Soina

Forum Replies Created

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Top-10 mangat #42019
  Soina
  Member

  Apua, tämä on vaikeaa XD Mutta kyllä nuo 1-4 ovat niin selvät kuin mahdollista ! 8—————)

  1.Fruits Basket
  Tähän teokseen ei vain kykeke kyllästymään. Sarjan pystyy lukemaan vaikka kuinka monta kertaa uudestaan ja uudestaan ja sillä on silti aina jotakin uutta tarjottavaa. Pidän siitä, kuinka sarjassa on paljon muistelemista, se on mukavaa ja antaa uuden perspektiivin jostakusta henkilöstä tai tapahtumasta. Natsuki Takayan piirrostyyli on myöskin jotakin ihaninta luettavaa, vaikkakin muuttuu aika rajusti tarinan aikana. Jokainen hahmo on persoonallinen ja hellyyttävä eikä heitä tahdo sekoittaa toisiinsa. Pidän myöskin sarjan suloisesta huumorista ja siitä, että tähänkin on ripoteltu hieman näitä pervouden rippeitä, vaikkakin hyvin alhaisiksi jäävät. Lempihahmoni on varmaankin Momiji ja Akito, täydelliset vastakohdat. Momiji on mukavan lapsenmielinen ja suloinen, kun Akito on hieman raaempi ja tiukempi hahmo.

  2. Elfen Lied
  Olin jo animeen täysin ihastunut, joten mangaankin halusin tutustua. Tyydyin fanikäännöksiin, mutta kiitän kyllä kääntäjää, hyvää työtä teit. Lynn Okamoton piirtojälki alkoi pikkuhiljaa miellyttämään silmää yhä enemmän ja enemmän ja hahmojen menneisyyksiä puitiin paljon enemmän kuin animessa. Tarina oli mielenkiintoisempaa ja oli aivan eri asteilla kuin anime. Pidin tyylistä jolla Okamoto piirsi Lucyn, todella mielenkiintoinen tyyli. Myöskin kerronta oli sujuvaa ja kyllä tämä manganakin onnistui hirvittävään ja huvittamaan yhtä aikaa. Ja Elfenin tuntien mukana oli myöskin pervoutta, paljon ! Lopetus oli kuitenkin hieman heikompaa tasoa, kuten muutenkin osa 12. Mutta keskivaiheilla tarina on niin mielenkiintoista, että se korjaa loputkin virheet. Mangassakin pidin eniten ilkeästä, murhanhimoisesta Lucysta, mutta myöskin normaali-Lucy alkoi tulemaan tärkeämmäksi hahmoksi loppua kohden.

  3. Sekirei
  Kun olin saanut animen päätökseen, oli minun pakko saada aloittaa myös mangana. Piirosjälki näytti alusta asti erittäin upealta; asut olivat suloiset, hiukset upeita ja hahmojen tunteet välittyivät loistavasti mangakan kädenjäljen kautta. Juoni kulkee mukavasti eteenpäin kokoajan ja muuttui vain entistä mielenkiintoisemmaksi tarinan edetessä. Hahmoja on toooodella paljon, mutta onneksi suurin osa erottuu toisistansa loistavien luonteiden ja pienten yksityiskohtien ansiosta. Taistelukohtaukset on piirretty upeasti ja myös nämä pervoilukohdat näyttävät mangassa kivoilta. Lempihahmoni on ehdottomasti Homura/Kagari, mutta myös Musubi, Kuu-chan ja Tsukiumi ovat kivoja hahmoja. Ja jos tämän joskus englanniksi saan niin varmasti olen ostamassa !

  4. Chobits
  CLAMP’n ihana sarjanen. Mielestäni pelkästään idea on kiehtova ja eroaa jo sen varjolla muista lukemistani sarjoista. Vaikkakin tämä "voiko kone rakastaa ihmistä" metodia on aika normaalia tavaraa, on se silti mielenkiintoista. Myöskin tämä tulevaisuuteen sijoittuminen on mukava lisäys. Ei ole mitään täysin suunnatonta ja päätöntä sci-fi meininkiä, mutta eroaa kuitenkin jollakin asteella nykyisyydestä. Kaikki hahmot ovat tässäkin persoonallisia, mutta valitettavasti en näitä nimiä saa kylvettyä päähäni. Piirtojälki on kaunista ja Chi’n asut on piirretty hienosti ja taidokkaasti ja on mielenkiintoista seurata hänen ja Hidekin suhteen syventymistä ja heidän elämistänsä yhdessä. Lempihahmoni onkin sitten Minoru, tuollainen pikkuinen ja älykäs poika, joka jaksaa kutsua Hidekiä hyväksi ihmiseksi.

