Valkoinenhai

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 141 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Omat sarjakuvanne #123242
  Valkoinenhai
  Member

  Uhhh, jestas, etten ole käynyt Sangatsussa aikoihin! :–DDD

  Katselin kuitenkin vastaamieni topiikkien uudet viestit läpi (se oli tuskallista, mutta sen arvoista), ja tulinpa toteneeksi, että hemmetti: te ihmiset osaatte piirtää ja vieläpä todella paljon! Upeaa!

  Itselläni sarjakuvien teko on hieman hidastunut, mutta edelleen rakas harrastus. Vuonna 2010 tein kuvataidekoulun päättötyönä "Veli"-nimisen sarjakuva-albumin, joka kertoo sisaruksista, joista toinen sairastuu vakavaan masennukseen. Pääteemoina tarinassa olivat kysymykset, kuten: "miten reagoin toisen tuskaan?" tai "miltä tuntuu menettää joku erittäin tärkeä ihminen?" ja "missä kulkee välittämisen/ylihuolehtemisen rajat".
  Sain kyhäelmästä molemmilta alan "asiantuntijoilta"/harrastajilta täydet 5 pistettä, sekä rakentavaa kritiikkiä ja kehitysideoita. Oli kyllä hieno päätös 13 vuoden kuvataidekoulu-uralle.

  Työnalla ovat yhä edelleen aloituspostauksessani olleet sarjakuvat, mutta työnalla on ajatusvaiheessa myös uusi sarjakuva, joka tulisi tyyliltään olemaan sekoitus omaa/manga-tyyliä, tekniikalta pitkälti tussi-/tietokonepohjainen, mutta todennäköisesti siinä olisi myös sipaus vesivärejä muutamia värisivuja varten.

  Tässä esimerkki konkreettisesta tyylistä ilman värejä. Älkää välittkö Star Wars -teemasta ;-DDD

  Mutta se minusta! Keskustelu jatkukoon taas sarjakuvien jakamisen, tekemisen ja palautteen parissa.

  Valkoinenhai
  Member

  Itseltäni löytyy useampi sarjakuva, pääosin kaksi, jotka ovat toisaalta verrattaen hyvin erilaisia. Toinen on tominta-huumori-fantasia, joka on valmistumisnopeudeltaan sellainen ikuisuusprojekti. Hieman vakavampi on sitten tuollainen draama-toiminta, jonka viimeistä osaa olen juuri piirtelemässä. Lisään oista löytyy tuolta "omat sarjakuvasi" -topicista.

  Pääosin piirrän siis ihan pitkiä (useita vuosia kestäviä) sarjakuvia, mutta toki yksittäisiäkin hahmoja tulee piirreltyä, tosin vain harvemmin. Olen kuitenkin hiljalleen tietoisesti opettelemasta pois manga-tyylistä, joten yksittäisten hahmojen piirtäminen varmaan vähentyy entisestään.

  Kumpikin hyvä: sarjakuvissa kehittyy tarinallinen kertominen, yksittäisessä tuhertelussa taas tekninen/anatominen puoli :–))

  in reply to: Lemmikit #123238
  Valkoinenhai
  Member

  Itseltäni löytyy hömelö kääpiösiili nimeltään Nemo. Herra on puolitoista vuotta vanha pallero, joka tykkää syömisestä ja emännän sylissä istuskelusta. Ja pask–, ulostamisesta joka nurkkaan.

  Piikkipallo sattuu olemaan ihka ensimmäinen lemmikkini ja täytyy sanoa, että eeppisempää otusta saa kyllä etsiä! On tässä vuoden aikana kuitenkin nähty ja koettu yhdessä niin paljon kaikennäköistä hauskaa, että ihan harmittaa ajatella, että joskus tuostakin otuksesta aika jättää.

