Beldarius

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 37 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Pelejä, joita haluaisi kovasti pelata! #233133
  Beldarius
  Participant

  Syberia 4: The World Before – halunnut pelata tätä peliä sen ilmestymisestä asti, mutta ei pysty kun Microidsin mäntit eivät ole saaneet mitään aikaan Switch-version kanssa (tässä on nyt odotettu kaksi vuotta, ja viimeksi lokakuussa saatiin heistä ulos vastaus, että Switch-versio on ”työn alla”).

  The Elder Scrolls 6 – inhoan alustaekslusiivisia pelejä yli kaiken. Minulla ei ole varaa hankkia kolmen tai neljän eri yhtiön pelikoneita… PS4 ja Switch löytyvät jo, en aio hankkia mitään Xboxia.

  Suikoden 1-2 HD Remaster – en ole varma, aiotaanko tämä peli edes julkaista. Konami ei ole sanonut siitä halaistua sanaa sen jälkeen, kun ilmoitti pelin julkaisun myöhästyvän. Suurin osa faneista on jo luovuttanut.

  • This reply was modified 2 weeks ago by Beldarius.
  in reply to: Peleistä anime? #233132
  Beldarius
  Participant

  Kymmenen vuotta myöhemmin ja olen katsonut ”aikeissa katsoa” -listaltani vain Uta no Prince-saman ja Starry Skyn. Tosin Amnesiakin (otomepeliin perustuva anime) on tullut katsottua siinä välissä.

  Kyseiselle listalle siirtyy myös The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel – Northern War. Olen halunnut katsoa sen siitä asti, kun kuulin sen olevan tekeillä.

  in reply to: Mikä on mielestänne paras animesarja? #233131
  Beldarius
  Participant

  Saint Seiya on ollut lempianimeni vuodesta 2006 asti; tosin vuodesta 2010 se on jakanut ykköspaikan Future GPX Cyber Formulan kanssa. Cyber Formula on hyvin tuntematon sarja Euroopassa ja oli suorastaan ihme, että löysin sen englanniksi käännettynä. Olin noihin aikoihin saanut juuri katsottua Initial D:n neloskauden ja etsiskelin kiinnostavia autourheilusarjoja… löysin silloin Cyber Formulan jostakin ja päädyin katsomaan sen.

  Sarja on mahtava. Se on tehty vuonna 1991 ja siinä on paljon 80-luvun charmia (jota siinä ei pitäisi enää olla), animaatio on hyvää tuon ikäiseksi, ääninäyttelijäkaarti on nimekäs (mm. Hikaru Midorikawa ja Sho Hayami) ja hahmot ovat hyvin kirjoitettuja. Itse asiassa hahmot ovatkin sarjan parasta antia, autourheilusarjaksi tässä on yllättävän paljon ns. ”character development” -jaksoja (ja jopa sivuhahmot saavat loistaa, esim. mekaanikot saavat omia tähtihetkiään ja päähenkilön kilpailijatkin kasvavat henkilöinä). Kaikkein suurin kasvu on nähtävissä venäläisessä Edelhi Bootsvorzissa, joka oli kylmäkiskoinen ja sumeilematon suurimman osan ajasta; kunnes hän tajusi kilpailevansa vääränlaisen henkilön alaisuudessa ja alkoi vähitellen muuttua. Myöhemmissä jatko-osissa hän on yksi ystävällisimmistä hahmoista koko sarjassa ja on kuin isoveli lähes jokaiselle itseään nuoremmalle kuskille (oma teoriani on, että tämä ”isoveli” on hänen alkuperäinen luonteensa, ja kylmäkiskoinen Bootsvorz syntyi puolustusmekanismina hänen menetettyä vasen silmänsä ja vasen käsivartensa auto-onnettomuudessa).

  in reply to: Kertokaa lempaari mangasta/hahmostanne! #233130
  Beldarius
  Participant

  Lempimangani ovat Yoshihiro Takahashin Ginga-sarja sekä Tatsunosuke Yatsufusan Super Robot Wars OG -sarja (pohjautuu Super Robot Wars OG -videopeleihin).