  5. Fushigi Yuugi I
  Painotan tuolla ykkösellä, että tuo ensimmäinen "kausi" oli se tärkeämpi minulle eli osat 1-13. Olen aina pitänyt jäljestä, jolla Yuu Watase teoksiansa tekee ja tämä varsinkin on erittäin hienon näköinen. Tässäkin on mielestäni mielenkiintoinen juoni, kun joudutaan kirjan sisälle ja sitten mennäänkin muinaiseen Kiinaan ja aletaan taistelemaan ystävyyden ja kokonaisen maan puolesta. Hahmot ovat minun makuuni persoonallisia ja heidät erottaa hyvin toisistansa. Hahmoja tulee välillä hieman liikaakin vastaan, kun on neljän neidon tähdet kaikki esittelyssä, mutta nuo päähenkilöt riittänevät minulle. Lopetus oli myöskin erittäin kaunis ja tarinan aikana tuli muutenkin tihurrettua kyyneleitä kun hahmoja kuoli yksi toisensa jälkeen. Lempihahmoni oli Tasuki, persoonallinen ja erottuva joukosta. Rakastin niitä hänen hampaitansa, tuli mieleen vampyyri, ja myöskin tuo oma murre jolla hän puhui oli mielenkiintoista ja huvittavaa luettavaa. Ja oli ne Taman kanssa aika söpö kaveriparikin.

  Sitten loput;
  6. Shugo Chara!
  7. NANA
  8. Hirviöprinsessa Hime
  9. Strawberry Panic
  10. Yotsubato!

  in reply to: Mitä animea omistat? #42016
  Soina
  Member

  Ei minulla juurikaan mitään animea ole, mutta tuommoista pientä Ghibli kokoelmaa yritän hyllyyni saada :3

  – Henkien kätkemä VHS
  – Tonari no Totoro DVD
  – Kikin lähettipalvelu DVD
  – Maameren tarinat DVD
  – Aaltojen kuohu DVD
  – Porco Rosso DVD
  – Liikkuva Linna DVD
  – Fullmetal Alchemist 1-51 (välistä puuttuu hajanaisia jaksoja 8D)

  nöf ;;________;; Mutta Shugo Chara!’a aion hankkia lähitulevaisuudessa hyllyyni, samoin muutaman puuttuvan, Suomesta saatavan Ghibli leffan 8————)

  in reply to: Fruits basket #41926
  Soina
  Member

  Jos nyt ihan oman mielipiteeni voin sanoa, niin mielestäni Fruits Basketin suomennos on aika kaameata tavaraa. Monien kohtausten merkitys on muuttunut kokonaan suomennoksen yhteydessä ja kieli ei sovi hahmojen suuhun ollenkaan. On myös erittäin ärsyttävää, että sarja on ängetty pienten kansien sisään kun Natsuki Takayan tyyli on niin upeaa, että se ansaitsisi saman kokoisen kuin Egmont käyttää Nana’lla ja Helsing’llä.

  Sarjaa rakastan, kaikki tähän asti ilmestyneet osat lukenut ja tuntuu vain paranevan. Osien 10-15 piirosjälki on kaikkein herkullisinta katseltavaa ja tuolla välin tulee myös mukaan muutama ihana hahmo + monien hahmojen menneisyyttä käydään läpi juuri tuossa vaiheessa. Ja kansikuva hahmotkin ovat upeita (Kisa, Hiro, Rin, Kureno, Akito ♥)

  Suosikkihahmoni on Rin. Hänen jälkeensä pidän eniten Akitosta, Momijista, Hirosta ja Harusta. Kaikkien luonteet ovat aivan tajuttoman upeita ja Rin on juuri sellainen hahmo, joihin olen aivan lääpälläni. Akito on kunnon pahis, Momiji tuollainen söpöstelijä, Hiro pikkuviisas ja Haru on… Haru !