  Ajattelin myös joskus hankkia kilpikonnia.

  in reply to: Peleistä anime? #123237
  Valkoinenhai
  Member

  Itselle vain nousee mieleen tällinen vs-tyylinen pleikkamättö nimeltä Blazblue. Pelisarjan kakkososassa (Continuum Shift) oli jo ihan lupaavannäköisiä anime-/cinematic-klippejä, että kyllä siinä katsellessa rupesi jo kuvittelemaan, että olisipa siistiä, jos tästä tulisi anime. Suosittelen tutustumaan, jos Tekkenit ja StreetFighterit ovat purreet.

  in reply to: Okonomiyaki #123236
  Valkoinenhai
  Member

  Nams, pitääpä kokata tässä joku päivä. Tosin pohdiskelin tässä vain, että mikä oli nimeltään tuo kananmunaton versio okonomiyakista? Sellaisiakin nimittäin on, ja mieluiten väsäisin sellaista, kun itselläni on tuo muna-allergia.

  in reply to: Full Metal Panic #110319
  Valkoinenhai
  Member

  Nythan kesän Animelehdessä oli muutama ihan kiva juttu FMP:stä. Lueskelin niitä vähän kaupassa, ja hyvältä näytti arvostelut, ja olin aika pitkälti samaa mieltä kirjoittajan kanssa.
  Lukekaahan!

  in reply to: Sarjakuva julkaisuun? #110317
  Valkoinenhai
  Member

  Sarjakuvan tai ylipäätään minkään materiaalin tuominen julkisuuteen suurelle yleisölle on tässä pikkuruisessa maassa hyvin vaikeaa. Sarjakuvilla elää Suomessa ehkä vain Juban kaltaiset megahitit, joita on ehkä kolme. Menestyneitä kirjailijoitakin on Suomessa aika nihkeästi.

  Otetaan pieni ajatusleikki: olet osallistumassa lottoon, ja tietenkin toivot saavasi jättipotin kokonaan itsellesi. Luonnollisesti kuka tahansa pitää sitä liki mahdottomana. Tätä samaa kaavaa voisi verrata kirjan, saati sarjakuvan julkaisemiseen paitsi, että se on vielä kymmenen kertaa vaikeampaa saada kirja julkaistua ja lisäksi vielä jotenkuten menestyä sillä.

  Jos kuitenkin haluat julkaista teoksesi puhtaasti oman halusi, eikä vain kuuluisuuden takia, kannattaa toki yrittää. Edellä mainittiinkin jo useaan kertaan internet, julkiset piirrustuskilpailut, taidekurssit ja niin edelleen. Jos sinulla on suhteita esimerkiksi kuvaamataidon opettajiin, he voivat antaa sinulle suosituksia eteenpäin. Myös erilaiset diplomit ja töiden esittely portfolioissa voi auttaa. Ihan konkreettinen mainostaminen vaikka koulun ilmoitustaululla on tärkeää: kirjailijan työssäkin kirjailijalla tuskin on aikaa kirjoittaa, kun aikaa kuluu lehdistötilaisuuksissa ja mainoskampanjoinnissa!

  Itse väsäsin 14 vuoden kuvataidekoulun lopuksi päättötyönä sarjakuvan, jota kaikki kehuivat kuplille, ja opettajakin ehdotti, että julkaisisin sen. Itse kuitenkin tiedän markkinoista, kysynnästä ja omista taidoistani sen verran, ettei kannata. Asia on tietenkin eri omalla kohdallasi, koska olet vielä nuori ja puhtoinen, täynnä sitä tärkeintä eli rakkautta piirtämiseen.

  in reply to: Neon Genesis Evangelion + elokuvat #107006
  Valkoinenhai
  Member

  Nyt on näin kesälomalla taas NGE-putki menossa. Ah, tätä eeppisyyttä :DDD

  in reply to: End of evangelion- teorioita !!!!SPOILERI!!!! #107005
  Valkoinenhai
  Member

  Deserax wrote:

  Kun Asukalla on sideharso ja side silmässä, se kuvaa sitä että kun Evangelionista tuli uusi jumala, Jumala luo ihmisen "omaksi kuvakseen". Shinji ja Asuka ovat kuin Aatami ja Eeva.

