SilverCeleb

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Off-Topic #141853
  SilverCeleb
  Participant

  A P U A kylläpä täällä näyttää kertakaikkisen kummalliselta! Tosin on toki hauskaa, että foorumille pääsee näin yhdeksän jälkeenkin. Mutta kun tämä on niin pieni… Tosin tavallaanhan se käy järkeen, että keskustelualuekin on upotettu tänne Sangatsun sivuille samaan kaavaan kuin esimerkiksi tuo galleria. Niin, ja nyt voisi saada yökukkujakaverit kannustettua käymään täällä joskus. C:

  //muokkausviikate iskee: Mitäs kummaa tämähän on tuplaposti? Ohhoh no ehkei kukaan enää juttele täällä. :I

  • This reply was modified 8 years, 9 months ago by SilverCeleb.
  in reply to: Oletko pelannut…? #125541
  SilverCeleb
  Participant

  En, valitettavaa kyllä. :'<

  Nyt on pakko onnistaa: Tetris! :’D

  in reply to: Yllättääkö edellisen ikä? #125540
  SilverCeleb
  Participant

  Hmm, nuoremmaksi olisin veikannut. Aasaklfkadbaljfhadh en osaa ikinä arvioda ihmisten ikää edes IRL saati sitten netissä. >:I

  Meitsi on 20-vuotias!

  in reply to: Kysymys seuraavalle #125539
  SilverCeleb
  Participant

  Harmaata ja pilvistä, mutta toistaiseksi ei vielä sada. On myös lämpöisää, t-paidalla pärjää hyvin. :>

  Heräät aamulla Sauli Niinistön, Naruton ja Tom Hiddlestonin vierestä; mitä tapahtui edellisenä iltana?

  in reply to: Off-Topic #125538
  SilverCeleb
  Participant

  Ho he ha hu hee kesäjuttelot täältä jostain!

  Töitä, töitä ja töitä tiedossa ja jonkin verran myös sirkushuveja. Viime viikonloppuna olin Ropeconissa ja kesän conitarjonnasta taskuun jäi myös Desucon ja Finncon. Seuraavaan coniin onkin sitten aikaa, mutta ainakin ehtii väsäillä mieleisensä cossin Traconiin ihan rauhassa. Tai sitten ei, kun viime hetken paniikki on kuitenkin paras motivaatio minkään tekemiseen. :’D

  Tartuin Finnconin jälkeen pitkästä aikaa uuten mangaan! Sain mielettömän sympaattiselta sedältä ilmaiseksi ensimmäisen osan (saatiin kavereiden kanssa valita laatikosta kukin yksi, kiitos siitä sille tyypille!) Planetesia ja se vaikutti hirveän kivalta. Ah sen tunnelma ja avaruusteeman käsitteleminen ihmisten ja ihmisyyden näkökulmasta yms yms. Oli myös jotenkin helpompi päästä sen rytmiin mukaan kuin kuin olin etukäteen ajatellut, että ehkä ostan sitä seuraavankin osan verran tai ainakin pidän silmät auki kirjastossa ja kavereiden kirjahyllyillä. C:

  in reply to: Mangat kaupasta, netistä vai kirjastosta? #125491
  SilverCeleb
  Participant

  Kaikki kolme ovat olleet aikanaan minulla ahkerassa käytössä. Kavereilta lainaamista on myös tullut harrastatteua jonkin verran.

  Kaupasta ostan nykyään enää One Pieceä säännöllisen epäsäännöllisesti uuden osan pullahtaessa ilmoille. Hyllystä tosin löytyy myös kivikautisia jäänteitä ylä-asteajoiltani. (Hajanaisia osia Fullmetal Alchemistia, Death Notea, Full Moon wo Sagashitea, Narutoa ja eeehkä vielä jotain muutakin ei voi tietää varmasti.) Mangahan oli silloin joskus aikoinaan halvempaa, mutta toisaalta niin oli kaikki muukin eikä palkka tai opintotuki kolahtanut tille. Investoin mangaan kohtuullisen vatavan lohkon rahatilanteestani jos oikein muistan.

