shiRO

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 159 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: One Piece #123952
  shiRO
  Member

  Neptunus-veljekset esiteltiin merenmiehinä, vaikka tarkoitus oli varmaan nereidiä käyttää? Magmag-marjan olisi voinut laittaa magmamagmaksi kahden tavun perinnettä noudattaen (japaniksi varmaan käytetty magua kun koko sana ei olisi oikein mahtunut?). Eipä siinä muuta.

  in reply to: Shoonen! #121532
  shiRO
  Member

  SlamDunk wrote:

  En nyt tiedä, minne muualle tän nyt kirjoittaisi, niin pistetään nyt tänne.
  Eli nyt oli Shoonen Jumpissa tuplanumero viime viikon keskiviikkona. Mutta, miksi se on tuplanumero. Lukuja ei kuitenkaan tule kuin se yksi, että mistä se kaksinkertaine sivumäärä sitten tulee.

  Eipä tässä muuta.

  Tuplanumero on vain nimitys sille numerolle, joka yksin tulee ulos kahden viikon aikana. Sivumäärä pysyy samana kuin muissakin numeroissa.

  in reply to: Off-Topic #120763
  shiRO
  Member

  erakko wrote:

  Jossain lapussa minkä sain postitse oli listaus näistä "aloista" tjsp, kirjuria sissiä yms. Niiden vieressä oli sitten aina kuinka monta päivää koulutus kestäisi. Vaihtoehtoni ovat siis ne jossa on 180 pv? No tietysti, enhän minä voi mennä 365 päivän koulutukseen ja jättää homma kesken… mutta niistä pitää nyt katsoa, on sitten vielä todennäköisempää että voin olla vain sen puoli vuotta. Aika tyhmästi olen tehnyt kun en ole tutustunut pätkääkään näihin juttuihin ja parin viikon päästä siellä pitäisi jo olla.

  Noistakin voi joutua aliupseerikouluun, joka siis tarkoittaa vuoden palvelusta. Ja voivathan ne katsoa myös sinulle jonkun pidemmänkin koulutuksen soveltuvan paremmin, koska nuo koulutustoiveethan ovat tosiaan vain toiveita.

  Blackbeard wrote:

  Kyllä siellä jonkin verran omaan palvelusaikaansa pystyy vaikuttamaan. Ensisijaisesti pidempiin palvelusaikoihin ainakin Tykistöprikaatissa otettiin vapaa-ehtoisia. Muutama tapaus joka sai kaikista testeistä liki täydet pisteet enemmän tai vähemmän pakotettiin jäämään pidemmäksi aikaa.

  Varmasti melkein kaikki vapaaehtoiset ainakin noille pidemmille palveluksille otetaan, mutta ei sekään määrä taida riittää kun aina sinne joitakin epäonnisia pakotetaan. Taitaa kuitenkin olla harvassa ne, joita se armeija ihan tosissaan kiinnostaa sen vuoden verran.

  in reply to: Off-Topic #120756
  shiRO
  Member

  erakko wrote:

  Viimeinen viikko töissä. Sitten loma, ja tukka lähtee 🙁 Keskustellaseni erään automatkan isäni kanssa päätin nyt että armeijassa en ole kuin sen puoli vuotta. Nähtävästi se että kuinka pitkää armeijassa aikoo olla on sitten pakko mennä loppuun, sitä ei voi jättää noin vain kesken. Eli jos Rovio Academy järjestetään ja minä meinasin sinne pyrkiä, pelkästään 9 kuukauden palvelusaika olisi jo ongelmallista. Että puolella vuodella mennään, ja tullaan sitten viettämään luppoaikaa tähän samaan työpaikkaan. Tietokoneita korjaamaan ja paketteja jakelemaan :3

  Kannattaa muistaa, jos et jo tiedä, että puolella vuodella pääseminen ei ole selviö. Voi hyvinkin olla, että sattuu huonompi tuuri ja sinut laitetaan pidemmälle palvelusajalle. Siinä vaiheessa omalla tahtomisella ei ole paljoa väliä, vaikka onhan siinä aina pieni mahdollisuus vielä saada oma tahto läpi. Ainahan sitä tosin voi yrittää olla olematta missään erityisen hyvä ja katsoa jos sillä pääsisi vähemmällä.

  in reply to: One Piece #120738
  shiRO
  Member

  Pisti tuossa kirjaa 41 uudelleen lukiessa silmään miten Akainu haasteli aivan normaalia suomen kieltä. Rikkoohan se sinällään vähän jatkuvuutta, mutta eipä sitä savoa olisi kannattanutkaan pudottaa pois näiden parin puhekuplan takia. Tuli vain mieleen, että puhuuko Akainu japaniksikin murtaen, ja jos puhuu niin oliko puhetyyli olemassa jo Robinin takaumassakin? Jos kääntäjältä saisi muutaman sanasen.