  Komppaan tätä osittain jo ensimmäisessä viestissäni, joka meni osapuilleen näin;

  Valkoinenhai wrote:

  Ja no, sielläpähän sitten Asuka ja Shinji aloittavat ihmiskunnan uuden elämän, uudesti syntyneinä Eevana ja Aatamina.

  Katselin EoE:ta näiden englantilaisten ohjaajien ja sovittajien selostamana, ja minuun iski todella mielenkiintoisana se, että eräs näistä kommentaattoreista hoksaa Asukan esittävän lopussa Rein, hänen itsensä ja Misaton sekoitusta.
  Asukalla on EoE:n lopussa ruskeat silmät (Misato), siteet käsissä ja plug-suit ilman käsiosia (Rei, kun Shinji näki tämän ensimmäisen kerran), ja loput onkin sitten Asukaa itseään.

  Muutoin komppaan edellisiä teorioita ja kommentteja. Painotan eteenkin tuota jo edellämainittua, että Gendoun sijaan Rei valitsikin ykkösmiehekseen Shinjin, ja toteutti tämän toiveen kivuttomasta maailmasta.

  Taas mietiskelen, miksi juuri Rei sattuu olemaan kaiken alku ja juuri? Reihän on tullut Yuista, kun hän teki itsestään mehua EVA-01 käynnistyskokeessa. Miksi juuri klooni-Rein pitää yhdistyä osaksi Adamia ja toteuttaa Kolmannen Iskun? Minkä takia hän on juuri tuo puuttuva palapeli (aka. Adamin mieli/sielu), jota Gendou niin kovasti varjelee läpi sarjan?

  in reply to: Fruits Basket #107003
  Valkoinenhai
  Member

  Minun mielestäni Furuban animeversio toimii, mutta jos verrataan mangaan, niin vain paikoin.
  Esimerkiksi Tohrun niin sanottu pimeä puoli ei tule animessa käytännössä ollenkaan esiin, ja olen itsekin vähän samaa mieltä noista paikoin "muumimaisista" taustamusiikeista. Muutenkin vähän harmi, että sarja tuntuu loppuvan kuin seinään, kaikki kun tapahtuu niin nopeasti ja turhia selittelemättä. Muun muassa juuri tuon syvällisyyden, draaman ja synkyyden kannalta pidänkin enemmän mangasta.
  Toisaalta on kiva nähdä hahmot liikeessä ja kuulla heidän puhettaan! Itse ainakin olin lääpälläni Kyohon, kun lempi seiyuuni oli häntä ääninäyttelemässä ;DDD

  Keskustelu Furuba-animesta jatkukoon, vaikka sitten arvosteluna ja vertailuna mangaan 😎

  in reply to: Japanin kieli #98774
  Valkoinenhai
  Member

  Nyt on tullut Yle Teemalta tiistaisin kello 16.30 todella hyödyllinen ohjelma, jossa opetetaan japanin kielen perusteita. Ohjelman nimi on "Japania Erinin kanssa". Itse olen katsonut nuo 4 jaksoa, mitä on tähän mennessä tullut, ja on kyllä todella toimiva ja helppo tapa oppia nimenomaan puhumaan japania, sekä oppimaan myös pikku juttuja kulttuurista.
  Toki aika pintaa raapaisten ja nopeastihan tuo ohjelma kulkee, mutta omasta mielestäni kyllä erinomainen ihan näin perusteiden oppimiseen ja käyttämiseen nimenomaan matkailussa 8)

  in reply to: Star Wars #95852
  Valkoinenhai
  Member

  Kaikista maailman buumeista Star Wars on ollut se, joka minuun on koviten iskenyt. Eihän sille mitään mahda, että klassinen hyvä-paha -taistelu, siisti teknologia aina valosapeleista kuolemantähtiin sekä ikimuistoiset hahmot ovat vaikuttaneet pienen ihmisen mieleen.