  Netistäkin olen lukenut mangaa, voi minua ihmishirviötä. Niin no sitähän ovat tehneet kaikki muutkin ja enhän minä enää edes juuri tee sitä ja kyllähän se on ihan okei kun ostaminen on niin kallista ja käännökset tulevat niin hitaasti tänne pohjolaan, tai niin sitä luulisi. Oikeastaan en ole koskaan pitänyt netistä lukemisesta, arveluttavaa puuhaa moinen. Silti täytyy tunnustaa, että Narutoa ja Bleachia tuli luettua monta sataa lukua kunnes molemmista katosi viehätys juonen mukana. One Pieceä lueskelen yhä toisinaan Internetin aalloilta, mutta (kuten edellä jo totesin) ostan sarjaa myös pokkariversiona joten lasken itseni maksavien asiakkaiden joukkoon.

  Kirjastosta (tai kaverilta) lainaamisen hienoimmat ominaisuudet ovat siinä, että se on laillinen tapa välttyä vararikolta ja silti nauttia viihteestä tai kulttuurista. Lainattuna olen lukenut yleissivistyksen nimissä kaikenlaista materiaalia, jota en suurin surminkaan omaan hyllyyni halua ja vielä vähemmän joutua vielä maksamaan sellaisesta hullutuksesta. Lainaamisen hauskuus on myös mahdollisuus kokeilla uusia sarjoja ilman suurta stressiä hukkaanheittystä rahasta tai kesken loppuvasta hyllytilasta.

  Magojen saaminen lahjaksi on myös huippua! Tosin aina ei onnista – sain muinoin kaveriltani täysin tuntemattoman mangan kaksi ensimmäistä osaa ranskaksi ja fiilis oli vähän kuin olisi kuvakirjaa selaillut.

  in reply to: Mikä sinusta tulee isona? #125364
  SilverCeleb
  Participant

  Isona? No jaa-a. Tällä hetkellä opiskelen hortonimiksi Hämeen ammattikorkeassa vaikka nyt onkin syksyllä tarkoitus vaihtaa puutarhatalouden opinnoista maisemasuunnittelun puolelle. (Molemmilta linjoilta valmistuu siis hortonomiksi.) Haaveissa oli myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu eli taik ja siellä sitten elokuva- ja tv-lavastuksen koulutusohjelma, mutta sinne en päässyt sisään vielä toisella yritykselläkään. Ei se kyllä ehkä suuri yllätys ollut, kun tein ennakkotehtäviä vasemmalla kädellä ja kiireessä palautusta edeltäneenä viikonloppuna…

  Hortonomin tulevaisuuden työpaikat löytyvät puutarhamyymälöistä, suunnittelutoimistoista, viherrakennusfirmoista, kasvihuoneilta, kunnan tai kaupungin palveluksesta, kunnossapitofirmoista, tutkimuskeskuksista, avomaaviljelyksiltä, kukkatukuista, taimitarhoilta, akateemisesta maailmasta, omista yrityksistä jne. Itseäni kiinnostaa ehkä eniten suunnittelutoimistossa työskentely tai oman suunnittelutoimiston pystyyn pistäminen. Vaikka ei viherrakennuskaan hullumpaa hommaa ole.

  Tosin ei tulevaisuus ole ihan täysin käsi kädessä ammatin kanssa. "Isona" minusta voi näillä näkymin tulla myös äiti, free lance -taiteilija, lippukunnanjohtaja, vaimo tai tyttöystävä, työntekijä, pätevä ja kätevä, esikoisromaanin kirjoittaja, filosofi, tutkija, seikkailija, isoäiti, kilpikonnan omistaja, telttailija, vapaaehtoinen, ulkomaalainen, harrastelija, ammattilainen, eläkeläinen, seurakuntalainen, ihana ja kamala, kuorolainen, roolipelaaja, äänestäjä, kerrosvoileipä, kengänkiillottaja, googlettaja, näyttelijä, kuvittaja, huvittaja, tyhjäntoimittaja, erilainen, tavallinen, nuhanenäinen ja huumorintajuinen. Ei voi tietää.

  Tai sitten minusta ei koskaan tule isoa, ja hengaan vielä 76 -vuotiaana Sangatsun foorumilla sen hetken teinien kanssa. :’D

  in reply to: Re: Cosplay neuvoja #125358
  SilverCeleb
  Participant

  Apuaaaa, olen väsäämässä eloni enimmäistä cossia desuun ja olen vähän hukassa. :’D Tarkoitukseni on siis muuttua söpöksi hipsteripojaksi eli Skyfallin Q:ksi. Q! Ja ongelmiahan riittää, huh sentään.