  in reply to: Omia anime/manga sivustoja #41308
  Soina
  Member

  Itseltänikin löytyy animanga aiheinen kotisivu, nimeltänsä Kotaeru. Toivon mukaan kirjoitatte vierailunne yhteydessä vieraskirjaan :—————–)

  in reply to: Parhaimmat animet Top3 #41306
  Soina
  Member

  Auts, nyt pistit pahan… Vaikea valita niiin monesta joku hyvä. Mutta kokeillaanpas;

  1. Shugo Chara!
  Kyllä tämä taitaa viedä voiton. Juoni on mukavan omaperäinen, vaikka siitäkin löytyy omat kliseensä. Hahmot ovat suloisia ja inhokkeja on niin hankala nimetä että ihan pahaa tekee. Muutenkin erottuu muista taikatyttösarjoista jotenkin…omalla tavallansa ja tätä on vain rakastettava. Shugo Charat ovat suloisia ja vaikka sarjaan onkin ängetty sata ja yksi filleriä, ovat nekin suloisia, vaikka omalla tavallansa ärsyttävätkin. Ja sarjassa on todella paljon paritus mahdollisuuksia. Niin ja Nana Mizukin ja Buono!’n musiikit tekevät sarjasta vielä ihanamman ! ♥ Lempihahmojani ovat Ikuto, Eru ja Utau, mutta myös Ami on suloinen olento.

  2. Higurashi no Naku Koro Ni
  Tätä nyt tuskin edes tarvitsisi perustella. Juoni on vain niin täydellisyyttä hipova. Hahmot ovat omaperäisiä ja erottuvat toisistansa. Sarjaa katsoessa ei naurata, välillä ehkä itkettää, mutta pelottava tai sekava tämä ei ainakaan ole. Ainoana miinuksena sarjasta löytyy sen hieman kehnommanpuoleinen animaatiojälki. Hiukset ovat luonnottomat ja jalkojen ja käsien yhteistyö on aika kaameaa katseltavaa. Mutta tässäkin upea opening, ei voi muuta sanoa. Suosikkihahmoihin lukeutuvatkin Rika, Mion, Rena ja Keiichi (omg, vaikea sanoa inhokkihahmoa x_x).

  3. Sekirei
  Tämä on aika tuntematon kaveri, mutta rakastan sitä (myös mangana ~ ). Juoni on aika paljon samantapainen kuin Rozen Maidenissa, mutta jokin tässä on kuitenkin sellaista, joka tekee siitä paremman. Pidän myös siitä kuinka aivan päinvastaisia genrejä on saatu sovitettua niin hyvin yhteen. Toisaalla sarjassa on paljon taisteluja, paljon pervoilua, mutta toisaalta sarjan yksi genreistä on romanttinen komedia. Yhdistelmä kuulostaa aluksi oudolta, mutta kun katselee sarjaa sen huomaa toimivan yllättävän hyvin. Upeat hahmot ja onhan nuo opening ja ending kanssa kivaa kuunneltavaa. Lempihahmoni on ehdottomasti Homura/Kagari, mutta myös Kusano ja Musubi miellyttävät minua katsojana.

  Muita loistavia sarjoja (jotka ei mahtunu tohon 8′<) ovat mm. Clannad, Toradora, Itazura na Kiss ja Strawberry Panic!.

  in reply to: Now Playing #41302
  Soina
  Member

  Mami Kawada – PSI-Missing

  Pikkuinen koukutus, täydellisyyttä hipova kipale nimittäin ♥_________________♥ Melodia on tyypillinen tälle laulajalle ja kappale on muutenkin aikas menevä ja tuo hyvän mielen. Tosin melodia on aika toiminta-leffamainen, joten *köh* ei kannata kävellä pilkkopimeessä samalla kun kuuntelee tätä.

