän alkuun, mutta edellisen kirjottajan allerkijotus on kyllä paras mitä täällä on tullu vastaan; Turisaksen Sahtiwaari <3<3 Ah, niin kaunista.

  Ja asiaan. Niin siitä päivästä, että mikä päivä, jos lauantai ei kerta käyny?
  //edit siis joku oli sit sanonu, et ei sunnuntai, niin käviskö se perjantai sitten? Vai oliko sitä ees perjantaina..? 😕

  in reply to: Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset #47698
  Jaylie
  Member

  pikku-oRkki wrote:

  Jaylie wrote:

  Nii ja eikö oikeestaan kävis termi synkretismikin toisaalta joka viittais sitten taas enemmän uskontojen oppiin eli esim. kristinuskoon liitettäis vaikka buddhalaisuuden ajatus sielunvaelluksesta.

  Periaatteessa kävis, mutta synkretismi tarkottaa kuitenkin enemmän sitä, että uskonnot ovat sekoittuneet uudeksi, yleisesti tiedossa olevaksi uskonnoksi. Esim sikhiläisyys syntyi Intiassa hindulaisuuden ja islamin oppeja sekoittaen. Se on kuitenkin vähän eri asia, kuin että joku yksittäinen ihminen omassa maailmankatsomuksessaaan noukkii yksittäisiä asioita useista eri uskonnoista tai katsomuksista. Siksi en käyttänyt synkretismi-termiä (:

  Mutta tämä nyt on taas pilkunviilausta, se kun on aina niin muuukavaaa u_u’

  Okei, hyvä tietää. Meijän oppikirjassa sitä selitetään jotenkin niin hassusti, että oon saanu jotenkin epäselvän käsityksen tosta.

  in reply to: Japanin kieli #47662
  Jaylie
  Member

  ウエートレス ("veetoresu")=(eng. waitress) tarjoilijatar , ウエーター ("weetaa")=(eng. waiter) tarjoilija. Tää on lainasana, joten kirjotetaan katakanalla.

  in reply to: Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset #47661
  Jaylie
  Member

  pikku-oRkki wrote:

  94Riko wrote:

  Luin joskus alkuvuodesta Barack Obaman äidin kirjoitusta, joka kirjoituksen mukaan valitsi eri uskonnoista kaiken minkä halusi, ja "sekoitti" . Pidin paljon siitä ajattelutavasta, mutta toinen juttu voisiko sitten itse tehdä niin.

  Musta tolle on useitakin termejä, mutta yks on ainakin uskonnollinen pluralismi, mikä tarkottaa moniarvoisuutta. Eli nimenomaan sellanen ajattelutapa, missä otetaan aineksia ja vaikutteita useasta eri uskonnollisesta suuntauksesta tai uskonnosta.

  Mun mielestä toi ajattelutapa on omalla tavallaan ihan viehättävä, mutta toisaalta jotenkin – itsekäs. Tai siis, siinä vähän niin kuin ’luodaan oma uskonto’; kaavitaan kermat päältä/parhaat palat ja ympätään ne yhteen. Itsestäni ainakin tuntuisi ristiriitaiselta ajatella, että kaikki uskonnot ovat oikeassa. Ei se mielestäni onnistu, koska on monia opillisia eroja, jotka ovat ristiriidassa keskenään ja siten toisensa poissulkevia. Mutta jos ihminen itse kokee rauhaa itse laatimassaan uskonnossa, niin ei kai siinä mitään. En vaan ymmärrä, miten sen voi kokea luotettavana ja vakaana, jos ainoa pohja, mille perustaa, on oma mieli ja mielenmukaisuus.

  Nii ja eikö oikeestaan kävis termi synkretismikin toisaalta joka viittais sitten taas enemmän uskontojen oppiin eli esim. kristinuskoon liitettäis vaikka buddhalaisuuden ajatus sielunvaelluksesta.

  in reply to: Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset #47556
  Jaylie
  Member

  Tiituli83 wrote:

  DJ Jack wrote:

  Mutta jos ei ole siitä eroamisestakaan, niin miksi suotta vaivautua?

  Ei tarvitse vaivautua maksamaan kirkollisveroja 😈

  (sori tuli vähän lyhykäinen viesti -.-’)

  Ne vähennetään suoraan palkasta, no problemo. Ei tuloja=ei kirkollisveronmaksua

  in reply to: Kirjallisuus #47218
  Jaylie
  Member

  Lukeminen on aivan ihanaa. I just love it. Ilman kirjoja ja musiikkia, olis mun elämä aika hukassa 😀
  No joo, itse aiheeseen. Lempi genreni on ehdottomasti fantasia, mutta kaikenlaista muuta laidasta laitaan on tullu luettua. Pienempänä olin aivan hulluna heppakirjoihin, mutta sitten Harry Potter vei mennessänsä fantasian pariin. Potterista Tolkieniin, Taru Sormusten Herrasta, Hobitti eli sinne ja takaisin, Silmarillion tuli luettua siinä 5-6 luokalla ekan kerran. Samaan syssyyn taisin lukaista Maameren tarinoiden 3 ensimmäistä kirjaa. Nyttemmin olen ihastunut Robin Hobbin Näkijän Taruun ja Lordi Kultaisen taruun. Aiiivan ihania. Samoin historian opiskelun myötä historialliset romaanit ja etenkin hovielämään sijoittuvat kirjat kiinnostavat. Viimeksi luin Karleen Koenin Mustat Enkelit, joka sijoittuu Englannin ja Ranskan hoviin Kaarle kuninkaan aikana.

  in reply to: Uskonnolliset/aatteelliset vakaumukset #47216
  Jaylie
  Member

  Tän viikon Apu-lehdessä oli muuten aika mielenkiintonen artikkeli aiheeseen liittyen, kandee lukasta se.

  in reply to: Koulu #47149
  Jaylie
  Member

  Blackbeard wrote:

  Nyt on ylioppilaskirjoitusten äidinkielen tekstitaidon koe ohi. Olen ylpeä suorituksestani; lähdin ensimmäisenä pois salista, eli voitin! 😀

  in reply to: Re: Sangatsu-miitti #47105
  Jaylie
  Member

  joo why not. Jos vaan oon Suomessa. Onko Animeconin aikataulusta tietoa, millon se on?

  in reply to: Japani & käytöstavat #47078
  Jaylie
  Member

  hese-chan wrote:

  Tuli mieleen yksi asia, kun luin noita syömäpuikko juttuja. Niin olen vasenkätinen haittaako se kun syö puikoilla?? Olen jostain kuullut, että on epäkohteliasta syödä vasemmalla kädellä, mutta kuulin sen kyllä ystävältäni, joka tietää Japanista… Ehkä 1/10…. tai miten se kirjoittettiinkaan….

  Mä oon miettiny ihan samaa, mut ei kai siinä oo vaan muuta vaihtoehtoo, kun syödä vasemmalla kädellä, ellei sit opettele oikeella. Tuottaa kyllä hankaluuksia 😀

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 64 total)