  Onko kenelläkään antaa vinkkiä suht. helppoon ja kivuttomaan tapaan saada naamansa vaihtamaan muotoa meikin avulla? (Kauneusleikkaukseen kun ei ole varaa tai aikaa, pöh.) Entä miten pääsen tisseistä eroon? Mistä saan kohtuuhintaan ja desuun mennessä värilliset piilarit? Muita vinkkejä joista voisi olla hyötyä otetaan myös vastaan. C:

  (Joku on jo varmaan näihin uteluihini vastannut aiemmin tässä ketjussa, mutta kun se on pitempi kuin rästitehtävien pino korkeakouluvuoden jäljiltä.)

  in reply to: Desucon 2013 #125173
  SilverCeleb
  Participant

  Peruutuslippuja alkaen 22.4. (—->lisäinfoa)

  in reply to: Steam Powered Giraffe #125058
  SilverCeleb
  Participant

  Täältä löytyy yksi! Fani, nimittäin. Melko uusi tosin kylläkin, mutta joka tapauksessa kertakaikkiaan hurahdin Steam Powered Giraffeen pari viikkoa sitten kun ensi kertaa törmäsin tuubissa kappaleen Honeybee musavideoon ja olin kerralla koukussa. Abney Parkin (toinen steampunk -henkinen bändi) kautta taisin kai alun perin päätyä SPGtä kuuntelemaan. Honeybee on edelleen ehdottomasti henkilökohtainen suosikkini, mutta myös Brass Goggles kutkutta korvia mielettömän mukavasti. Muutenkin steampunk genrenä on kerrassaan herkullinen ja ah ne maskeeraukset ja musiikki.

  Vielä en omista levyn levyä eikä löydy kyllä minulta oheistuotteitakaan, mutta alati paisuvaan "sitten kun minulla on rahaa ja rutosti" -listaani on jo lisätty "The 2¢ Show". Keikasta en uskalla edes haaveilla, vaikka olisihan se jännää ja hauskaa. Ehkäpä jos herrat saapuisivat joskus Suomeen ja jos minulla olisi ylimääräistä rahaa.

  in reply to: Larppaus ja pöytäroolipelit #125006
  SilverCeleb
  Participant

  Tutustuin roolipelaamiseen (ja siinä sivussa larppaukseen) joskus esihistoriallisella kaudella ala-asteiässä. Kaveriporukassa oli paljon fantasianörttejä ja roolipelaaminen vaikutti taivaan lahjalta 11-12 -vuotiaille kakaroille, jotka kirjoittivat kilpaa ekoja fantasiaromaaneja tai piirsivät fantsumangoja ruutuvihkoihin. Eihän meistä kukaan koskaan mitään ollut oikeasti larpannut tai edes pöytäpelannut, ja, hmm, senhän sitten myös huomasimme kun yritimme hommata kokoon ekaa pöytäpeliä. (Eihän siitä mitään tullut, ja ensin Elhendi ja vähän myöhemmin Myrskyn aika palautettiin sitten kirjastoon ja homma siirrettiin hämyiseen tulevaisuuteen.)

  Yläasteella alkoi sitten ihan oikeasti tapahtua: kasattiin oma foorumiroolipeli (Ceres, linkkiä voi kysyä jos kiinnostaa) ja siihen sitten menikin kasiluokka ja ysistäkin huomattava osuus. Järkättiin myös ekaa kertaa Ihka Oikea Larppi – kämäinen tarina aarteenmetsästyksestä, joka vei yhden illan halloweenkekkeriden ohjelmanumeron muodossa. Olin itse pelinjohtaja eikä homman nimestä ollut tietenkään teoriatietoa kummempaa otetta. No jaa, jääköön se kokemus historiaan nimellä "ällös aloittelija järjestä larppia ilman viisaampiesi apua". :"D Pakko oli kuitenkin päästä kokeilemaan lisää ja päädyin partiolarppiin samana keväänä. Siellä sentään oli boffojakin ja oikein taistelupisteitä ja taikajuttuja ja kaikkea "hurrjaa ja exxoottista". Viihdyin. (Ja niistä partiolarpeista tuli sitten myöhemmin perinne – olen itsekin järkännyt niitä.) Ysiluokan syksyllä ripari oli käyty ja hämmennyin kun sain kuulla, että meidän seurakuntakin järkkää larppeja ja nuorisotalolla on perjantaisin ihan kerhokin. Kerrassaan hienoa, tuumittiin siinä parin kaverin kanssa ja ilmoitettiin itsemme roolipelileirille. Ja siellähän olikin sitten meitä vanhempia ja kokeneempia larppaajia ja kerrassaan vakuuttava meno ja oooh miten hienoa.