  in reply to: Uudet animesarjat 2009 #41171
  Soina
  Member

  Mitä nyt tuota postaamaasi kuvaa katselen, niin ainakin seuraavat sarjat vaikuttavat omaan mieleeni erittäin mielenkiintoisilta; Ride Back, Maria Holic, Higurashi no Naku Koro Ni Rei ja Kurokami. Ride Back jo ihan sen takia, että Nana Mizuki ja Paku Romi ovat ääninäyttelijöinä. Vaikka mecha ei genrejä niin kovin innosta, on hyvien ääninäyttelijöiden takia pakko katsastaa. Maria Holic näytti kuvana aikas puoleensa vetävältä, niin nimensä kuin tuon pienen juonenpätkänkin perusteella. Higurashista olen aina pitänyt, joten luonnollisesti aion katsastaa tuon viisiosaisen OVA’n. Kurokamin kuva oli myös erittäin mielenkiintoinen ja nuo peleihin perustuvat animet ovat viime aikoina kiinnittäneet huomioni, joten miksikäs ei.

  in reply to: Paras Ghiblin elokuva? #41170
  Soina
  Member

  Kyllä minä tämän tittelin luovutan suosilla leffoille Whisper of the Heart ja Liikkuva Linna. Ensimmäisen tarina on tavattoman kaunista katseltavaa ja hahmot ovat sellaisia, joihin on helppo samaistua. Vaikka tätä ei Suomesta melkeinpä mistään saa, on se kuitenkin minulle erittäin tärkeä. Liikkuvassa Linnassa on upea juoni (kirjana myös erityisen hyvä) ja hahmot ovat upeita ja animointi toimii myös erittäin hienosti.

  in reply to: Suosikkiseiyuut #41169
  Soina
  Member

  Voih, seiyuuita on niin tuhottoman paljon, että kun joku tätä minultakin kysyy on hetken aikaa mietittävä ennen kuin voi antaa mahdollisimman järkevän vastauksen kysymykseen. Jokainen on omalla tavallansa persoonallinen ja omalaatuinen, mutta kuitenkin on niitä jotka erottuvat joukosta omaksi eduksensa.

  Ensimmäisenä on pakko mainita Nana Mizuki. Suosikkini kautta aikojen. Nanan ääni on erittäin persoonallinen, hän osaa näytellä hieman höpsömpää kuin myös hieman ilkeämpää hahmoa. Myös lauluääntä löytyy tältä neidiltä vaikka kuinka paljon. Hän on ääninäytellyt mm. Kotokoa (Itazura na Kiss), Utauta (Shugo Chara!), Wrathia (Fullmetal Alchemist), Mokaa (Rosario + Vampire) ~ Oma suosikkini on kuitenkin heistä Utau, mahtava persoonallisuus ja upea ääni.

  Toisena on pakko mainita Rie Kugimiya. Sellainen hieman lapsenomaisempi ääni, mutta erottuu kuitenkin eduksensa ja hänen hahmoillansa todellakin on luonnetta vaikka muille jakaa. Hän on ääninäytellyt Shanaa (Shakugan no Shana), Alphonsea (Fullmetal Alchemist), Taigaa (Toradora), Miharua (Nabari no Ou), Yuuhia (Akane-iro ni Somaru Saka) ~ Suosikkejani ovat kuitenkin nämä persoonalliset tytöt, Taiga, Shana ja Yuuhi. Ja kuunnelkaapas kun neiti lausuu "urusai" animessa, se jos mikä on upeaa kuunneltavaa !

  Voisin myös näin nimeltä mainita Paku Romi ja Mamiko Noto. Romilla nyt on vain tälläinen hieman käheämpi ääni naiseksi ja se tuo hahmoihin aivan uutta ulottuvuutta (mm. Ed (FMA) ja Nana Oosaki (NANA)). Notolla taas on vain niiin mielenkiintoinen ääni että sitä ei voi kuin rakastaa. Sellainen mystinen. (Enma Ai (Jigoku Shoujo), Hecate (Shakugan no Shana), Kotomi (Clannad) ~ )

  in reply to: Paras mangahahmo kautta aikojen??? #41167
  Soina
  Member

  Kyllä pakko sanoa ihan nostalgia mielessäkin, että mielestä Fullmetal Alchemistin Edward Elric kuuluu tähän mangahahmojen parhaimmistoon. Edillä on luonnetta, niin kovempi kuin pehmeämpikin puolensa, loistavaa kielenkäyttöä, upea ulkonäkö, loistavat taistelutaidot ja muutenkin hahmo, jota ilman sarja olisi hyvin tylsä.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)