  58 tosiaan oli hyvä osa, mutta kuten mainittiin, niin joillakin sivuilla näytti olevan valkoista reunaa vähän turhan paljon. Aivan kuin olisin lukenut saman vian olleen alkuperäisessäkin versiossa, jonka jälkeen numerosta julkaistiin vielä kaksi virheitä korjaavaa painosta. Ja oli muuten lipsahtanut yhteen puhekuplaan lippueamiraali kontra-amiraali Sakazukin tilalle.

  in reply to: Off-Topic #120735
  shiRO
  Member

  Silent_Assasin wrote:

  eikä PS1:n eikä PS2:n pelejä pysty millään tällä hetkellä markkinoilla olevalla PS3-mallilla pelaamaan.

  Oikeastaan PS3 kyllä pyörittää PS1-pelejä, oli malli mikä hyvänsä.

  in reply to: One Piece (spoiler) #120570
  shiRO
  Member

  Mikila wrote:

  Nähtiinpähän Jimbeinkin naamalla se kuuluisa "silmät pomppaa päästä" -ilme. Hah, Zoro Usopp ja Brook jäi kiinni. Mut miten ihmeessä kun Zoro kerran antoi Hodille selkäänsä? Toivottavasti se selitetään jossain vaihees.

  Johan se ilme nähtiin jo luvussa 619. Ja Hodillehan syötettiin ES-pillereitä sen jälkeen kun Zoro häntä viilteli, jonka jälkeen hän otti Zoron ja muut kiinni – tämäkin luvussa 619. Zorolla loppui tuossa vaiheessa myös happikin.

  in reply to: One Piece #120487
  shiRO
  Member

  Mikila wrote:

  En ole varma onko tämän Ener -jutun selitys spoileri vai ei, joten pistän varmuudeksi vaalealla. Poistakaa jos koette liian spoilaavaksi, vaikkei minusta ole kyse isosta asiasta:

  Aura eli haki ja mantra ovat sama asia

  Spoilauslinja jatkuu:

  Mantra on sama asia kuin auran yksi osa-alue, eli juuri tuo liikkeiden ennakointi. Sillä ei ole mitään tekemistä auran kahden muun osa-alueen kanssa, eli valtiaan auran sekä sen millä pystyy koskemaan Logia-voimaisiin (ja siirtämään auraansa esimerkiksi juuri näihin nuoliin).

  Tätä kannattanee jatkaa spoiler-ketjussa.

  in reply to: One Piece (spoiler) #120297
  shiRO
  Member

  Luultavasti Hodi lavasti tai pakotti piraatin tekemään salamurhan. Hodin ilme Fisher Tigerin vierailun aikana herätti jo omat epäilyksensä miehen ajatuksenjuoksusta. Salamurha kyllä toisaalta voisi olla ihmisten omia tekosia, mutta adressien polttaminen oli jo turhan suunniteltua satunnaisen piraatin työksi.

  in reply to: One Piece #119893
  shiRO
  Member

  Jostain aikoinaan luin, että ainakin Oda saa jokaisesta myydystä kirjasta 40 jeniä. Tulojahan taitaa tulla myös oheistuotteiden myynnistä sekä tietysti normaalista palkasta.

  in reply to: One Piece #119497
  shiRO
  Member

  Se, että sanot Valkoparralla olevan pirunmarja, on jo itsessään spoileri.

  in reply to: One Piece #119416
  shiRO
  Member

  Dents wrote:

  Sam-san on Odan välillä taustalle piirtämä hahmo, esiinty kai ekaa kertaa Alabastassa.

  Oikeastaan väkijoukossa Arlongin kukistumisen jälkeen.

  in reply to: One Piece #118406
  shiRO
  Member

  Onko mitään sujuvaa käännöstä lopulta sitten löytynyt käytettäväksi?

  in reply to: One Piece #118158
  shiRO
  Member

  Hyvä käännös jälleen. Yksi asia jäi mietityttämään englanninkielistä käännöstä lukeneena: luvussa 544 Crocodile puhui vanginvartijapedoista termillä "awakened zoan users", eli aivan kuin niissä olisi jotain eroa normaaleihin fauna-voimaisiin. Suomennoksessa puhuttiin kuitenkin vain faunatyypin marjaväestä. Jos kääntäjältä saisi sanasen asiasta, niin olisin kiitollinen.

  in reply to: One Piece (spoiler) #117044
  shiRO
  Member

  Killer ei reagoinut mitenkään Luffyyn, joka on jo yksi hyvä peruste väitteen kumoamiseen. Lisäksi en usko, että Sabo liittyisi jonkin aloittelijapiraatin riveihin alaiseksi. Jos Sabo tekee paluunsa, se tulee olemaan merkittävämmässä asemassa. Ja kovin pitkä aika tehdä ilmestyminen Grand Linella, varsinkin kun Sabo oli kolmikosta ensimmäinen, joka nosti purjeet ja lähti merille (eikä mikään hoitokaan kestä varmasti kymmentä vuotta).

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 159 total)