  Luin ensimmäiset SRW-mangat fanien englanniksi kääntäminä (pääsivät ainoastaan The Inspector -saagan vitospokkariin asti) ja päädyin sitten ostamaan japanilaiset pokkarit itselle CDJapanista ja YesAsiasta. Sarja jatkuu yhä, nyt on käynnissä kolmas saaga Bad Beat Bunker; ostin juuri äsken viimeisimmän pokkarin eli BBB osa 10:n (julkaistiin huhtikuussa 2024). En osaa tosin lukea japania, mutta eipä siitä ole haittaa kun Google Lens on olemassa ja englantia osaan äidinkielen tasoisesti. 😀

  SRW:ssä on tusinoittain hahmoja ja pidän hyvin monesta. Lempparini taitaa kylläkin olla Gilliam Yeager (jolla on sama ääni kuin Hopeanuolen Benillä videopeleissä ja animessa), Earth Federation Armyn eli EFA:n tiedustelujaoston majuri. Gilliam sopii täydellisesti tiedustelu-upseeriksi, sillä hänellä on kyky nähdä tulevaisuuteen (ei tosin käytä kykyä paljon, sillä pelkää sitä); hän on myös ”ulottuvuusloikkari”, joka on alun perin kotoisin täysin eri universumista. Hänen rakentamansa mecha, XN Geist, pystyy hyppimään universumista toiseen ja vei Gilliamin eräänä päivänä mukanaan… hän on siitä pitäen yrittänyt päästä omaan maailmaansa takaisin, mutta päätyy aina muihin universumeihin (SRW-pelien universumi on niistä viimeisin). Mielenkiintoista asiassa on se, että Gilliamistä ei ole olemassa ”muita versioita”, toisin kuin muista SRW-sarjan hahmoista; esim. Classic-Masaki ja OG-Masaki ovat kaksi eri versiota samasta hahmosta, mutta Gilliam on aina sama henkilö (hän siis teki ulottuvuusloikkauksen Classic ja OG -pelien välillä).

  in reply to: Suositelkaa mangaa #233129
  Beldarius
  Participant

  Ihme, ettei kukaan ole maininnut Ghost in the Shelliä vielä. Se on yksi tunnetuimmista cyborgisarjoista ja todennäköisesti Alitakin on saanut innoituksensa siitä. Jopa Matrix-elokuvat kopioivat jonkin verran GITSiä.

  in reply to: Saint Seiya #233128
  Beldarius
  Participant

  Olen varmaan yksi varhaisimpia suomalaisia Saint Seiya -faneja, anime tuli katsottua vuonna 2006. Ensikosketus sarjaan tuli tosin jo vuonna 2001, kun löysin Italian reissulla figuureja supermarketista. Sagittarius Aiolos tarttui silloin mukaan (figuuri löytyy yhä, mutta haarniska on sittemmin kadonnut). Nykyisin olen alkanut hankkimaan Myth Cloth -sarjaa, tosin vain jumalia (Thanatos, Hypnos, Hades, Poseidon ja Loki) sekä Ikkin ja Shunin.

  Nyt jos jotenkin saisi Seven Seasin kääntämään Saint Seiya: Gigantomachian englanniksi, porukka kun kääntää jo Saintia Shota… Gigantomachia taitaa olla ainoa kirja koko sarjassa, jota ei ole käännetty ollenkaan. Coma Mein ja Altar Nicolen tarina on kiinnostanut jo vuosia, joten alkaa pikku hiljaa pänniä ettei sitä voi lukea mistään.

  in reply to: Sarjatoiveita Sangatsulle #230136
  Beldarius
  Participant

  Super Robot Wars OG: Record of ATX -sarja olisi mahtavaa saada suomeksi, mutta pelkään pahoin että olen varmaankin sarjan ainoa suomalainen fani… sarjassa on tällä hetkellä kolme osaa (Divine Wars, The Inspector ja Bad Beat Bunker) ja se jatkuu yhä. Onneksi siinä on vasta 13 kirjaa, joten se ei ole mitenkään jättimäinen.