  Kaikki alkoi siitä, kun pikkuveikkani tutustui sarjaan kunnolla joskus ala-asteen alussa. Hänen kauttaan sitten kiinnostuin itsekin. Kaikista eniten minuun vetosivat juuri nuo jylhän voimakkaat ja arvokkaat jediritarit, hauskat pikkuotukset aina roboteista ewokkeihin sekä kaikenkaikkiaan vetoavaan juoneen, joka oli juuri sopiva sellaisen 9-vuotiaan katsottavaksi. Ei liian pelottava, mutta sopivan jännä ja mielenkiintoinen.

  Kun sitten itsekin vanheni, juonikin avautui paremmin. Ulottuvuuksia tuli lisää, tykästyminen saagaan senkun syveni. Ensimmäiset ihastuksen kohteet syntyivät (kuka nyt voisi vastustaa Han Solon ironista karismaa?).
  Minäkin ahmin kirjastoista eteenkin noita Jedioppilas -kirjoja, mutta lueskelin myös kaikenlaisia kuvakirjoja, nippelitietoa netistä ja niin edelleen.

  Lempihahmoista mainittakoon Qui-Gonn, Han Solo, R2-D2, Obi-wan, Mace Windu sekä Yoda, Anakin (lähinnä ep. 1 ja 2), tietenkin Darth Vader sekä hölmöt stormtroopperit.
  Lempi episodini on luultavasti tuo Star Wars 1; Phantom Menace. Siinä on mielestäni parhaimmat taistelut, hahmot ja musiikit. Suosikkikohtaukseni kyseisestä episodista on juuri tuo Theedin taistelu aina gunganien tappeluista Qui-Gonnin, Obi-wanin ja Darth Maulin yhteenottoon.

  Huonoin episodi on varmaan Attack of the Clones. Liikaa höpinää, teennäistä dialogia ja niin edelleen. Revenge of the Sith olisi myös voinut olla paljon parempi, jätti niin kovin kylmäksi.
  Originaalit "vanhat" Star Warssit ovat kaikenkaikkiaan hauskaa illanvietettä. On se niin viihdyttävää huomata elokuvista kaikkia mukavia pikku mokia, nauraa huonoille lavastuksille ja kuitenkin samalla kunnioittaa noita läpimurtoelokuvia.
  Lucas oli hemmetin kova jätkä silloin 70-luvulla, ei voi muuta sanoa.

  Olen intohimoinen Star Wars -fani, yhä 8 vuoden jälkeen. Ja huh, kaiken lisäksi vielä tyttö 8DDD (tätä ei voi kukaan toverini ymmärtää)

  in reply to: Minkä elokuvan katsoit viimeksi? #95851
  Valkoinenhai
  Member

  Toistan varmaan jo aiemmin sepiteltyjä viestejä, mutta olkoon.

  Katsoin tuossa vähän aikaa sitten Watchmenin DVD:ltä. Olen aivan totaalisen koukussa kyseiseen elokuvaan, joka iski minuun kuin salama kirkkaalta taivaalta, kun näin tämän reilu puolivuotta sitten kaverillani ensimmäisen kerran.

  Yksinkertaisesti upea elokuva. Musiikit ovat tarttuvia ja toimivia, juoni erittäin mielenkiintoinen ja miljöö juuri sellainen josta pidänkin; synkeä ja toivoton 80-luvun Jenkkilä ydinsodan pelossa. Ennen kaikkea elokuvan hahmot ovat hemmetin kiinnostavia, aina inhorealistisesta Comedianista alakuloiseen Dr. Manhattaniin. Plussaa ehdottomasti kaikista niistä kohtauksista, joissa kerrottiin hahmojen menneisyydestä. Niissä oli mukavasti mind-fuckin ja draaman tuntua. Sarjakuvaan verrattuna sovitus toimii pikaisella selailulla melko hyvin, siitä siis propsit.