  Sille tielle sitten jäin, nyt on takana joku epämääräinen kaksinumeroinen lukumäärä larpahduksia, niin pelaajana kuin pelinjohtajanakin. Fantasiagenreä on tullut harrastettua eniten, mutta kyllä sieltä sitten scifiä ja historiallista puoltakin löytyy. Ja kauhua, ja edellisten fuusioita. Yms. Pöytäpelaajana olen aloittelijatasolla edelleen. Lukioaikoina otettiin kaverin kanssa ihan nostalgiasyistä Elhendi esiin kirjaston hyllystä pölykerroksen alta ja nautittiin kahdenkeskeisestä ja hupaisan koomisesta pelisessiosta, josta käteen jäi en edes tiedä mitä. Muistutus siitä, että "ällös aloittelija järjestä pöytäpelisessiota ilman viisaampiesi apua", kenties. :’D Viisaampieni avustuksella testasin joskus myös hauskaa ja sympaattista pingviinihommelia. En muista enää kyseisen pelin nimeä, mutta filosofiaa siihen sisältyi, ja kalaa ja jäätiköitä ja iloinen ja positiivinen, luottavainen ja hyväuskoinen antipingviinihahmo.

  Isompiin kampanjoihin en toistaiseksi ole ottanut osaa, kun jotenkin ei itsellä kantti kestä lähteä tuosta noin vain vieraiden ihmisten tapahtumiin häröilemään. Toisaalta kyllä kiinnostaisi, ja viime syksyn Traconissa uskaltauduin ilmoittautumaan ohjelmalehtiseen merkattuun "hei jee avaruusaluksen pikadeittipalvelu kolmelta yöllä tämä on hyvä idea" -larppiin. Ah. Oli hauskaa. Ja ensi kesänä lupaan ja vannon hommaavani itseni esteistä huolimatta Ropeconiin – eihän siinä nyt joka vuosi voi olla jotain tärkeämpää tapahtumaa samana viikonloppuna. (Eihän?!)

  in reply to: Minkä pirunmarjan söisit!? #124742
  SilverCeleb
  Participant

  Faunatyypin feeniks kiehtoo! Sinisiä liekkejä jotka eivät polta, kiva joutsenmainen lintukeho, lentokyky, parantuminen käden käänteessä, katu-uskottavuus, kätevä taisteluase, faunatyyppi logiapiirteillä on jees ja no, koska minä vain pidän Marcosta.

  Jos en juuri tuota kyseistä saisi käsiini, niin kyllä niitä muitakin herkkunaposteltavia löytyy! Kaikki logiat viihdyttävät silmää, jääjäämarja tai jyryjyrymarja nyt eniten. Faunoista esiin nousee Drake X:n hirmulisko (awww!) ja muutkin lintumarjat kuin feeniks houkuttavat. Paramythiapuolella mainitsemisen arvosia kykyjä on varmaan miljoona: kukkakukka, tassutassu, matkimatki, teräterä, gumigumi, ihoiho, vitkavitka, vaahtovaahto, mumsmums, palapala, herra Trafalgarin marja, Kidin magneettijuttu ja Hawkinsin woodoonukkeasia. Ainakin oletan, että se woodookyky on peräisin pirunmarjasta? Niin, ja Dofflamingolla on kiintoisa kyky. Mutta itse tahtoisin ehkä tassutassun, woodoojutun tai Doflamingon kyvyn. (Minulla on spekulaatioita herra Flamingosta, siihen liittyy lankoja ja nukkeja!)