  Super Robot Wars OG: Moon Dwellers ja Super Robot Wars V -nimiset pelit julkaistiin kummatkin englanniksi 2016-2017 ja vaikka ne julkaistiinkin Aasian markkinoille, ne ovat saaneet aikaan hienoisen SRW -buumin länsimaisten fanien joukossa. Sarjaa on nimittäin tehty jo 25 vuotta ja nämä kaksi peliä ovat vasta neljäs ja viides englanniksi julkaistu, suurin piirtein 50:n pelin joukossa. …En myöskään usko että sarjan käännösoikeudet maksavat aivan maltaita, sillä tälläkin hetkellä Dengeki Hobby julkaisee sarjan japanilaista versiota ilmaiseksi netissä (tässä kyseisen sarjan viralliset sivut).

  Ace of Diamond, Haikyuu, Initial D, Kuroko no Basket ja Yowamushi Pedal olisivat myös kiinnostavia.

  • This reply was modified 7 years, 3 months ago by Beldarius.
  in reply to: Lempi pelejä/ peli vinkkejä #228731
  Beldarius
  Participant

  Lempipelini on ollut Suikoden Tierkreis jo useamman vuoden ajan (minulta löytyy pelistä sekä englannin- että japaninkieliset versiot). Pidän myös Tales-sarjasta, Golden Sun-sarjasta, Professor Laytonista, Time Hollowsta, Pokémon-peleistä, Project X Zonesta, Fire Emblemistä ja Super Robot Warsista.

  Pärjään parhaiten juuri roolipeleissä ja strategiapeleissä.

  in reply to: Oletko pelannut…? #228730
  Beldarius
  Participant

  Ei kuulosta tutulta, joten en ole tainnut pelata.

  Seuraavana… Project X Zone?

  in reply to: Pelejä, joita haluaisi kovasti pelata! #228729
  Beldarius
  Participant

  Super Robot Wars OG -pelit ovat ykkösenä ”haluaa pelata, muttei pysty kielimuurin takia” -listallani. Kyseessä on siis mechapeli-franchise, joka ei koskaan tullut länteen – on olemassa ainoastaan kaksi GBA-peliä jotka ilmestyivät Yhdysvalloissa. Kaikki muut (esim. uusimmat PS2 ja PS3 -pelit) ovat ilmestyneet ainoastaan Japanissa.

  Pelisarja on kotimaassaan uskomattoman suosittu, suurin piirtein Final Fantasyn luokkaa – SRW-pelejä on jo suurin piirtein 40 ja niitä tulee yhä lisää. Viimeisimmät ovat Z ja Masou Kishin-sarjojen viimeiset osat, 3rd Super Robot Wars Z (jaettu osiin joiden nimet ovat Jigoku-hen ja Tengoku-hen eli Time Prison Chapter ja Celestial Prison Chapter) ja Super Robot Wars OG Saga: Masou Kishin F – Coffin of the End.

  in reply to: Peleistä anime? #228726
  Beldarius
  Participant

  Tällä hetkellä ainoat peleihin perustuvat animet joita olen katsonut ovat:

  Pokémon (lopetin suunnilleen Johto-kauden alussa)
  Super Robot Wars OG (on muuten yksi lempisarjoistani – toivottavasti tekevät uuden kauden 2nd Super Robot Wars OG -pelin pohjalta… Masou Kishin ja Z -peleistä voisi kyllä myös tehdä sarjoja)
  Tales of Eternia
  Final Fantasy VII: Advent Children

  Ja olen aikeissa katsoa nämä:
  Uta no Prince-sama
  Starry Sky
  Kaikki Neoromance-sarjat (i.e. Angelique, Harukanaru Toki no Naka de, La Corda d’Oro, Neo Angelique)
  Hakuouki
  Samurai Warriors
  Sengoku Basara
  Professor Layton
  Kaikki muut Tales-sarjan animet
  Valkyria Chronicles
  Persona 3 ja 4
  Alice in the Country of Hearts

  On olemassa muutamia pelejä, joiden pohjalta olen halunnut anime-sarjoja jo vuosien ajan. Esim. Time Hollow, Suikoden-sarja, Golden Sun -sarja ja Quinrosen otome-pelit (erityisesti Cinderella-sarja, pääosin Reynaldin takia).