  Kaikenkaikkiaan täydellinen kuvaus supersankareista, jos niitä todella olisi olemassa. Inho-realistinen kuvaus maailmasta, sodasta ja yli-ihmisistä, jotka ovat kuitenkin vain tavallisia pieniä ihmisiä, ja todellisuudessa anti-sankareita.

  in reply to: Geishan muistelmat #95850
  Valkoinenhai
  Member

  Täytyy sanoa, että kun tämä tuli leffateattereihin, ja kävin kyseisen rainan katsomassa, olin ihan myyty.
  Musiikit ovat todella kauniit ja mieleenpainuvat, miljöö on uskottava ja toimiva. Näyttelijät hoitavat hommansa kiitettävästi (vaikkakin japanin lausuminen tuottanee heille paikoin hankaluuksia). Maisemat ovat silmiähivelevän kauniita, tarina mukaansa tempaava ja jännittävä. Elokuvassa on kaikki mitä vaaditaankin.

  Ennen kaikkea painottaisin nimenomaan tarinan miljöötä, sen kuvausta ja elokuvan juonta. Itse ainakin kiinnostuin mielettömän paljon vanhasta Japanista sekä sen historiasta yleisesti. Geishojen salainen maailma pienine hierarkiasääntöineen oli erittäin mielenkiintoinen, ja siitä oltiin kerrottu hyvin koskettavasti.

  Ehdottomasti yksi lempi elokuviani. Jos Japanin historia ja geishojen melkein unenomainen maailma kiinnostaa draamalla höystettynä, suosittelen.

  Ps. Elokuvaversiossa Kurpitsa oli jätetty alkuperäisasuunsa "Pumpking" (eng. kurpitsa). Sitten se väännettiin DVD – ja TV-versiossa Kurpitsaksi.

  in reply to: Ylä-aste #95845
  Valkoinenhai
  Member

  Iso lukiolainen vastaa omalta kohdaltaan kysymyksiin.
  Kysyit onko ylä-aste rennompaa. Jos puhutaan karkkien syömisestä, hatun pitämisestä tunnilla tai vastaavasta pikkusääntöjen rikkomisesta, niin toki; on rennompaa. Toisaalta yläaste tuo mukanaan enemmän läksyjä, vaikeampia kokonaisuuksia oppitunneilla sekä pitempiä koulupäiviä (29-32 tuntia viikossa).
  Lintsaaminen on päätelmiesi mukaan helpompaa, koska yksi aineenopettaja ei voi keskittyä henkilökohtaisesti kaikkiin oppilaisiinsa. Jos silloin tällöin lintsaa, mutta muuten pärjää (esim. kokeissa), en uskoisi, että asiasta puhuttaisiin paria huomautusta enempää.

  Toisaalta yleinen koulun ilmapiiri voi huomattavasti huonontua. Omalta osaltani yläaste oli yhtä helvettiä, kun kaikki pyöri täydellisen ulkonäön, poikien ja kehon muutosten hyväksymisen ympärillä. Erilaisuutta suvaittiin meidän yläasteellamme erittäin vähän. Jos siis olit hyvä koulussa, hiljainen etkä juonut/polttanut, olit automaattisesti n00b.
  Nämä ovat toisaalta vain tälläisiä ääritapauksia, joten älkää suinkaan säikähtäkö. Koulunne voi olla kaiken kaikkiaan ihan mukava. Varoitan kuitenkin jo etukäteen; pojilla testosteroni voi nousta päähän, samoin kuin tytöillä täydellisyyteen pyrkiminen ja toisita juoruilu voi nousta älyttömyyksiin.

  Minulle tuli uusina aineina yläasteella kemia, fysiikka, ruotsi sekä kotitalous.
  Valinnaisaineita ovat; yksi ylimääräinen kieli (esim. saksa, ranska), puutyö tai käsityö, kotitalous, musiikki, kuvataide ja niin edelleen. Useimmiten ne ovat aineita, joissa ei pidetä kokeita, eli ovat nk. "lukuaineitten" ulkopuolella. Näitä valinnaisaineita valitaan sitten oman mieltymyksen mukaan kuhunkin jaksoon useimmiten kaksi. Valinnat hoidetaan yleensä joko ennen koulun alkamista tai ensimmäisinä koulupäivinä.

  Toivottavasti tämä auttoi hieman 8)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 141 total)