  Ja kyllä, söisin varmaan riskeistä huolimatta myös tuntemattoman pirunmarjan – toistaiseksi en ole törmännyt marjaan, josta ei olisi minkäänlaista hupia tai hyötyä. Uimataidon menetystä itkisin kyllä katkerasti, mutta kellukkeet on keksitty! Kyllä sitä lastenaltaassakin viihtyy ja näin päin pois. (Uimataito! ;___;)

  in reply to: DeviantArt #124406
  SilverCeleb
  Participant

  dA

  Siellä.

  in reply to: Bleach #123850
  SilverCeleb
  Participant

  Ohhoh sentään kylläpäs oli epäspoilerBleachketju tippunut kauas kolmannelle sivulle noh ei sillä väliä. Missäs ollaan menossa suomijulkaisujen puolella? Numerossa 32, joteeen se taitaa olla Jotain Aizenin arrancareja ja Ichin porukat ja hmm Las Noches? Oho ai niin Hitsukaverin menneisyys myös. (Miksi, Kubo, miksi!?)

  Joka tapauksessa yleisesti Bleachista. Sanoisin, että kyseessä on ihan ok, joskin liiasta venyttämisestä ja kaupallisuudesta kärsivä ylidramaattinen ja teatraalinen epäloogisuuksia pullisteleva poikainmanga. Juonikaari onnahtelee aika lailla jo ihan alusta asti ja saattaisinkin ehkäpä sanoa, että koko touhussa ei ole mitään sen syvällisempää pointtia. Mutta ajanvietettä, viihdettä, kivoja hahmoja ja hämmentävää bleachhuumoria. ("Haluan pukeutua koulupukuun!" <—Miten tämä liittyy mihinkään?)

  Listaan suosikkihahmoja! Koska se on kivaa! Ja jätän kiltisti pois sellaiset tyypit, jota ei ole vielä esitelty ollenkaan. Tha Lista: Urahara, Shunshui, Ukitake, Shinji, Byakuya, Starrk, Benihime, Renji, Kenpachi, Uryuu, Ryuuken, Aizen, Tessai ja Zangetsu. Ehei en pidä Ichistä erityisesti.

  Bleachissa nyppii tällä hetkellä eniten Kubon maailman hatara ja huolimattomasti esitelty (ja suunniteltu?) metafysiikka. Esimerkiksi nyt kysymys siitä, mihin sielut menevät Soul Societystä kuoltuaan (takaisin kiertoon, eli ihmismaailmaan?), vaikka kyseinen ongelma ei ehkä kuitenkaan ole kovin polttava verrattuna siihen, millä logiikalla shinigameille syntyy lapsia. Ylipäätään Soul Society on jotenkin naurettavan pieni mesta verrattua siihen, miten pitkään shinigamit elävät ja kuinka paljon ihmisiä kuolee. Koko paikka on todellakin ylikansoitetty, jos minulta kysytään. Tai paljon isompi, kuin millaisena Kubo sen esittelee. Ja ja niin entäs shinigamit Japanin ulkopuolella, kun Gotei 13 riittäisi kuvatun kokoisena tuskin vahtimaan edes Japania… Noh jaa ehkä Urahara tutkii asiaa. Ja rinnakkaistodellisuuksien (todellista) määrää.

  in reply to: Off-Topic #123849
  SilverCeleb
  Participant

  Nnniiin. Kevät. Ei sitä lunta nyt ihan hirveästi enää ole, varmaan pari viikkoa enää tämmöistä keliä. Taidan kyllä silti käyttää talvitakkia kunnes puissa on lehdet. xD

  Um nam nam kuntelen Bleachin animemusiikkeja ja luen ficcejä. (Hieman liikaa ficcejä. Liikaa ficcejä. Todellakin liikaa ficcejä.) Ah Shinji ja Kisuke theme! <3 Btw saksofoni on helposti seksikkäin soitin ikinä. Vaikka laskettais nenähuilu ja oboe. Panostin muuten parhaan musiikillisen kykyni mukaan elämässä aiemmin tätä aamuna ja soitin lehmänkelloa musaprokkiksessa. Awesome.

  Olen autokoulussa! Eeh, pelätkää kaikki tielläliikkujat. Ja töitä kesäksi tiedossa! Ja eilen näin kavereita ja oli hauskaa ja ehkä jossain välis leffaan Nälkäpeliä silmällä pitäen, vaikka se on ihan varmaan huono. D’: Ja ja ja en missannukaan mun asiakaspalvelukoulutusta koska se oli siirretty. (Olenko onnekas? No kyllä hattivatissa!)

  …………foorumi tökkii vieläkin. Kotikoneella en vaan pysy foorumilla sisäänkirjautuneena, evästeet tai ei. Noh Google Chrome nyt on sellainen. Kerranki Explorerista on mukamas jotain hyötyä.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)