  • This reply was modified 9 years, 11 months ago by Beldarius.
  • This reply was modified 9 years, 11 months ago by Beldarius.
  in reply to: Mistä katsot animea? #121873
  Beldarius
  Participant

  Netistä katselen sarjoja, joita ei ole Suomeen tullut. Jos tulisivat niin ostaisin. :\ USA:sta asti ei käännettyjä sarjoja oikein viitsi tilata kun tulee niin pahuksenmoiset postikulut.

  Olen ostanut joitakin sarjoja ihan täältä Suomesta – omistan nämä tällä hetkellä:

  Kokonaisuudessaan: Ginga Nagareboshi Gin Uncut, Ginga Densetsu Weed ja Fruits Basket.
  Kaikki paitsi yhden osan: Trinity Blood.
  Ensimmäisen osan: DNAngel ja Final Fantasy Unlimited.
  Elokuva: Slayers Movie Box (Yrjönkadun Fantasiapeleistä), Final Fantasy VII: Advent Children, Jin-Roh: The Wolf Brigade ja Totoro.

  in reply to: Oletko katsonut animea pienenä? #121872
  Beldarius
  Participant

  Muumeja on tullut katsottua, samoin Hopsua kun olin ihan pieni (siis jotain neljän tai viiden). Yhtenä päivänä noin 7-vuotiaana löysin Lady Oscar-videon ruotsidubilla (oikea nimi muuten Rose of Versailles), joten päätin ostaa sen. Se katosi jo vuosia sitten, mutta muistan sarjan yhä.

  Myöhemmin aloin seurata Pokemonia, sitten Digimonia ja sen jälkeen Transformers Armadaa ja Energonia (ja lopulta Cybertronia). Ja kyllä, Transformersien AEC-trilogia on animea – se on täysin japanilainen sarja, toisin kuin alkuperäinen Transformers G1 (Hasbron ja Marvelin tuotantoa eli amerikkalaisten tekemä).

  Katsoin myös piirretyn elokuvan "Erämaan kutsu" (perustuu Jack Londonin kirjaan rekikoira Buckista). Sain vasta kaksi vuotta sitten tietää että se on itse asiassa anime.

  in reply to: Suosikkiseiyuut #121871
  Beldarius
  Participant

  Devilman wrote:

  Ryou Horikawan ääntä on aina hauska yrittää bongata, varsinkin, kun herra osaa kuulostaa niin täydellisen erilaiselta yhtenä hahmona, kuin sitten taas toisena.

  Ja välillä jopa samana hahmona. En vain pääse Natsu Tanimoton / Hermitin yli History’s Strongest Disciple Kenichissä. Hahmolla on kaksi eri persoonaa – kiltti mallioppilas koulussa, joka muuttuu koulun ulkopuolella pahansisuiseksi erakoksi. Hänen äänensä on korkea ja ystävällinen mallioppilas-moodissa ja hän kutsuu itseään sanalla "boku", käyttäen myös hyvin paljon kohteliaisuudesta kieliviä sanoja. Mutta todellisen luonteensa paljastuttua hänen äänensä madaltuu ja muuttuu karkeaksi ja julmaksi – plus hän alkaa kutsua itseään sanalla "ore" ja heittää kaikki kohteliaisuusfraasit ikkunasta ulos.

  in reply to: Mitä animea seuraat tällä hetkellä? #121870
  Beldarius
  Participant

  Mulla on juuri nyt kesken:

  -History’s Strongest Disciple Kenichi
  -One Piece
  -Katekyo Hitman Reborn
  -Future GPX Cyber Formula (päätin katsoa sarjan uudestaan – olin oikeassa tästä sarjasta, se on niin hyvä että kestää useamman katselukerran)
  -Ginga Densetsu Weed (Nagareboshi Ginin olenkin katsonut jo kokonaan)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 37 total)